Ο Ντόναλντ Τραμπ «χάνει» στενή συνεργάτιδα - Η σύμβουλος Κελιάν Κόνγουεϊ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο

Ο Ντόναλντ Τραμπ «χάνει» στενή συνεργάτιδα - Η σύμβουλος Κελιάν Κόνγουεϊ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA
0

Η Κελιάν Κόνγουεϊ, από τους στενότερους συνεργάτες του Ντόναλντ Τραμπ, ανακοίνωσε ότι θα αποχωρήσει από τον Λευκό Οίκο στα τέλη του μήνα για να επικεντρωθεί στην οικογένειά της.

Η Κόνγουεϊ ήταν διευθύντρια της προεκλογικής καμπάνιας του Τραμπ το 2016 και έγινε η πρώτη γυναίκα που οδήγησε από αυτήν τη θέση έναν υποψήφιο στην εκλογική νίκη. Στη συνέχεια, έγινε υψηλόβαθμη σύμβουλος του Αμερικανού Προέδρου στον Λευκό Οίκο.

Η 53χρονη ενημέρωσε τον Τραμπ για την απόφασή της την Κυριακή, στο Οβάλ Γραφείο. «Τα τέσσερα παιδιά μας είναι στην εφηβεία και την προεφηβεία και ξεκινούν μια νέα ακαδημαϊκή χρονιά, εξ αποστάσεως, από το σπίτι, τουλάχιστον για μερικούς μήνες» ανέφερε η Κόνγουεϊ σε ανακοίνωσή της.

«Όπως γνωρίζουν εκατομμύρια γονείς στη χώρα, το να παρακολουθούν τα παιδιά το σχολείο από το σπίτι απαιτεί υψηλό επίπεδο προσοχής και εγρήγορσης, που είναι τόσο ασυνήθιστη όσο και αυτοί οι καιροί. Αυτό είναι απολύτως επιλογή μου» τόνισε η Κόνγουεϊ, σημειώνοντας ότι θα ανακοινώσει τα μελλοντικά της σχέδιά, και κατέληξε: «Προς το παρόν και για χάρη των αγαπημένων μου παιδιών θα υπάρχει λιγότερο δράμα και θα είμαι περισσότερο μαμά».

H Κελιάν Κόνγουεϊ εργαζόταν επί χρόνια ως δημοσκόπος για το κόμμα των Ρεπουμπλικανών και αρχικά υποστήριξε τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ για το χρίσμα το 2016. Μεταπήδησε στην ομάδα της προεκλογικής εκστρατείας του Τραμπ και τον Αύγουστο εκείνης της χρονιάς ανέλαβε διευθύντρια της καμπάνιας, όταν ο Στιβ Μπάνον έλαβε τη θέση του προέδρου. Υπενθυμίζεται ότι ο τελευταίος συνελήφθη την προηγούμενη εβδομάδα και κατηγορείται για απάτη

Ο Ντόναλντ Τραμπ «χάνει» στενή συνεργάτιδα - Η σύμβουλος Κελιάν Κόνγουεϊ αποχωρεί από τον Λευκό Οίκο Facebook Twitter
EPA

Η 53χρονη έκανε τακτικές εμφανίσεις στα ΜΜΕ για να υπερασπιστεί τις επιλογές της διοίκησης Τραμπ, ενώ πρόσφατα έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην απόφαση του Αμερικανού Προέδρου να επαναφέρει τις τακτικές, αν και συντομότερες, ενημερώσεις για τον κορωνοϊό.

Ο σύζυγός της Τζορτζ Κόνγουεϊ επίσης ανακοίνωσε ότι θα αποσυρθεί από τον ρόλο του στο Lincoln Project, επιτροπή που σχηματίστηκε πέρυσι με στόχο να εμποδίσει την επανεκλογή του Ντόναλντ Τραμπ. Και εκείνος με τη σειρά του γνωστοποίησε ότι προχωρά σε αυτή την κίνηση για να αφοσιωθεί στην οικογένεια.

Με πληροφορίες από «Guardian»

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Διεθνή / Τέιλορ Σουίφτ: «Σε πετάνε έξω, μόλις γίνεσαι 29 χρονών» - Η άγρια επίθεση στη μουσική βιομηχανία

Η μουσικός - Πρόσωπο της Χρονιάς σε μία χειμαρρώδη συνέντευξη στο ΤΙΜΕ - Οι αποκαλύψεις για τον πρώην μάνατζέρ της και η δικαίωσή της στην κόντρα με την Κιμ Καρντάσιαν και τον Κάνιε Γουέστ
NEWSROOM