Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων- «Πλήγμα κατά του μίσους»

Ο Λευκός Οίκος στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον Τζο Μπάιντεν να υπογράφει τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, στον Λευκό Οίκο. 

«Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται είναι ένα πλήγμα ενάντια στο μίσος σε όλες τις μορφές του», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Και για αυτό τον λόγο ο συγκεκριμένος νόμος έχει σημασία για κάθε Αμερικανό», συμπλήρωσε.

«Ο γάμος είναι μια απλή πρόταση: ποιον αγαπάς και θα είσαι πιστός στον άνθρωπο που αγαπάς; Δεν είναι πιο περίπλοκο από αυτό», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter και συμπλήρωσε πως ο νόμος «αναγνωρίζει ότι όλοι θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να απαντούν οι ίδιοι αυτές τις ερωτήσεις». 

Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι Σίντι Λόπερ και Σαμ Σμιθ. Η Κάμαλα Χάρις θυμήθηκε ότι είχε τελέσει γάμο λεσβιών στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ προβλήθηκε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει ο Τζο Μπάιντεν πριν από μία δεκαετία, με την οποία είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Τότε, ως αντιπρόεδρος, είχε αιφνιδιάσει όταν δήλωσε την υποστήριξή του στον γάμο των ομοφυλόφιλων, κάτι που δεν είχε κάνει ακόμη ο Μπαράκ Ομπάμα και το έπραξε έπειτα από τρεις ημέρες. «Μπήκα σε μπελάδες», αστειεύτηκε ο σημερινός πρόεδρος. 

Πολιτικοί και από τα δύο κόμματα έδωσαν το παρών. Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, φόρεσε την ίδια γραβάτα που είχε βάλει στον γάμο της κόρης του, Άλισον, η οποία με την σύζυγό της περιμένουν το πρώτο τους παιδί. 

«Χάρη στα εκατομμύρια ανθρώπους που επί χρόνια πίεζαν για αλλαγή και χάρη στη σκληρή δουλειά συναδέλφων μου, το εγγόνι μου θα ζήσει σε έναν κόσμο που τιμά και σέβεται τον γάμο των μητέρων του», δήλωσε. 

Παρά τον ενθουσιασμό, εκφράστηκε και ανησυχία για τον πολλαπλασιασμό των συντηρητικών πολιτικών σε ζητήματα φύλου, σε επίπεδο πολιτειών. Ο Μπάιντεν επέκρινε τους «σκληρούς, κυνικούς νόμους που έχουν υιοθετηθεί σε πολιτείες οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο transgender παιδιά, τρομοκρατώντας οικογένειες και ποινικοποιώντας γιατρούς οι οποίοι παρέχουν στα παιδιά τη φροντίδα που χρειάζονται». 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων- «Πλήγμα κατά του μίσους» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Ρατσισμός, αντισημιτισμός, ομοφοβία, τρανσφοβία, όλα συνδέονται», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αλλά το αντίδοτο στο μίσος είναι η αγάπη», συμπλήρωσε. 

Ο νέος νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση των γάμων των ομοφυλόφιλων, σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναιρέσει την απόφαση του 2015 με την οποία νομιμοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Μετά την αναίρεση της απόφασης που είχε κάνει συνταγματικό δικαίωμα την άμβλωση, υπήρξε ανησυχία ότι θα ακολουθούσαν ανάλογες κινήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο δικαιώματα. 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων- «Πλήγμα κατά του μίσους» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

Διεθνή / Τροχαίο στη Ρουμανία: «Όλα τα θυμάμαι, δεν έχασα τις αισθήσεις μου» - Δύο από τους τραυματίες επιστρέφουν αύριο

«Άκουσα τις φωνές τους καθώς περνούσα με το καροτσάκι, τουλάχιστον ξέρω ότι είναι ζωντανοί» περιγράφει - Στο χειρουργείο ένας εκ των τραυματιών
THE LIFO TEAM
«Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Διεθνή / «Η διαμάχη για τη Γροιλανδία είναι καμπανάκι αφύπνισης για όλη την Ευρώπη», προειδοποιεί ο Μακρόν

Η διαμάχη για τη Γροιλανδία ωθεί τις ευρωπαϊκές χώρες να ενώσουν τις δυνάμεις τους και να δείξουν ότι μπορούν να υπερασπιστούν μόνες τους τα συμφέροντά τους, στον απόηχο των απειλών του Αμερικανού προέδρου
THE LIFO TEAM
Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Διεθνή / Νίκολα Πελτζ: Η σύζυγος του Μπρούκλιν Μπέκαμ παίρνει «χαρτζιλίκι» 1 εκατ. δολάρια τον μήνα από τον πατέρα της

Το ποσό αυτό ξεχωρίζει σε σχέση με την οικονομική υποστήριξη που φέρεται να λαμβάνει ο Μπρούκλιν από τους γονείς του, οι οποίοι, σύμφωνα με πληροφορίες, θέλουν να τον ενθαρρύνουν να γίνει οικονομικά ανεξάρτητος
THE LIFO TEAM
Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: «Δεν θα έπρεπε να κουβαλάει όπλο» - Οι νέες δηλώσεις για τη δολοφονία του Αλεξ Πρέτι

Ο Αμερικανός πρόεδρος χαρακτήρισε τα δύο περιστατικά «τρομερά», αναφερόμενος τόσο στη δολοφονία της Ρενέ Γκουντ νωρίτερα μέσα στον μήνα, όσο και στου Αλεξ Πρέτι
THE LIFO TEAM