Ο Έρικ Κλάπτον αρνείται να δώσει συναυλία σε χώρους που απαιτούν πιστοποίηση εμβολιασμού

Ο Έρικ Κλάπτον αρνείται να δώσει συναυλία σε χώρους που απαιτούν επίδειξη πιστοποίησης εμβολιασμού Facebook Twitter
EPA
0

Ο Έρικ Κλάπτον δεν πρόκειται να παίξει σε χώρους που απαιτούν από τους συμμετέχοντες να επιδείξουν πιστοποιητικό εμβολιασμού.

Σε απάντηση στην ανακοίνωση της κυβέρνησης ότι θα απαιτηθούν πιστοποιητικά εμβολιασμού για πρόσβαση σε νυχτερινά κέντρα και χώρους μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου, ο μουσικός εξέδωσε δήλωση λέγοντας ότι δεν θα παίξει σε «κανένα στάδιο όπου υπάρχει ένα κοινό που έχει διαχωριστεί.

»Αν δεν υπάρχει πρόβλεψη για να παρευρεθούν όλοι οι άνθρωποι, διατηρώ το δικαίωμά μου να ακυρώσω την συναυλία» ανέφερε.

Ο Κλάπτον κοινοποίησε τη δήλωση μέσω του λογαριασμού Telegram του Ιταλού αρχιτέκτονα και σκεπτικιστή της πανδημίας Ρόμπιν Μονότι.

Τον Μάιο, ο Κλάπτον μοιράστηκε τις αρνητικές του εμπειρίες από τη λήψη της δόσης του εμβολίου AstraZeneca μέσα από τον ίδιο λογαριασμό, ισχυριζόμενος ότι είχε βιώσει «σοβαρές» παρενέργειες που τον έκαναν να αναρωτηθεί αν θα μπορούσε να παίξει ξανά την κιθάρα.


Οι περισσότεροι άνθρωποι που είναι απρόθυμοι να εμβολιαστούν κατά του κορωνοϊού ανησυχούν για ενδεχόμενες παρενέργειες και για το εάν τα εμβόλια έχουν ελεγχθεί επαρκώς, όπως αναφέρει σχετική έρευνα 68.000 συμμετεχόντων από 15 χώρες.

Η έρευνα, σύμφωνα με τον Guardian, που «τρέχει» από πέρυσι διαπίστωσε ότι μέχρι τον Μάρτιο του 2021, το εμβόλιο των Oxford / AstraZeneca ήταν το πιο αξιόπιστο στο Ηνωμένο Βασίλειο μεταξύ των ηλικιών κάτω των 65 ετών, αλλά αυτό το ποσοστό εμπιστοσύνης έχει μειωθεί σε όλες τις ηλικιακές ομάδες με τις ειδήσεις περί παρενεργειών.


«Οι συμβουλές μας παραμένουν ότι τα οφέλη του εμβολίου κατά του κορωνοϊού της AstraZeneca υπερτερούν των κινδύνων στην πλειονότητα των ανθρώπων. Εξακολουθεί να είναι ζωτικής σημασίας οι άνθρωποι να προσέλθουν για τον εμβολιασμό τους» επισημαίνει η αρμόδια Ρυθμιστική Αρχή Υγείας.

Οι επόμενες προγραμματισμένες παραστάσεις του Κλάπτον στο Ηνωμένο Βασίλειο είναι στο Royal Albert Hall τον Μάιο του 2022.

Ο χώρος θα φιλοξενήσει τις εκδηλώσεις των ετήσιων Proms, τις καθημερινές δηλαδή συναυλίες της θερινής περιόδου ορχηστρικής κλασικής μουσικής και άλλων εκδηλώσεων από τις 30 Ιουλίου έως τις 11 Σεπτεμβρίου χωρίς κοινωνική απόσταση. Οι συμμετέχοντες θα πρέπει να παρέχουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησης.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Χιλή εκλογές Τραμπ

Διεθνή / Εκλογές στη Χιλή: Ο «Χιλιανός Τραμπ» προηγείται ενόψει δεύτερου γύρου

Γιος πρώην μέλους του ναζιστικού κόμματος και δηλωμένος θαυμαστής του δικτάτορα Αουγκούστο Πινοτσέτ, ο Καστ είναι γνωστός για τις θέσεις του κατά των αμβλώσεων και του γάμου ομοφύλων
THE LIFO TEAM
«Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Διεθνή / «Απλώς προσπαθούν να πλουτίσουν»: Η «επόμενη ημέρα» στη Γάζα και τα συμφέροντα που τη διεκδικούν

Το κόστος ανοικοδόμησης εκτιμάται ότι θα ξεπεράσει τα 70 δισ. δολάρια, γεγονός που καθιστά τη μεταπολεμική φάση ένα εξαιρετικά ελκυστικό πεδίο για ορισμένες εταιρείες
THE LIFO TEAM
Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Διεθνή / Το μεγαλύτερο φιλοδημοκρατικό κόμμα του Χονγκ Κονγκ αποφάσισε τη διάλυσή του υπό πολιτική πίεση

Η απόφαση αντανακλά, σύμφωνα με αναλυτές, τη σταδιακή συρρίκνωση των πολιτικών ελευθεριών που είχαν υποσχεθεί στο Χονγκ Κονγκ κατά την επιστροφή του στην κινεζική κυριαρχία το 1997
THE LIFO TEAM