O Mr. Zara παραμένει ο πιο πλούσιος Ευρωπαίος

O Mr. Zara παραμένει ο πιο πλούσιος Ευρωπαίος Facebook Twitter
0

Ένας Ισπανός, ένας Γάλλος και ένας Σουηδός καταλαμβάνουν τις τρεις πρώτες θέσεις στη λίστα με τους 100 πιο πλούσιους Ευρωπαίους δημοσιεύει το οικονομικό περιοδικό «Bilan» της Ελβετίας.

Η περσινή χρονιά ήταν εξαιρετικά ευνοϊκή για τους Ευρωπαίους επιχειρηματίες, αφού η περιουσία τους αυξήθηκε κατά 19%, σε σύγκριση με την αμέσως προηγούμενη, όταν είχε καταγραφεί υποχώρηση κατά -5,5%.

Στην κορυφή της λίστας παραμένει πάντα ο Ισπανός Αμάνθιο Ορτέγκα Γκαόνα, 81 ετών, ο ιδρυτής της εταιρείας Zara.

Η περιουσία του τρίτου πλουσιότερου ανθρώπου του κόσμου εκτιμάται ότι αγγίζει τα 80 δισεκατομμύρια ελβετικά φράγκα (73 δισεκ. ευρώ), έχει δηλαδή αυξηθεί κατά 11,5 δισεκ. μέσα σε έναν χρόνο.

Ο όμιλος του Γκαόνα διαθέτει 7.200 καταστήματα σε όλον τον κόσμο.

Θα πρέπει να σημειωθεί ότι για να μπει κανείς στον κατάλογο των 100 πλουσιότερων Ευρωπαίων θα πρέπει να διαθέτει περιουσία τουλάχιστον 7,1 δισεκ. ελβετικών φράγκων.

Η μεγάλη έκπληξη της φετινής χρονιάς είναι η δεύτερη θέση του Γάλλου Μπερνάρ Αρνό, 68 ετών, ο οποίος πέρσι βρισκόταν στην 5η. Η περιουσία του ιδιοκτήτη του ομίλου ειδών πολυτελείας LVMH αυξήθηκε κατά 70% μέσα σε έναν χρόνο, φτάνοντας τα 51 δισεκ. φράγκα. Αυτό οφείλεται κυρίως στην ισχυρή άνοδο των μετοχών των δύο βασικών εταιρειών του, των LVMH και Hermes.

Στην τρίτη θέση βρίσκεται η οικογένεια Κάμπραντ των καταστημάτων Ikea, με περιουσία 43,3 δισεκ. φράγκων.

Ο πατριάρχης της οικογένειας, ο 91χρονος πλέον Ίνγκβαρ Κάμπραντ κατοικούσε μέχρι πρόσφατα στην Ελβετία αλλά τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει στη Σουηδία. Ο όμιλος διοικείται από τους τρεις γιους του, που έχουν ελβετικό διαβατήριο.

Ανά χώρα, η Γερμανία μετρά τους περισσότερους δισεκατομμυριούχους (27) και ακολουθούν η Ρωσία (16), η Γαλλία (14), η Ιταλία (10) και η Ελβετία (7).

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

MET GALA 2026 METG GALA ΤΖΕΦ ΜΠΕΖΟΣ

Διεθνή / Met Gala 2026: Μήνυμα για μποϊκοτάζ της φετινής εκδήλωσης προβάλλεται στο ρετιρέ του Τζεφ Μπέζος στο Μανχάταν

Προβολές διαμαρτυρίας και συνθήματα κατά του Τζεφ Μπέζος και της Amazon φώτισαν το πολυτελές του ρετιρέ και εμβληματικά κτίρια του Μανχάταν, στο πλαίσιο καμπάνιας ακτιβιστικής ομάδας που καταγγέλλει τις συνθήκες εργασίας στην εταιρεία και ζητά μποϊκοτάζ του Met Gala
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ

Διεθνή / Axios: «Θέλει δράση» - Η δυσαρέσκεια Τραμπ για το αδιέξοδο με το Ιράν πίσω από το σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ

Με φόντο το παρατεταμένο αδιέξοδο με το Ιράν, οι ΗΠΑ προχωρούν σε ένα νέο σχέδιο για τα Στενά του Ορμούζ, που συνδυάζει στρατιωτική παρουσία και διπλωματική πίεση, ανεβάζοντας εκ νέου την ένταση στην περιοχή
THE LIFO TEAM