Ο Όρμπαν απέσυρε την υποστήριξή του στον Βέμπερ - Τι δήλωσε

Ο Όρμπαν απέσυρε την υποστήριξή του στον Βέμπερ - Τι δήλωσε Facebook Twitter
EPA
0

Ο Βίκτορ Όρμπαν ανακοίνωσε σήμερα ότι αποσύρει την υποστήριξή του από τον Μάνφρεντ Βέμπερ, επικεφαλής του ψηφοδελτίου του ΕΛΚ στις εκλογές για το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 

Ο Βίκτορ Όρμπαν κατηγόρησε τον Γερμανό Xριστιανοδημοκράτη υποψήφιο ότι «προσέβαλε» τη χώρα του. Η συμμετοχή του κόμματος του Ορμπάν στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα, ο οποίος βρίσκεται σε σύγκρουση εδώ και πολλούς μήνες με τους ηγέτες του ΕΛΚ, του μεγαλύτερου συντηρητικού κόμματος στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, αναστάλθηκε προσωρινά τον Μάρτιο λόγω των ευρωσκεπτικιστικών απόψεών του.

Όμως ο επικεφαλής της ουγγρικής κυβέρνησης διατηρούσε μέχρι τώρα την υποστήριξή του στον Βέμπερ, ο οποίος σε περίπτωση νίκης του ΕΛΚ θα διαδεχθεί τον Ζαν-Κλοντ Γιούνκερ στην προεδρία της Ευρωπαϊκής Επιτροπής. Μια συνέντευξη του Βέμπερ στη δημόσια γερμανική τηλεόραση ZDF τον έκανε ωστόσο να αλλάξει γνώμη, εξήγησε σήμερα ο Όρμπαν. «Ο κ. Βέμπερ δήλωσε πως όχι μόνο δεν έχει ανάγκη τις ουγγρικές ψήφους για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν, αλλά και πως δεν θέλει τις ουγγρικές ψήφους για να γίνει πρόεδρος της Κομισιόν», είπε σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στη Βουδαπέστη.

«Είναι μια προσβολή προς την Ουγγαρία και τους Ούγγρους ψηφοφόρους», πρόσθεσε ο πρωθυπουργός. «Έπειτα από αυτό η Ουγγαρία και ο Ούγγρος πρωθυπουργός δεν μπορούν πλέον να προσφέρουν την υποστήριξή τους στον κ. Βέμπερ», είπε. Ο Όρμπαν που μιλούσε δίπλα στον ακροδεξιό αντικαγκελάριο της Αυστρίας Χάιντς-Κρίστιαν Στράχε, επανέλαβε ότι επιθυμεί να δει τους Ευρωπαίους συντηρητικούς να σχηματίζουν μια συμμαχία με «τα πατριωτικά δεξιά κόμματα» επικαλούμενος ως παράδειγμα τον συνασπισμό δεξιάς-ακροδεξιάς που βρίσκεται στην εξουσία στην Αυστρία από τον Δεκέμβριο του 2017.

Αναγνωρίζοντας πως η προσέγγιση αυτή είναι μακράν του να είναι πλειοψηφική στο ΕΛΚ σήμερα, ο Όρμπαν είπε πως αν δεν μπορέσει να κάνει τις ιδέες του να υπερισχύσουν στο πλαίσιο του σχηματισμού αυτού στις εκλογές της 26ης Μαΐου, θα πάει να «δει αλλού».

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ/AFP

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΕ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ ΒΡΕΤΑΝΙΑ ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ

Διεθνή / «Στο μάτι παγκόσμιου κυκλώνα η Βρετανία, η παγκόσμια τάξη καταρρέει»: Τι χρειάζεται για επανένταξη στην ΕΕ;

Ο Ντέιβιντ Μίλιμπαντ τόνισε ότι η ευημερία του Ηνωμένου Βασιλείου εξαρτάται από μια «θεσμοθετημένη, βαθιά και ισχυρή σχέση με την υπόλοιπη Ευρώπη»
THE LIFO TEAM
ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΝΑΠΟΛΗ ΙΤΑΛΙΑ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΤΟΞΙΚΑ ΑΠΟΒΛΗΤΑ

Διεθνή / Ιταλία: Ο πάπας συνάντησε οικογένειες που έχασαν τα παιδιά τους από καρκίνο λόγω τοξικών αποβλήτων

Νέοι πολίτες στην Ατσέρα βρίσκονται αντιμέτωποι με ασθένειες που συνδέονται με ένα εγκληματικό κύκλωμα πολλών δισεκατομμυρίων ευρώ, που σχετίζεται με τη μαφία
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΡΑΝΟΙ ΠΡΑΣΙΝΗ ΚΑΡΤΑ

Διεθνή / ΗΠΑ: Αλλαγές στην Πράσινη Κάρτα μπορεί να θέσουν σε κίνδυνο τη διαμονή Ιρανών

Οι Ιρανοί τους οποίους αφορούν οι μεταβολές ενδέχεται να χρειαστεί να απομακρυνθούν από τις ΗΠΑ μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία, υποστηρίζει η Αμερικανίδα βουλευτής Γιασαμίν Ανσάρι
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / CNN: Όλα δείχνουν ότι η δεύτερη θητεία Τραμπ αφορά κυρίως τον ίδιο

Η δεύτερη θητεία του προκαλεί ολοένα και περισσότερες αντιδράσεις, καθώς οι πολιτικές και προσωπικές του πρωτοβουλίες φέρνουν στο προσκήνιο κατηγορίες περί κατάχρησης εξουσίας και εντείνουν τη δυσαρέσκεια ακόμη και στο εσωτερικό των Ρεπουμπλικανών
THE LIFO TEAM