Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα που ορίζει ότι υπάρχουν «μόνο δύο φύλα»

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα που ορίζει ότι υπάρχουν «μόνο δύο φύλα» Facebook Twitter
Φωτ: EPA, αρχείου
0

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα υπογράψει διάταγμα το οποίο θα αναγκάζει την αμερικανική κυβέρνησή του να αναγνωρίζει την ύπαρξη μόνο «δύο φύλων», αφαιρώντας το δικαίωμα εκατομμυρίων τρανς ανθρώπων στον αυτοπροσδιορισμό.

Η αποκάλυψη έγινε αρικά από μελλοντικά στελέχη του Ρεπουμπλικανού προέδρου, ο οποίος αναλαμβάνει τα καθήκοντά του σήμερα, Δευτέρα, 20 Ιανουαρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ επιβεβαίωσε ότι σκοπεύει να κατοχυρώσει νομικά την ύπαρξη «μόνο δύο φύλων» κατά τη διάρκεια της ομιλίας του, αμέσως αφού ορκίστηκε 47ός πρόεδρος των ΗΠΑ. 

«Από σήμερα, θα είναι πλέον η επίσημη πολιτική της κυβέρνησης των Ηνωμένων Πολιτειών ότι υπάρχουν μόνο δύο φύλα, το αρσενικό και το θηλυκό», δήλωσε ο  Ντόναλντ Τραμπ. 

Το εκτελεστικό διάταγμα έχει ως στόχο «να υπερασπιστεί τις γυναίκες απέναντι στον ιδεολογικό εξτρεμισμό του φύλου και να αποκαταστήσει τη βιολογική αλήθεια στους κόλπους του ομοσπονδιακού κράτους» ανέφερε στους δημοσιογράφους ένας συνεργάτης του Τραμπ, που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με αυτήν την πηγή, η σεξουαλική ταυτότητα των ατόμων στο εξής θα καθορίζεται αποκλειστικά με βάση τα αναπαραγωγικά κύτταρα που παράγουν.

Κατά τη διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας, ο Ρεπουμπλικανός δισεκατομμυριούχος συστηματικά στοχοποίησε την τρανς κοινότητα, θέλοντας να παρουσιάσει ένα ελάχιστο ποσοστό του πληθυσμού των ΗΠΑ ως απειλή για την ταυτότητα και τις αξίες του έθνους.

«Θα βγάλουμε αυτή την τρέλα των τρανς από τα σχολεία μας και θα κρατήσουμε τους άνδρες μακριά από τα γυναικεία αθλήματα», είχε πει ο Τραμπ σε προεκλογική του εκδήλωσή στο Madison Square Garden, υπό τις επιδοκιμαστικές κραυγές των οπαδών του.

Γενικότερα, η ύπαρξη των τρανς ανθρώπων εξελίχθηκε σε μείζον θέμα στις αμερικανικές εκλογές του 2024. Ενδεικτικά, ομάδες που στήριζαν το Ρεπουμπλικανικό κόμμα ξόδεψαν δεκάδες εκατομμύρια σε διαφημίσεις που ασκούσαν κριτική στη δημοκρατική υποψήφιο Κάμαλα Χάρις για προηγούμενες δηλώσεις της υπέρ των δικαιωμάτων της τρανς κοινότητας.

Όπως αποδείχθηκε αργότερα, οι συγκεκριμένες διαφημίσεις ήταν από τις πιο αποτελεσματικές της προεκλογικής περιόδου. Έτσι, λοιπόν, ο Ντόναλντ Τραμπ φαίνεται πώς είναι έτοιμος να κάνει πράξη τις υποσχέσεις του όσον αφορά την τρανς κοινότητα, κάνοντας τη ζωή των εκατομμυρίων μελών της χειρότερη.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ - ΜΠΕ


 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από 600 χρόνια - Σεισμός και συναγερμός για τσουνάμι

Διεθνή / To ηφαίστειο Krasheninnikov στη Ρωσία εξερράγη μετά από σχεδόν 600 χρόνια - Συναγερμός για τσουνάμι

Το ηφαίστειο Krasheninnikov στην Καμτσάτκα εξερράγη για πρώτη φορά από το 1463, πιθανώς λόγω του ισχυρού σεισμού 8,8R πριν λίγες ημέρες, με σύννεφα στάχτης έως 6 χλμ. και παγκόσμιο συναγερμό για τσουνάμι και αεροπορικά θέματα
LIFO NEWSROOM
Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Διεθνή / Ο Τραμπ υποσχέθηκε δασμούς «χωρίς εξαιρέσεις» αλλά εισαγωγές άνω του 1 τρισ. δολαρίων εξαιρούνται σιωπηρά

Παρότι ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε δασμούς σε εισαγόμενα προϊόντα από δεκάδες χώρες, πάνω από το ένα τρίτο των εισαγωγών (περίπου 1 τρισ. δολάρια) έχει εξαιρεθεί
LIFO NEWSROOM
Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

Διεθνή / Νέο βίντεο της Χαμάς: Αποστεωμένος όμηρος αναγκάζεται να σκάψει τον τάφο του σε σήραγγα

«Το να υποβάλλεται σκοπίμως σε λιμό ο γιος μας στο πλαίσιο μίας εκστρατείας προπαγάνδας είναι μία από τις φρικτότερες πράξεις που έχει ποτέ δει ο κόσμος. Λιμοκτονεί μόνο και μόνο για να υπηρετήσει την προπαγάνδα της Χαμάς» λέει η οικογένεια του ομήρου
LIFO NEWSROOM
Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Διεθνή / Πώς η βιομηχανία K-beauty της Νότιας Κορέας πλήττεται από τους δασμούς του Τραμπ

Η παγκόσμια απήχηση της νοτιοκορεατικής κουλτούρας έχει συμβάλει στην εκτίναξη της δημοτικότητας των καλλυντικών της - Οι Αμερικανοί ξόδεψαν περίπου 1,7 δισ. δολάρια σε προϊόντα K-beauty το 2024
LIFO NEWSROOM
Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Διεθνή / Σιωπή και Ατιμωρησία: Το 88% των ερευνών για εγκλήματα πολέμου του Ισραήλ κλείνει χωρίς απόδοση ευθύνης

Το 88% των στρατιωτικών ερευνών του Ισραήλ για φερόμενα εγκλήματα πολέμου στη Γάζα δεν κατέληξαν σε ευθύνες ή παραμένουν ανεπίλυτες - Ανάμεσά τους, επιθέσεις με δεκάδες νεκρούς άμαχους
LIFO NEWSROOM
Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Διεθνή / Ιαν Μπολ: Ο άνδρας που προσπάθησε να απαγάγει την Πριγκίπισσα Άννα δηλώνει αθώος – «Ήταν σκευωρία της βασιλικής οικογένειας»

Ο Ιαν Μπολ, που το 1974 επιχείρησε την απαγωγή της Πριγκίπισσας Άννας, ισχυρίζεται πως ήταν αθώος και θύμα βασιλικής σκευωρίας με σκοπό τη διαφήμιση ενός βιβλίου
LIFO NEWSROOM