Ο Ναβάλνι κατηγορεί την Apple και τη Google ότι έγιναν «συνεργοί του Πούτιν»

Ο Ναβάλνι κατηγορεί την Apple και τη Google ότι έγιναν «συνεργοί του Πούτιν» Facebook Twitter
Associated Press
0

Ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησε σήμερα την Apple και τη Google ότι συνεργάζονται με το Κρεμλίνο, αφού οι δύο ψηφιακοί κολοσσοί αφαίρεσαν την εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Ναβάλνι για τις βουλευτικές εκλογές μετά από αίτημα των ρωσικών αρχών.

«Αν κάτι με εξέπληξε κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεν ήταν τόσο η παραποίηση των αποτελεσμάτων που έκανε ο Πούτιν, όσο το πόσο ήπια έγιναν συνεργοί του οι μεγάλες εταιρείες Τεχνολογίας της Πληροφορίας», έγραψε ο Ναβάλνι σε ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτηρίζοντάς τους ψηφιακούς αυτούς γίγαντες «δειλούς και άπληστους».

Η εφαρμογή Smart Voting που σχεδίασε ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης αφαιρέθηκε από την App store και το Play Store, την ημέρα που οι Ρώσοι ξεκίνησαν να ψηφίζουν για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι ρωσικές αρχές είχαν απειλήσει με πρόστιμο τις δύο εταιρείες εάν αρνούνταν να καταργήσουν την εφαρμογή. Έτσι, η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη από τους χρήστες.

Την παραμονή των εκλογών, ανώτερα στελέχη της ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών απείλησαν με μεγάλα πρόστιμα όσες εταιρείες που «παραβιάζουν συστηματικά» τα αιτήματά της. Οι δύο εταιρείες είχαν προειδοποιηθεί ότι η άρνηση κατάργησης της εφαρμογής θα θεωρηθεί παράνομη παρέμβαση στην ψηφοφορία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ