Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων- «Πλήγμα κατά του μίσους»

Ο Λευκός Οίκος στα χρώματα του ουράνιου τόξου Facebook Twitter
Φωτ.: Twitter
0

Χιλιάδες συγκεντρώθηκαν για να παρακολουθήσουν τον Τζο Μπάιντεν να υπογράφει τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλοφίλων, στον Λευκό Οίκο. 

«Αυτός ο νόμος και η αγάπη που υπερασπίζεται είναι ένα πλήγμα ενάντια στο μίσος σε όλες τις μορφές του», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Και για αυτό τον λόγο ο συγκεκριμένος νόμος έχει σημασία για κάθε Αμερικανό», συμπλήρωσε.

«Ο γάμος είναι μια απλή πρόταση: ποιον αγαπάς και θα είσαι πιστός στον άνθρωπο που αγαπάς; Δεν είναι πιο περίπλοκο από αυτό», έγραψε ο Μπάιντεν στο Twitter και συμπλήρωσε πως ο νόμος «αναγνωρίζει ότι όλοι θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα να απαντούν οι ίδιοι αυτές τις ερωτήσεις». 

Στην εκδήλωση τραγούδησαν οι Σίντι Λόπερ και Σαμ Σμιθ. Η Κάμαλα Χάρις θυμήθηκε ότι είχε τελέσει γάμο λεσβιών στο Σαν Φρανσίσκο, ενώ προβλήθηκε τηλεοπτική συνέντευξη που είχε δώσει ο Τζο Μπάιντεν πριν από μία δεκαετία, με την οποία είχε προκαλέσει πολιτική αντιπαράθεση.

Τότε, ως αντιπρόεδρος, είχε αιφνιδιάσει όταν δήλωσε την υποστήριξή του στον γάμο των ομοφυλόφιλων, κάτι που δεν είχε κάνει ακόμη ο Μπαράκ Ομπάμα και το έπραξε έπειτα από τρεις ημέρες. «Μπήκα σε μπελάδες», αστειεύτηκε ο σημερινός πρόεδρος. 

Πολιτικοί και από τα δύο κόμματα έδωσαν το παρών. Ο Τσακ Σούμερ, επικεφαλής της πλειοψηφίας στη Γερουσία, φόρεσε την ίδια γραβάτα που είχε βάλει στον γάμο της κόρης του, Άλισον, η οποία με την σύζυγό της περιμένουν το πρώτο τους παιδί. 

«Χάρη στα εκατομμύρια ανθρώπους που επί χρόνια πίεζαν για αλλαγή και χάρη στη σκληρή δουλειά συναδέλφων μου, το εγγόνι μου θα ζήσει σε έναν κόσμο που τιμά και σέβεται τον γάμο των μητέρων του», δήλωσε. 

Παρά τον ενθουσιασμό, εκφράστηκε και ανησυχία για τον πολλαπλασιασμό των συντηρητικών πολιτικών σε ζητήματα φύλου, σε επίπεδο πολιτειών. Ο Μπάιντεν επέκρινε τους «σκληρούς, κυνικούς νόμους που έχουν υιοθετηθεί σε πολιτείες οι οποίες βάζουν στο στόχαστρο transgender παιδιά, τρομοκρατώντας οικογένειες και ποινικοποιώντας γιατρούς οι οποίοι παρέχουν στα παιδιά τη φροντίδα που χρειάζονται». 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων- «Πλήγμα κατά του μίσους» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

«Ρατσισμός, αντισημιτισμός, ομοφοβία, τρανσφοβία, όλα συνδέονται», τόνισε ο Αμερικανός πρόεδρος. «Αλλά το αντίδοτο στο μίσος είναι η αγάπη», συμπλήρωσε. 

Ο νέος νόμος αποσκοπεί στη διασφάλιση των γάμων των ομοφυλόφιλων, σε περίπτωση που το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ αναιρέσει την απόφαση του 2015 με την οποία νομιμοποιήθηκαν σε εθνικό επίπεδο. Μετά την αναίρεση της απόφασης που είχε κάνει συνταγματικό δικαίωμα την άμβλωση, υπήρξε ανησυχία ότι θα ακολουθούσαν ανάλογες κινήσεις που θα έθεταν σε κίνδυνο δικαιώματα. 

Ο Μπάιντεν υπέγραψε τον νόμο για τον γάμο των ομοφυλόφιλων- «Πλήγμα κατά του μίσους» Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η ρητορική του ακροδεξιού ακτιβιστή που ενέπνευσε υποστηρικτές και εξόργισε αντιπάλους

Ένας προκλητικός ρήτορας, που τα τελευταία χρόνια έγινε διάσημος στους κύκλους του κινήματος MAGA και ενέπνευσε μια γενιά φοιτητών να πολιτικοποιηθούν και να στηρίξουν τον Ντόναλντ Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη του συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Διεθνή / Επιστολή Τραμπ στο ΝΑΤΟ: Είμαι έτοιμος για κυρώσεις στη Ρωσία αν όλα τα μέλη συμφωνήσουν να κάνουν το ίδιο

Ζητά από τα μέλη του ΝΑΤΟ να σταματήσουν να αγοράζουν πετρέλαιο από τη Ρωσία και να επιβάλουν δασμούς έως και 100% στην Κίνα, για την οποία θεωρεί ότι «ασκεί κυριαρχία» πάνω στη Ρωσία
LIFO NEWSROOM
Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Διεθνή / Τζέφρι Έπσταϊν: Το Υπουργείο Οικονομικών θα κοινοποιήσει τα οικονομικά αρχεία του στο Κογκρέσο

Το υπουργείο δεσμεύτηκε να παραδώσει έγγραφα που αναμένεται να περιλαμβάνουν αναφορές ύποπτης δραστηριότητας σχετικά με τον Τζέφρι Έπσταϊν και την πρώην σύντροφό του και συνεργό του, Γκιζλέιν Μαξγουέλ
LIFO NEWSROOM
Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

Διεθνή / Πριγκίπισσα Νταϊάνα: «Απόλυτο σκάνδαλο» - Ο άγνωστος καυγάς με τον βασιλιά Κάρολο στη Νέα Ζηλανδία

«Περίμενα να πάω να της βάλω την τιάρα και άκουγα τον πρίγκιπα που ωρυόταν και φώναζε στο διπλανό δωμάτιο» θυμάται ο κομμωτής της αείμνηστης πριγκίπισσας
LIFO NEWSROOM
«Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Διεθνή / «Προδοτική επίθεση» του Ισραήλ: Σαουδική Αραβία και Εμιράτα ξεσπούν - Κίνδυνος για τις «Συμφωνίες του Αβραάμ»

Η αεροπορική επιδρομή του Ισραήλ σε στελέχη της Χαμάς στη Ντόχα προκαλεί θύελλα αντιδράσεων στον Περσικό Κόλπο - Σαουδική Αραβία, Εμιράτα και Κατάρ καταγγέλλουν παραβίαση διεθνούς δικαίου, ενώ οι Συμφωνίες του Αβραάμ κινδυνεύουν να τιναχτούν στον αέρα
LIFO NEWSROOM
«Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Διεθνή / «Η Gen Z μίλησε»: Στο Νεπάλ οι φοιτητές διάλεξαν για μεταβατική πρωθυπουργό μια 73χρονη πρώην ανώτατη δικαστή

Ο διορισμός της Σουσίλα Κάρκι ήταν απαίτηση των φοιτητών που βγήκαν μαζικά στους δρόμους καταγγέλλοντας τη διαφθορά και την απαγόρευση των social media.
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει εκατοντάδες περιστέρια που είχαν κατακλύσει μία πολυκατοικία

Διεθνή / Ιταλία: Απαγόρευσαν σε γυναίκα να ταΐζει περιστέρια γιατί είχαν κατακλύσει ολόκληρη πολυκατοικία

Η απαγόρευση επιβλήθηκε μετά από την οργή των ενοίκων της πολυκατοικίας, που όπως χαρακτηριστικά ανέφεραν ζούσαν μία «κόλαση» από τα φτερά και τα περιττώματα
LIFO NEWSROOM