O Ντένις Ρόντμαν στη Β. Κορέα

O Ντένις Ρόντμαν στη Β. Κορέα Facebook Twitter
1

Εκκεντρικός, ασυμβίβαστος, αρέσκεται να μην περνά απαρατήρητος κι αν μπορεί να προκαλεί.
Ένας από τους κορυφαίους ριμπάουντερ όλων των εποχών στο NBA, με άπειρα σκουλαρίκια και τατουάζ, βαμμένα μαλλιά, που δεν τον εμπόδιζαν να κάνει μία λαμπρή καριέρα. Αλλά κι έξω από το παρκέ ο «Ντένις ο τρομερός» προκάλεσε αίσθηση όταν παντρεύτηκε ένα από τα πλέον περιζήτητα μοντέλα παγκοσμίως, την Κάρμεν Ηλέκτρα. Στο γάμο εμφανίστηκε ντυμένος... νύφη.

Τα τελευταία χρόνια, είναι συχνός επισκέπτης της Πιονγκγιάνγκ. Ανέπτυξε ισχυρούς δεσμούς με το καθεστώς και τώρα «για πλάκα», όπως δηλώνει, πηγαίνει για τρίτη φορά. Μόνον που αυτή η «πλάκα» συμπίπτει και με την εκτέλεση του θείου του Κιμ Γιον Ουν, του νεαρού ηγέτη, που θέλει με κάθε μέσο και με όποιο τίμημα για τους άλλους να δείξει ότι έχει, και σκοπεύει να διατηρήσει, τον απόλυτο έλεγχο.

«Δεν έχει να κάνει τίποτα μ' εμένα. Ότι κι αν έκανε ο θείος του ή ο οποιοσδήποτε στη Βόρειο Κορέα, δεν το ελέγχω εγώ. Αυτά συμβαίνουν εδώ και πολλά, πάρα πολλά χρόνια στη χώρα» δήλωσε ο Ντένις Ρόντμαν από το Πεκίνο, λίγες ώρες πριν μεταβεί στη Βόρειο Κορέα. «Εγώ πηγαίνω για τον αγώνα μπάσκετ και για να περάσω καλά», δήλωσε ο πρώην μπασκετμπολίστας. Το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών έχει λάβει αποστάσεις από αυτήν την επίσκεψη, η οποία έχει ξεσηκώσει θύελλα αντιδράσεων.


Ο Βορειοκορεάτης ακτιβιστής Σιν Ντονγκ Χιούκ, που ζει στη Νότιο Κορέα, δήλωσε ότι ο Ρόντμαν θα πρέπει να συζητήσει με τον ηγέτη της Βόρειας Κορέας το θέμα των ανθρωπίνων δικαιωμάτων. Αλλά ο Ντένις Ρόντμαν, που μεταξύ άλλων θα δειπνήσει με τον Κιμ Γιονγκ Ουν, υποστηρίζει ότι δεν είναι αυτός ο σκοπός της επίσκεψής του, ούτε κι ο ρόλος του. «Δεν είμαι πολιτικός, ούτε πρεσβευτής. Πηγαίνω εκεί για να κάνω κάτι πραγματικά όμορφο για πολλούς ανθρώπους, να παίξουμε μερικούς αγώνες και να κάνουμε κάποια παιδιά να συμμετάσχουν. Δεν έχω σχέση με οτιδήποτε άλλο. Αν θέλει εκείνος να το αναφέρει, έχει καλώς. Αν δεν τον κάνει, εγώ δεν μπορώ να του το αναφέρω. Διότι δεν θέλω να σκεφτεί ότι βρίσκομαι εκεί ως πρεσβευτής κι ότι επιχειρώ να χρησιμοποιήσω τη φιλία μας και ξαφνικά να μιλάμε για πολιτική. Δεν πρόκειται να συμβεί αυτό», επεσήμανε ο Ρόντμαν.

 

Το ταξίδι έχει οργανωθεί από την εταιρία στοιχημάτων Paddy Power, η οποία συνηθίζει τις αμφιλεγόμενες διαφημιστικές εκστρατείες. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του, ο Ρόντμαν αναμένεται να προπονήσει και να παράσχει συμβουλές στην εθνική ομάδα μπάσκετ της Βόρειας Κορέας. Σκοπεύει να μεταβεί και για τέταρτη φορά στην Πιονγκγιάνγκ τον Ιανουάριο, παίρνοντας μαζί του κι άλλους αστέρες του NBA σε ειδικό αγώνα, κατά τους εορτασμούς των γενεθλίων του Κιμ Γιονγκ Ουν.

Πηγή: Euronews

1

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ληστεία στο Λούβρο: Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες, λέει η εισαγγελέας

Διεθνή / Ληστεία στο Λούβρο: «Έγινε από μικροεγκληματίες και όχι από επαγγελματίες» λέει η εισαγγελέας

Η εισαγγελέας του Παρισιού εκτιμά πως η συγκεκριμένη ληστεία δεν συνδέεται με τα ανώτερα κλιμάκια του οργανωμένου εγκλήματος και δηλώνει αισιόδοξη ότι τα κοσμήματα μπορούν να ανακτηθούν άθικτα
LIFO NEWSROOM
JK ROWLING GLAMOUR

Διεθνή / JK Rowling: Το εξώφυλλο με τις τρανς γυναίκες που την εξόργισε και η απάντηση του περιοδικού

Στο εξώφυλλο ποζάρει μια ομάδα τρανς γυναικών φορώντας μπλουζάκια «Protect the Dolls» που δημιουργήθηκαν από τον σχεδιαστή Connor Ives για να συγκεντρώσουν χρήματα για το φιλανθρωπικό ίδρυμα Trans Lifeline
LIFO NEWSROOM
«Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

LiFO politics / «Από την ειρηνική Ευρώπη, στην Ευρώπη των όπλων»

Ποιες πολιτικές, ποιοι σχεδιασμοί και ποια πρόσωπα βρίσκονται πίσω από την έκρηξη των αμυντικών δαπανών στην Ευρωπαϊκή Ένωση; Ποιοι είναι οι μεγάλοι λομπίστες της ευρωπαϊκής πολεμικής βιομηχανίας και πώς επηρεάζουν την ευρωπαϊκή πολιτική; Η Βασιλική Σιούτη συζητά για τα θέματα αυτά με τον Φέρρυ Μπατζόγλου, δημοσιογράφο-ανταποκριτή γερμανικών ΜΜΕ στην Αθήνα.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια