Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον παραδίδει στον ΟΗΕ αίτημα με πάνω από 1 εκατ. υπογραφές για την προστασία των ωκεανών

Ο Ρίτσαρντ Μπράνσον παραδίδει στον ΟΗΕ αίτημα με πάνω από 1 εκατ. υπογραφές για την προστασία των ωκεανών Facebook Twitter
0
Ο βρετανός δισεκατομμυριούχος Ρίτσαρντ Μπράνσον παρουσίασε χθες ένα αίτημα στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών το οποίο προτρέπει τις κυβερνήσεις να προστατέψουν τουλάχιστον 30% των ωκεανών έως το 2030.
Ο Σερ Ρίτσαρντ, ιδρυτής του ομίλου Virgin και πασίγνωστος επενδυτής και δωρητής φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, παρουσίασε το αίτημα που περιέχει πάνω από ένα εκατομμύριο υπογραφές πολιτών κρατών από όλο τον κόσμο στον Πίτερ Τόμσον, προέδρο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ, στη Διάσκεψη των Ηνωμένων Εθνών για τους Ωκεανούς.
Η δέσμευση να προβούν τα κράτη σε δράση είχε ληφθεί τον Σεπτέμβριο του 2016 στο παγκόσμιο συνέδριο της Διεθνούς Ένωσης για την Προστασία της Φύσης  (IUCN), όπου 180 κυβερνήσεις και πάνω από 600 μη κυβερνητικές οργανώσεις ψήφισαν να προστατέψουν σθεναρά τουλάχιστον το ένα τρίτο των ωκεανών της Γης έως το 2030.
"Τώρα οι πολίτες καλούν τις κυβερνήσεις να αναλάβουν δράση πάνω σ' αυτό", είπε ο Μπράνσον. Ενώ οι ωκεανοί, τόνισε, καλύπτουν δύο τρίτα του πλανήτη, σήμερα λιγότερο από το 3% προστατεύεται σθεναρά, ενώ "η επιστήμη υποστηρίζει ότι χρειάζεται να προστατέψουμε τουλάχιστον 30%".
"Μέσω του αιτήματος αυτού, πάνω από 1 εκατομμύριο άτομα από όλον τον κόσμο καλούν σε δράση για να φτάσουμε αυτόν τον φιλόδοξο στόχο. Νιώθω χαρά που προσθέτω τη φωνή μου και προσμένω στη συνεργασία μου με πολιτικούς και επιχειρηματικούς ηγέτες και πολίτες για να το κάνουμε πράξη", είπε.
Η Διάσκεψη του ΟΗΕ για τους Ωκεανούς διεξάγεται στα κεντρικά γραφεία των Ηνωμένων Εθνών στη Νέα Υόρκη από τη Δευτέρα, και λήγει σήμερα. Συμπίπτει με την Παγκόσμια Ημέρα των Ωκεανών, που εορτάσθηκε χθες. 
Με συμπροέδρους το Φίτζι και τη Σουηδία, ο σκοπός της διάσκεψης είναι η υποστήριξη της υλοποίησης του Στόχου 14 της Βιώσιμης Ανάπτυξης, δηλαδή η προστασία και βιωσιμότητα στη χρήση των ωκεανών, των θαλασσών και των θαλάσσιων πόρων για βιώσιμη ανάπτυξη.
Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Διεθνή / Οι ΗΠΑ επιβάλλουν κυρώσεις κατά της αξιωματούχου του ΟΗΕ που διερευνά παραβιάσεις στη Γάζα

Η απόφαση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ να επιβάλει κυρώσεις στην Albanese, ειδική εισηγήτρια του ΟΗΕ για τη Δυτική Όχθη και τη Γάζα, ήρθε μετά την αποτυχία των αμερικανικών πιέσεων προς τον ΟΗΕ να την απομακρύνει από τη θέση της
LIFO NEWSROOM
Ψήφος δυσπιστίας κατά της Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Διεθνή / Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν: Σήμερα η ψηφοφορία για την πρόταση δυσπιστίας - Δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή της ΕΕ

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν αντιμετωπίζει σπάνια ψήφο δυσπιστίας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, φέρνοντας στο φως τη δυσαρέσκεια για τη δεξιά στροφή των πολιτικών της ΕΕ και ζητήματα διαφάνειας στη διακυβέρνηση
LIFO NEWSROOM
Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Διεθνή / Όλο και περισσότερα παιδιά κάνουν διάλειμμα από τα smartphone για την ψυχική τους υγεία

Νέα έρευνα αποκαλύπτει ότι τα παιδιά και οι έφηβοι παίρνουν πρωτοβουλία να διακόψουν τη χρήση smartphone και social media για να προστατεύσουν την ψυχική τους υγεία, την ασφάλεια και την συγκέντρωσή τους
LIFO NEWSROOM
Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

Διεθνή / Sotheby’s: Σε δημοπρασία ο μεγαλύτερος αρειανός μετεωρίτης στη Γη

«Όταν εξετάστηκαν τα κομμάτια του, συνειδητοποιήσαμε: "Θεέ μου, είναι αρειανός". Στη συνέχεια ανακαλύψαμε ότι είναι το μεγαλύτερο κομμάτι του Άρη στον πλανήτη μας », δηλώνει η αντιπρόεδρος του οίκου
LIFO NEWSROOM