Ο 18χρονος Σέρπα που ανέβηκε στο Έβερεστ και στις άλλες 13 κορυφές άνω των 8.000μ του πλανήτη

18χρονος έγινε ο μικρότερος σε ηλικία ορειβάτης που κατέκτησε τις 14 κορυφές άνω των 8.000μ του πλανήτη Facebook Twitter
Φωτ: Instagram
0

Ο 18χρονος Νίμα Ρίντζι από το Νεπάλ έγινε την Τετάρτη ο μικρότερος σε ηλικία ορειβάτης στην ιστορία, που κατάφερε να ανεβεί και στις 14 κορυφές ύψους άνω των 8.000 μέτρων στον πλανήτη, μετά την ολοκλήρωση του κατορθώματος του, στην κινεζική κορυφή, Σίσα Πάνγκμα.

«Ο Νίμα Ρίντζι έφθασε στην κορυφή σήμερα το πρωί», ανακοίνωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πατέρας του, Τάσι και πρόσθεσε: «Είχε προπονηθεί καλά και ήταν σίγουρος ότι θα μπορούσε να το κάνει».

Η κατάκτηση των 14 υψηλότερων κορυφών του κόσμου, που βρίσκονται στους ορεινούς όγκους των Ιμαλαΐων και του Καρακορούμ, θεωρείται ένα από τα «Δισκοπότηρα» της ορειβασίας.

Ο Νίμα Ρίντζι κατέχει και το παγκόσμιο ρεκόρ ως ο νεαρότερος ορειβάτης που έχει ανέβει μέσα σε διάστημα 10 ωρών και στο Έβερεστ και στο κοντινό Λότσε.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι από τον Ιταλό, Ράϊνχολτ Μάσνερ το 1986, περίπου μόλις πενήντα ορειβάτες κατάφεραν αυτό το εντυπωσιακό επίτευγμα.

Περισσότεροι από είκοσι ορειβάτες έχουν φθάσει στην κατασκήνωση βάσης στην Σίσα Πάνγκμα (σ.σ. υψόμετρο 8.027 μέτρα), στην κινεζική επαρχία του Θιβέτ, αυτήν την σεζόν με την ελπίδα να ολοκληρώσουν την ανάβαση και στις 14 κορυφές άνω των 8.000 μέτρων.

«Αυτή η κορυφή, δεν είναι μόνο το επιστέγασμα του προσωπικού μου ταξιδιού, αλλά και ένας φόρος τιμής σε όλους τους σέρπα (σ.σ. οδηγοί ορειβάτες) που τόλμησαν να ονειρεύονται πέρα από τα όρια που παραδοσιακά μας επιβάλλονται», δήλωσε μετά το κατόρθωμα του ο Νίμα Ρίντζι Σέρπα και συνέχισε:

«Τα ψηλά βουνά είναι κάτι περισσότερο από εργασία, είναι μια μαρτυρία της δύναμης, της αντοχής και του πάθους μας».

Ο προηγούμενος νεαρότερος κατακτητής των 14 κορυφών άνω των 8.000 μέτρων, είναι ο Νεπαλέζος, Μίνγκμα Γκιάμπου «Ντέιβιντ» Σέρπα, ο οποίος τα κατάφερε το 2019 σε ηλικία 30 ετών.

«Είναι μια υπερήφανη στιγμή για την χώρα μας», είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο πρόεδρος της Ένωσης Υψηλών Βουνών του Νεπάλ, Νίμα Νούρου Σέρπα, επισημαίνοντας χαρακτηριστικά: «Ο Νίμα έχει απελευθερωθεί από όλα τα στερεότυπα και η επιτυχία του, δείχνει ότι όλα είναι δυνατά με ισχυρή αποφασιστικότητα».

Ποιοι είναι οι Σέρπα

Οι Σέρπα, δεν είναι απλώς οι άνθρωποι που γνωρίζουν τα βουνά στο Έβερεστ και οδηγούν τις ορειβατικές αποστολές, είναι μία φυλή σκληροτράχηλων ανθρώπων που ζουν στο Νεπάλ.

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΡΕΠΟΥΜΠΛΙΚΑΝΟΙ

Διεθνή / Ποιος θα διαδεχθεί τον Τραμπ; Ο Βανς προηγείται στις προτιμήσεις των Ρεπουμπλικανών

Τα αποτελέσματα δείχνουν ισχυρή στήριξη προς την κυβέρνηση του Ντόναλντ Τραμπ, έναν χρόνο μετά την επιστροφή του στην εξουσία, αλλά και συγκέντρωση της επιρροής γύρω από δύο βασικά πρόσωπα
THE LIFO TEAM
ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ ΗΠΑ ΚΑΤΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / «Όχι Βασιλιάδες, Όχι ICE, Όχι Πόλεμος»: Μαζικές διαδηλώσεις στις ΗΠΑ κατά Τραμπ ενώ εκείνος «έπαιζε γκολφ»

Είναι η τρίτη φορά σε λιγότερο από έναν χρόνο που η Αμερική κλήθηκε να βγει στους δρόμους από αυτό το κίνημα από τότε που ο Ντόναλντ Τραμπ επέστρεψε στην εξουσία
THE LIFO TEAM
ΛΙΒΑΝΟΣ ΙΣΡΑΗΛ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟΙ

Διεθνή / Λίβανος: Τρεις δημοσιογράφοι νεκροί από ισραηλινό πλήγμα – Αντιδράσεις για «παραβίαση του διεθνούς δικαίου»

Ο ισραηλινός στρατός ανέλαβε την ευθύνη για την επίθεση, υποστηρίζοντας ότι στόχος ήταν ένας από τους δημοσιογράφους, τον οποίο χαρακτήρισε μέλος μονάδας πληροφοριών της Χεζμπολάχ.
THE LIFO TEAM