Ο Πιτ Παράντα, ο ντράμερ των Offspring, ανακοίνωσε ότι η απόφασή του να μην κάνει το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, «για ιατρικούς λόγους», του κόστισε τη θέση του στην μπάντα. 

 

«Από τη στιγμή που δεν μπορώ να συμμορφωθώ με αυτό που γίνεται ολοένα περισσότερο εντολή της βιομηχανίας, πρόσφατα αποφασίστηκε ότι δεν είναι ασφαλές να είμαι στο στούντιο και στην περιοδεία», έγραψε στο Instagram ο ντράμερ, σημειώνοντας ότι το ανακοινώνει αυτό «επειδή δεν θα με δείτε στις επικείμενες συναυλίες». 

 

Δεν είναι σαφές αν ο Παράντα έφυγε προσωρινά ή οριστικά από την μπάντα στην οποία εντάχθηκε το 2007. Οι Offspring δεν έχουν κάνει κάποιο σχόλιο για το θέμα. 

 

«Δεδομένου του ιατρικού ιστορικού μου και της καταγραφής παρενεργειών αυτών των εμβολίων, ο γιατρός μου με συμβούλευσε να μην κάνω εμβόλιο αυτή τη στιγμή», ανέφερε ο Παράντα. 

 

Στην ανάρτησή του σημείωσε ότι κόλλησε κορωνοϊό πριν από ένα χρόνο. «Ήταν ήπιος για μένα, οπότε είμαι σίγουρος ότι θα μπορέσω να τον αντέξω ξανά, αλλά δεν είμαι τόσο σίγουρος ότι θα επιβίωνα από ένα ακόμη “γύρο” του συνδρόμου Guillain-Barre μετά τον εμβολιασμό, που χρονολογείται από την παιδική ηλικία μου και έχει χειροτερέψει προοδευτικά κατά τη διάρκεια της ζωής μου». 

 

 

Τον προηγούμενο μήνα η αμερικανική υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων ανακοίνωσε ότι μπορεί το εμβόλιο της Johnson & Johnson να συνδέεται με αυξημένο κίνδυνο εμφάνισης του συγκεκριμένου συνδρόμου, αλλά χαρακτήρισε «πολύ χαμηλή» την πιθανότητα εμφάνισης αυτή της σπάνιας νευρολογικής διαταραχής μετά τον εμβολιασμό. Έως τώρα δεν υπάρχουν στοιχεία που να υποδεικνύουν κάποια σχέση του συνδρόμου με τα εμβόλια των Pfizer και Moderna. 

 

«Δεν έχω αρνητικά συναισθήματα για την μπάντα μου. Κάνουν αυτό που πιστεύουν ότι είναι το καλύτερο για εκείνους, ενώ κι εγώ κάνω το ίδιο. Εύχομαι σε όλη την οικογένεια των Offspring τα καλύτερα», συνεχίζει στην ανάρτησή του ο Παράντα. 

 

Καταλήγει σημειώνοντας ότι παρότι ο λόγος που δεν κάνει το εμβόλιο «είναι ιατρικός», θεωρεί ότι δεν είναι ηθικό ή σοφό «να επιτρέπεται σε αυτούς με την περισσότερη δύναμη- κυβέρνηση, εταιρείες, οργανισμούς, εργοδότες- να επιβάλλουν ιατρικές διαδικασίες σε εκείνους με τη μικρότερη δύναμη».