O οίκος Burberry και ο τεχνολογικός κολοσσός Tencent δημιουργούν τα πρώτα social media καταστήματα

O οίκος Burberry και ο τεχνολογικός κολοσσός Tencent δημιουργούν τα πρώτα social media καταστήματα Facebook Twitter
0

O οίκος Burberry συνεργάστηκε με τον τεχνολογικό γίγαντα της Κίνας, Tencent, για ένα πολυτελές concept store χρησιμοποιώντας αλληλεπιδράσεις και τεχνολογία των social media.

Ο βρετανικός οίκος μόδας άνοιξε το πρώτο του «social κατάστημα λιανικής» την Παρασκευή στη Σενζέν, το τεχνολογικό κέντρο της Κίνας. Οι εταιρείες θέλουν να παρουσιάσουν και να αναπτύξουν την ιδέα σε όλο το δίκτυο της Burberry στην Κίνα.

Ωστόσο η συνεργασία έρχεται καθώς αυξάνονται οι εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών, με τον πρεσβευτή της Κίνας στο Ηνωμένο Βασίλειο να λέει ότι οι σχέσεις έχουν «δηλητηριαστεί σοβαρά».

Το κατάστημα της Σενζέν είναι το πρώτο στάδιο της συνεργασίας Burberry-Tencent, που στοχεύει στη μεταφορά αλληλεπιδράσεων από τα social media στα φυσικά καταστήματα. «Αυτό σηματοδοτεί μια αλλαγή στον τρόπο με τον οποίο συνεργαζόμαστε με τους πελάτες μας», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Burberry, Marco Gobbetti. «Όσον αφορά την καινοτομία γύρω από τα καταστήματα λιανικής, η Κίνα ήταν προφανώς ο ιδανικός τόπος για να φιλοξενήσει μερικούς από τους πιο ψηφιακά καταξιωμένους πελάτες πολυτελείας».

O οίκος Burberry και ο τεχνολογικός κολοσσός Tencent δημιουργούν τα πρώτα social media καταστήματα Facebook Twitter

Η πλατφόρμα ανταλλαγής μηνυμάτων WeChat της Tencent, που θεωρείται το WhatsApp της Κίνας, διαδραματίζει σημαντικό ρόλο σε αυτήν τη νέα εμπειρία πελατών. Η εφαρμογή έχει περισσότερους από 1 δις χρήστες στην Κίνα. Ένα πρόγραμμα WeChat επιτρέπει στους αγοραστές να ξεκλειδώσουν αποκλειστικό περιεχόμενο και εξατομικευμένες εμπειρίες που θα μπορούν να μοιραστούν στα δικά τους social media.

Όλα τα ρούχα φέρουν ετικέτες με κωδικούς QR που εμφανίζουν πληροφορίες προϊόντος στο τηλέφωνο του πελάτη κατά τη σάρωση. «Είναι ένας μοναδικός χώρος για να δοκιμάσουμε και να μάθουμε, και να τεστάρουμε την καινοτομία που μπορεί να επεκταθεί στο υπόλοιπο δίκτυο Burberry στην Κίνα», πρόσθεσε ο κ. Gobbetti.

«Η Burberry βρίσκεται ένα βήμα μπροστά στην κατανόηση της σημασίας των social media και του ηλεκτρονικού εμπορίου για τη στόχευση των Κινέζων καταναλωτών», δήλωσε ο Shaun Rein, ιδρυτής της Κίνας Research Research Group. «Πάρα πολλές μάρκες πολυτελείας επικεντρώνονται σε τούβλα και κονίαμα και την εμπειρία στο κατάστημα, ενώ οι Κινέζοι θέλουν να κάνουν αγορές στο διαδίκτυο», πρόσθεσε.

Πολυτελείς μάρκες έχουν σημειώσει σημαντικές πωλήσεις στην Κίνα, καθώς οι κάτοικοι δεν μπορούν να ταξιδέψουν στο εξωτερικό για ακριβά ψώνια λόγω περιορισμών ταξιδιού εξαιτίας της πανδημίας. Ωστόσο, η Burberry θα μπορούσε να επηρεαστεί λόγω των αυξανόμενων πολιτικών εντάσεων μεταξύ του Ηνωμένου Βασιλείου και της Κίνας.

Την Πέμπτη, ο πρέσβης του Πεκίνου στο Λονδίνο Λιου Σιάομινγκ δήλωσε ότι η σχέση μεταξύ Ηνωμένου Βασιλείου και Κίνας «δηλητηριάστηκε σοβαρά». Οι δύο χώρες συγκρούστηκαν πρόσφατα για ορισμένα ζητήματα, όπως η απαγόρευση της κινεζικής εταιρείας τεχνολογίας Huawei από το δίκτυο κινητής τηλεφωνίας 5G του Ηνωμένου Βασιλείου και ο νέος νόμος περί ασφάλειας της Κίνας που επιβλήθηκε στο Χονγκ Κονγκ. Οι Κινέζοι ενδέχεται να μποϊκοτάρουν το εμπορικό σήμα εάν το Ηνωμένο Βασίλειο εξακολουθεί να υποστηρίζει το Χονγκ Κονγκ, εκτιμούν αναλυτές.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Δικαστικό θρίλερ: Πώς ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έγινε στόχος έρευνας σε Ελβετία νήσο του Τζέρσεϊ

Διεθνή / Δικαστικό θρίλερ: Πώς ο Ρόμαν Αμπράμοβιτς έγινε στόχος έρευνας σε Ελβετία νήσο του Τζέρσεϊ

Ο Ρομάν Αμπράμοβιτς στο μικροσκόπιο για ξέπλυμα χρήματος και διαφθορά: οι αρχές του Τζέρσεϊ ερευνούν τα δισεκατομμύρια της Sibneft και τις offshore συναλλαγές του Ρώσου ολιγάρχη
LIFO NEWSROOM
«Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Διεθνή / «Ένα φλιτζάνι ρύζι τη μέρα»: 15.000 παιδιά σε κρίση υποσιτισμού μόνο σε έναν μήνα στη Γάζα, λέει η UNICEF

Η UNICEF προειδοποιεί για λιμό, με πάνω από 15.000 παιδιά να υποσιτίζονται σε έναν μόνο μήνα. Οι εικόνες πείνας και οι προετοιμασίες για νέα ισραηλινή επίθεση προκαλούν παγκόσμια ανησυχία
LIFO NEWSROOM
Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Διεθνή / Ντουμπάι: 50 γραμμάρια κοκαΐνης έστειλαν Βρετανίδα ισόβια στο κολαστήριο Αλ Αουίρ

Η ιστορία της 23χρονης Μία Ο’Μπράιαν σοκάρει: καταδικάστηκε σε ισόβια στο Ντουμπάι για κατοχή 50 γραμμαρίων κοκαΐνης - Η μητέρα της μιλά για φρικτές συνθήκες στην Αλ-Αουίρ, με καταγγελίες για βασανιστήρια, βιασμούς και απάνθρωπη μεταχείριση
LIFO NEWSROOM
Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Διεθνή / Φωτιές σε Πορτογαλία - Ισπανία: Μάχη με τα μέτωπα - Έχουν καεί πάνω από 5,5 εκατ. στρέμματα

Μόλις την περασμένη Κυριακή, στην Ισπανία τερματίστηκε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης που ίσχυε επί εβδομάδες - Στην Πορτογαλία, σε μία μόνο φωτιά επιχειρούν 600 πυροσβέστες
LIFO NEWSROOM
Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Διεθνή / Γεωργία: «Πεθαίνουμε για να αναπνέουν καθαρά οι Ευρωπαίοι»: Το σκοτεινό μυστικό της «πράσινης μετάβασης» της Ευρώπης

Καταγγελίες για ρύπανση, καρκίνους και καταρρεύσεις σπιτιών στην Τσιατούρα της Γεωργίας, καθώς η Ευρώπη εισάγει μαγγάνιο για πράσινη ενέργεια
LIFO NEWSROOM
Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Διεθνή / Φάρατζ: «Ναι» σε απέλαση γυναικών αιτουσών άσυλο πίσω στους Ταλιμπάν

Η τοποθέτηση του Φάρατζ έρχεται σε αντίθεση με δηλώσεις του τον Αύγουστο, όταν είχε πει ότι «δεν συζητάμε για γυναίκες και παιδιά σε αυτό το στάδιο», κατηγορώντας τότε τα ΜΜΕ για «λανθασμένη ερμηνεία»
LIFO NEWSROOM
Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Διεθνή / Ντοκιμαντέρ για την Ουγγαρία αναδεικνύει τις ανησυχητικές ομοιότητες Όρμπαν– Τραμπ

Το «Democracy Noir» της βραβευμένης σκηνοθέτιδας Connie Field παρουσιάζει μέσα από την οπτική τριών γυναικών τη σταδιακή διολίσθηση της Ουγγαρίας προς τον αυταρχισμό υπό τον Όρμπαν, με σκηνές που θυμίζουν την άνοδο του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες από τη Συρία – Τι έχει αλλάξει

Διεθνή / Γερμανία: Δέκα χρόνια μετά το άνοιγμα σε 1 εκατ. πρόσφυγες – Τι έχει αλλάξει

Το 2015-2016 πάνω από 1,1 εκατ. άνθρωποι ζήτησαν άσυλο στη Γερμανία. Συνολικά, από το 2015 έως το 2024, οι αιτήσεις ξεπέρασαν τα 2,6 εκατομμύρια, με τους περισσότερους να προέρχονται από Συρία, Αφγανιστάν και Ιράκ
LIFO NEWSROOM
«Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Διεθνή / «Βόμβα» από τον πρόεδρο της Βουλής των ΗΠΑ: Ο Τραμπ ήταν πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν

Ο Μάικ Τζόνσον ισχυρίζεται ότι ο Τραμπ υπήρξε πληροφοριοδότης του FBI στην υπόθεση Έπσταϊν, ενώ επιζώσες ετοιμάζουν λίστα πελατών και η Βουλή αποκαλύπτει 30.000 έγγραφα
LIFO NEWSROOM