ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter
0

Ο φιλελεύθερος Μουν Τζέι-ιν εξελέγη πριν μερικές ημέρες νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας, με ποσοστό 41,1%. Στην νίκη του συνέβαλε αρκετά η ισχυρή υποστήριξη που έχει από τους νέους, η πλειονότητα των οποίων τον ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, ενώ πολλοί από τους υποστηρικτές του έχουν συμμετάσχει σε ειρηνικά συλλαλητήρια που διοργανώνονταν τα Σαββατοκύριακα στα τέλη του 2016 και τις αρχές του 2017.

Ο 64χρονος Μουν, διαθέτει όμως, ένα ακόμη χαρακτηριστικό που τον έχει κάνει ιδιαιτέρως αγαπητό και δημοφιλή στον κόσμο- αγαπά πάρα πολύ τα ζώα και ειδικά τα αδέσποτα. Ο ίδιος έχει αρκετούς σκύλους και γάτες και όλα τους έχουν υιοθετηθεί από καταφύγια ζώων. 

Χθες, Κυριακή, αποφάσισε να συστήσει στους συμπολίτες του την γάτα του, Jjing-jjing, οπότε φωτογραφήθηκε στην προεδρική έπαυλη, χαλαρός, με πρόχειρα ρούχα και κρατώντας την στην αγκαλιά του:

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter

  

Η γάτα «μετακόμισε» στην επίσημη προεδρική κατοικία, μαζί με τους Maroo και Tory, τα δύο σκυλιά του Μουν. Ο νέος Πρόεδρος την έχει αρκετά χρόνια, για την ακρίβεια από το 2007 όταν του την χάρισε η κόρη του, μετά τον γάμο της. Την είχε υιοθετήσει από καταφύγιο ζώων. Το ζώο είχε αναφέρει σε ομιλία του και το 2012 όταν κατέβαινε πάλι υποψήφιος με αντίπαλο τότε την Παρκ Γκουν-χιέ.

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter

Σήμερα λέει πως η γάτα έχει προσαρμοστεί στο νέο περιβάλλον αλλά αστειεύτηκε πως υπάρχει κάτι που τον ανησυχεί κι αυτό είναι μια φωλιά με μωρά πουλάκια, τα οποία φοβάται μην σκοτώσει. «Μερικές φορές μου έκανε εκπλήξεις στο παλιό μας σπίτι, φέρνοντάς μου νεκρά πουλιά», έγραψε στον λογαριασμό του στο Twitter. 

Ο νεοεκλεγείς Πρόεδρος υποσχέθηκε επίσης κατά την διάρκεια της προεκλογικής του εκστρατείας να υιοθετήσει και έναν αδέσποτο σκύλο, που ονομάζεται Tory, από το CARE (Coexistence of Animal Rights on Earth), μια κορεάτικη οργάνωση προστασίας των δικαιωμάτων των ζώων. Ο Tory δεν ήταν καθόλου δημοφιλής ανάμεσα στα υπόλοιπα ζώα προς υιοθεσία και δεν κατάφερνε για βρει οικογένεια, λόγω της προκατάληψης που υπάρχει στη χώρα απέναντι στους μαύρους σκύλους. «Εγώ και η οικογένειά μου ανυπομονούμε να υποδεχτούμε τον Tory ως νέο μέλος και να βεβαιωθούμε πως θα προσαρμοστεί καλά στο νέο περιβάλλον του», είπε σχετικά ο Μουν. 


Ο Μουν έχει έναν ακόμη σκύλο, τον Maroo για τον οποίο έγραψε πως «βρήκε την αγάπη» και έκανε κουτάβια με έναν άλλο αδέσποτο σκύλο, την Jisoon, κοντά στο παλιό τους σπίτι πέρυσι τον Ιούλιο. «Αν το καλοσκεφτούμε, δεν υπάρχει κανένα πλάσμα πάνω στον πλανήτη που δεν είναι πολύτιμο... Μέσω της Jisoon και των κουταβιών της, συλλογίζομαι το πόσο πολύτιμη είναι η ζωή και τα μυστήρια της μοίρας», είχε πει ο Μουν, που κατάφερε να δώσει για υιοθεσία όλα τα κουτάβια. 

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter

Ο νέος Πρόεδρος της Ν. Κορέας λατρεύει τα ζώα και έχει υιοθετήσει αρκετά αδέσποτα Facebook Twitter

마루야, 잘 있었니? 심심했지? 보고 싶었어. #문재인 #풍산개 #개스타그램

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη 문재인 (@moonjaein) στις

Η προκάτοχος του Μουν, η Παρκ Γκουν-χιέ κατά τη διάρκεια της θητείας της φιλοξενούσε στην προεδρική κατοικία συνολικά 9 Κορεάτικα Τζίντο. Πυροδότησε έντονες αντιδράσεις και κατακραυγή όταν εγκατέλειψε τα σκυλιά μετά την απομάκρυνσή της από το Blue House, αμέσως μετά την καθαίρεσή της. Σύμφωνα με δημοσιεύματα, όλα έχουν βρει νέες οικογένειες έκτοτε.

Λίγο αυτό, λίγο ο φιλόζωος χαρακτήρας του Μουν και οι υποσχέσεις του για περισσότερες παιδικές χαρές για κατοικίδια και ποτίστρες- ταΐστρες για αδέσποτα, δεν είναι καθόλου παράξενο που ο νέος Πρόεδρος έχει φτάσει σε σημείο να εμπνεύσει μέχρι και σκιτσογράφους με το «έργο» του: 

Με πληροφορίες από Mashable

Διεθνή
0

ΕΙΔΙΚΗ ΕΚΔΟΣΗ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ