O Ολάντ ανακοίνωσε πως τα γαλλικά μαχητικά έπληξαν στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών

O Ολάντ ανακοίνωσε πως τα γαλλικά μαχητικά έπληξαν στρατόπεδο εκπαίδευσης τζιχαντιστών Facebook Twitter
70ή σύνοδος της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ: Ο κος Ολάντ δίνει συνέντευξη τύπου σχετικά με τις πρώτες αεροπορικές επιχειρήσεις των Γάλλων στη Συρία
1

H Γαλλία πραγματοποίησε σήμερα την πρώτη αεροπορική επιδρομή της στη Συρία, βάζοντας στο στόχαστρο ένα στρατόπεδο εκπαίδευσης των τζιχαντιστών του Ισλαμικού Κράτους κοντά στο Ντέιρ Εζόρ, στα ανατολικά της χώρας, ανακοίνωσε ο Γάλλος πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ.


"Οι δυνάμεις μας πέτυχαν τους στόχους τους" είπε ο Ολάντ από τη Νέα Υόρκη όπου βρίσκεται για να παραβρεθεί στις εργασίες της 70ής Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών. Διευκρίνισε ότι στην επιχείρηση συμμετείχαν έξι αεροσκάφη και διαβεβαίωσε ότι δεν υπήρξαν απώλειες αμάχων. "Μπορεί να γίνουν και άλλα πλήγματα αν κριθεί απαραίτητο", τις επόμενες εβδομάδες πρόσθεσε.


Ο Γάλλος πρόεδρος τόνισε στους δημοσιογράφους ότι το Παρίσι "συζητά με όλους και δεν αποκλείει κανέναν" στην αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης για τον πόλεμο στη Συρία. Υπογράμμισε όμως ότι η γαλλική κυβέρνηση θεωρεί ότι "το μέλλον της Συρίας δεν μπορεί να περνά από τον Μπασάρ αλ Άσαντ", τον Σύρο πρόεδρο.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι: «Εξακολουθώ να πιστεύω όλα όσα έλεγα πριν»

Διεθνή / Ο Τραμπ παραμένει ένας «φασίστας» για τον Μαμντάνι ακόμη και μετά τη συνάντησή τους

Μπορεί η συνάντηση των δύο να πραγματοποιήθηκε σε απροσδόκητα θετικό κλίμα, όμως ο εκλεγμένος δήμαρχος της Νέας Υόρκης δεν υπαναχωρεί από την κριτική του απέναντι στον πρόεδρο των ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια