Ο πρώτος νεκρός από αστυνομικά πυρά στην ιστορία της Ισλανδίας

Ο πρώτος νεκρός από αστυνομικά πυρά στην ιστορία της Ισλανδίας Facebook Twitter
4

 

O πρώτος νεκρός από πυρά αστυνομικών στην ιστορία της Ισλανδίας είναι ένας άνδρας, που πυροβολούσε με κυνηγετική καραμπίνα από το παράθυρο του διαμερίσματός του στο Ρέκιαβικ. Το “χωρίς προηγούμενο” περιστατικό ανακοίνωσε σε συνέντευξη Τύπου ο αρχηγός της αστυνομίας Haraldur Johannessen.



Το θύμα, γύρω στα 60, πυροβόλησε αρκετές φορές από το διαμέρισμα του το πρωί της Δευτέρας, αναγκάζοντας την αστυνομία να εκκενώσει το κτήριο. Όταν απέτυχε να έρθει σε επαφή μαζί του, η αστυνομία έριξε αέρια μέσα στο διαμέρισμα για να τον ακινητοποιήσει.



Όταν κι αυτό δεν λειτούργησε και ο άνδρας εξακολουθούσε να πυροβολεί αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα και δέχτηκαν κι αυτοί πυροβολισμούς στο κράνος και στην ασπίδα. Ανταπέδωσαν τα πυρά και ο άνδρας επεσε νεκρός.



"Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της για αυτό το συμβάν και επιθυμώ να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ανθρώπου", δήλωσε ο αρχηγός της αστυνομίας. Παράλληλα ξεκίνησε έρευνα για τις συνθήκες του περιστατικού.



Με πληθυσμό μόλις 322.000 και ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά εγκληματικότητας στον κόσμο, η αστυνομία σπάνια βγάζει όπλο στην Ισλανδία. 

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM
Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο με συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Διεθνή / Υπόθεση αιμομιξίας στην Κύπρο: 14χρονος διακινούσε βίντεο από συνευρέσεις με τη μικρότερη αδερφή του

Από την έρευνα που έγινε στο τηλέφωνο του μαθητή, βρέθηκαν συνολικά 9 βίντεο - Ο 14χρονος φέρεται να καλούσε τους φίλους του να συνευρεθούν με την αδελφή του
LIFO NEWSROOM
«Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Διεθνή / «Κατηγορηματικό όχι» της Ρωσίας στο σχέδιο 26 χωρών για στρατεύματα στην Ουκρανία

Το Κρεμλίνο απορρίπτει την ιδέα δυτικών στρατευμάτων στην Ουκρανία, παρόλο που 26 χώρες έχουν δεσμευθεί για ειρηνευτική αποστολή και οι συνομιλίες με τον Πούτιν σταμάτησαν απότομα
LIFO NEWSROOM
Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή για την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Διεθνή / Τζόρτζιο Αρμάνι: Η άγνωστη σχέση του θρυλικού σχεδιαστή με την πριγκίπισσα Νταϊάνα

Ο Αρμάνι έντυσε αμέτρητους σταρ του Χόλιγουντ αλλά και μέλη βασιλικών οικογενειών. Ανάμεσα σε αυτούς και την πριγκίπισσα Νταϊάνα, η οποία φωτογραφήθηκε με κομμάτι του διάσημου οίκου λίγες ώρες πριν πεθάνει
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Συμφωνώ με τα γενικά σχόλια για την αστυνομική βία στην Ελλάδα αλλά στη συγκεκριμένη περίπτωση είναι εμφανής η ανικανότητα των συγκεκριμένων αστυνομικών. Σε αντίστοιχη περίπτωση στην Ελλάδα ο 60χρονος απλά θα χε συλληφθεί μετά από κάποιες ώρες. Και έχουμε άπειρα παραδείγματα. Αυτό που θέλω να πω είναι ότι ο πρώτος νεκρός στην Ισλανδία έπεσε σε μια υπόθεση ρουτίνας για άλλες χώρες.
Δεν ξέρω αν επιτρέπεται να σε παραπέμψω σε άλλο site. θα βάλω μόνο ένα Link αλλά αν ψάξεις εκεί θα βρεις πανω από 100 μεμονομένες (χαχαχα) περιπτώσεις ελληνικής αστυνομικής βίας που μπορώ να αντιπαραβάλλω στα "άπειρα παραδείγματα" που λες.http://teddygr.blogspot.gr/2013/11/8.htmlΑν ήταν στην Ελλάδα παίζει και να επιβίωνε ο σθγκεκριμένος κύριος αν δεν ήταν αναρχικός/έφηβος/αλλοδαπός/διαμαρτυρόμενος/αυθάδης κ.α.
(ειρωνία)Αυτά να βλέπουν όλοι αυτοί που και καλά θέλουν να γίνουμε πιο ευρώπη... Ανοίχτε τα στραβά σας ρεεεε.... (σοβαρά) πυροβόλησε αρκετές φορές από το διαμέρισμα ....αστυνομικοί μπήκαν στο διαμέρισμα και δέχτηκαν κι αυτοί πυροβολισμούς στο κράνος και στην ασπίδα ...."Η αστυνομία εκφράζει τη λύπη της για αυτό το συμβάν και επιθυμώ να εκφράσω τα συλλυπητήριά μου στην οικογένεια του ανθρώπου"Αγαπάμε, όχι;;
Στην Ελλάδα τα τελευταία 30 χρόνια έχουμε καμια 60αριά νεκρούς από αστυνομική βία που δεν σταμάτησαν σε έλεγχο ή απλά ήταν αλλοδαποί ή πούλησαν τσαμπουκά σε μπάτσους.Φλώροι Ισλανδοί όταν εμείς χτίζαμε Παρθενώνες...