Ο 18χρονος Σέρπα που ανέβηκε στο Έβερεστ και στις άλλες 13 κορυφές άνω των 8.000μ του πλανήτη

18χρονος έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ορειβάτης που κατέκτησε τις 14 κορυφές άνω των 8.000μ του πλανήτη Facebook Twitter
Φωτ: Instagram
0

Ο 18χρονος Νίμα Ρίντζι από το Νεπάλ έγινε την Τετάρτη ο μικρότερος σε ηλικία ορειβάτης στην ιστορία, που κατάφερε να ανεβεί και στις 14 κορυφές ύψους άνω των 8.000 μέτρων στον πλανήτη, μετά την ολοκλήρωση του κατορθώματος του, στην κινεζική κορυφή, Σίσα Πάνγκμα.

«Ο Νίμα Ρίντζι έφθασε στην κορυφή σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πατέρας του, Τάσι και πρόσθεσε: «Είχε προπονηθεί καλά και ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να το κάνει».

Η κατάκτηση των 14 υψηλότερων κορυφών του κόσμου, που βρίσκονται στους ορεινούς όγκους των Ιμαλαΐων και του Καρακορούμ, θεωρείται ένα από τα «Δισκοπότηρα» της ορειβασίας.

Ο Νίμα Ρίντζι κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ ως ο νεαρότερος ορειβάτης που έχει ανέβει μέσα σε διάστημα 10 ωρών και στο Έβερεστ και στο κοντινό Λότσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τον Ιταλό, Ράϊνχολτ Μάσνερ το 1986, περίπου μόλις πενήντα ορειβάτες κατάφεραν αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα.

Περισσότεροι από είκοσι ορειβάτες έχουν φθάσει στην κατασκήνωση βάσης στην Σίσα Πάνγκμα (σ.σ. υψόμετρο 8.027 μέτρα), στην κινεζική επαρχία του Θιβέτ, αυτήν την σεζόν με την ελπίδα να ολοκληρώσουν την ανάβαση και στις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων.

«Αυτή η κορυφή, δεν είναι μόνο το επιστέγασμα του προσωπικού μου ταξιδιού, αλλά και ένας φόρος τιμής σε όλους τους σέρπα (σ.σ. οδηγοί ορειβάτες) που τόλμησαν να ονειρεύονται πέρα από τα όρια που παραδοσιακά μας επιβάλλονται», δήλωσε μετά το κατόρθωμα του ο Νίμα Ρίντζι Σέρπα και συνέχισε:

«Τα ψηλά βουνά είναι κάτι περισσότερο από εργασία, είναι μια μαρτυρία της δύναμης, της αντοχής και του πάθους μας».

Ο προηγούμενος νεαρότερος κατακτητής των 14 κορυφών άνω των 8.000 μέτρων, είναι ο Νεπαλέζος, Μίνγκμα Γκιάμπου «Ντέιβιντ» Σέρπα, ο οποίος τα κατάφερε το 2019 σε ηλικία 30 ετών.

«Είναι μια υπερήφανη στιγμή για την χώρα μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Υψηλών Βουνών του Νεπάλ, Νίμα Νούρου Σέρπα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Νίμα έχει απελευθερωθεί από όλα τα στερεότυπα και η επιτυχία του, δείχνει ότι όλα είναι δυνατά με ισχυρή αποφασιστικότητα».

Ποιοι είναι οι Σέρπα

Οι Σέρπα, δεν είναι απλώς οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα βουνά στο Έβερεστ και οδηγούν τις ορειβατικές αποστολές, είναι μία φυλή σκληροτράχηλων ανθρώπων που ζουν στο Νεπάλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΛΕΥΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ CNN

Διεθνή / Πεντάγωνο και Λευκός Οίκος επιτίθενται στο CNN εξαιτίας άρθρου για τον πόλεμο στο Ιράν

Σε ανοιχτή σύγκρουση με το CNN πέρασαν το Πεντάωνο και ο Λευκός Οίκος, έπειτα από δημοσίευμα του δικτύου που αμφισβητεί την ετοιμότητα της επιχείρησης των ΗΠΑ στον πόλεμο με το Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΝΩΜΕΝΑ ΑΡΑΒΙΚΑ ΕΜΙΡΑΤΑ

Διεθνή / Το Ιράν ανακοίνωσε τα αντίποινα για το πλήγμα στο Χαργκ: Καλεί τους κατοίκους των ΗΑΕ σε εκκενώσεις

Ο μουσουλμανικός πληθυσμός των ΗΑΕ και των οικιστικών τους κέντρων καλείται να εκκενώσει λιμάνια, αποβάθρες και τις περιοχές όπου βρίσκονται αμερικανικές δυνάμεις
THE LIFO TEAM
Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Διεθνή / Τα κατοικίδια που μένουν πίσω όταν οι άνθρωποι φεύγουν από τη Μέση Ανατολή

Η Γαλλία διευκολύνει προσωρινά την επιστροφή πολιτών της μαζί με κατοικίδια από τη Μέση Ανατολή, την ώρα που καταφύγια στο Ντουμπάι λένε ότι γεμίζουν από ζώα που μένουν πίσω λόγω του πολέμου με το Ιράν.
THE LIFO TEAM
Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Διεθνή / Ο Μαμντάνι ιδρύει γραφείο ΛΟΑΤΚΙ+ υποθέσεων με τρανς επικεφαλής

Η Νέα Υόρκη αποκτά για πρώτη φορά ειδικό γραφείο για θέματα της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας, με την Taylor Brown να γίνεται το πρώτο τρανς πρόσωπο που αναλαμβάνει την ηγεσία γραφείου ή υπηρεσίας του δήμου.
THE LIFO TEAM
«Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Διεθνή / «Είστε χειρότεροι ο ένας από τον άλλον»: Ιρανοί αντικαθεστωτικοί στρέφονται κατά του Τραμπ

Από την ελπίδα στην απογοήτευση φαίνεται να περνά η στάση πολλών Ιρανών, καθώς ο πόλεμος και οι αεροπορικές επιδρομές εντείνουν την καταστροφή και την αβεβαιότητα στη χώρα τους
THE LIFO TEAM