Ο Ναβάλνι κατηγορεί την Apple και τη Google ότι έγιναν «συνεργοί του Πούτιν»

Ο Ναβάλνι κατηγορεί την Apple και τη Google ότι έγιναν «συνεργοί του Πούτιν» Facebook Twitter
Associated Press
0

Ο φυλακισμένος ηγέτης της αντιπολίτευσης Αλεξέι Ναβάλνι κατηγόρησε σήμερα την Apple και τη Google ότι συνεργάζονται με το Κρεμλίνο, αφού οι δύο ψηφιακοί κολοσσοί αφαίρεσαν την εφαρμογή που είχε δημιουργήσει ο Ναβάλνι για τις βουλευτικές εκλογές μετά από αίτημα των ρωσικών αρχών.

«Αν κάτι με εξέπληξε κατά τη διάρκεια των εκλογών, δεν ήταν τόσο η παραποίηση των αποτελεσμάτων που έκανε ο Πούτιν, όσο το πόσο ήπια έγιναν συνεργοί του οι μεγάλες εταιρείες Τεχνολογίας της Πληροφορίας», έγραψε ο Ναβάλνι σε ανάρτησή του στο Instagram, χαρακτηρίζοντάς τους ψηφιακούς αυτούς γίγαντες «δειλούς και άπληστους».

Η εφαρμογή Smart Voting που σχεδίασε ο φυλακισμένος ηγέτης της ρωσικής αντιπολίτευσης αφαιρέθηκε από την App store και το Play Store, την ημέρα που οι Ρώσοι ξεκίνησαν να ψηφίζουν για τις βουλευτικές εκλογές.

Οι ρωσικές αρχές είχαν απειλήσει με πρόστιμο τις δύο εταιρείες εάν αρνούνταν να καταργήσουν την εφαρμογή. Έτσι, η εφαρμογή δεν είναι πλέον διαθέσιμη για λήψη από τους χρήστες.

Την παραμονή των εκλογών, ανώτερα στελέχη της ρυθμιστικής αρχής επικοινωνιών απείλησαν με μεγάλα πρόστιμα όσες εταιρείες που «παραβιάζουν συστηματικά» τα αιτήματά της. Οι δύο εταιρείες είχαν προειδοποιηθεί ότι η άρνηση κατάργησης της εφαρμογής θα θεωρηθεί παράνομη παρέμβαση στην ψηφοφορία.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Politico: Ο Τραμπ αντιμετωπίζει την πρώτη πολιτική του ήττα στο ζήτημα του Ιράν

Οι ψηφοφορίες που πραγματοποιούνται αυτή την εβδομάδα στη Βουλή των Αντιπροσώπων και στη Γερουσία των ΗΠΑ για τον περιορισμό της στρατιωτικής εκστρατείας κατά του Ιράν, αν περάσουν, θα αποτελέσουν μια σημαντική πολιτική ταπείνωση για τον Αμερικανό πρόεδρο
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΑΚΤΙΒΙΣΤΡΙΑ ΙΤΑΜΑΡ ΜΠΕΝ-ΓΚΒΙΡ

Διεθνή / «Γνώριζα ποιος ήταν και δεν μπορούσα να μείνω σιωπηλή» λέει η ακτιβίστρια που φώναξε στον Μπεν-Γκβιρ

Για την εμπειρία της μιλά η ακτιβίστρια Κατρίονα Γκράχαμ, η οποία φώναξε σύνθημα υπέρ της Παλαιστίνης μπροστά στον Ιταμάρ Μπεν-Γκβιρ, πριν άνδρες ασφαλείας την ακινητοποιήσουν βίαια στο έδαφος
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM