Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε ένα χρόνο προθεσμία στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη

Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε ένα χρόνο προθεσμία στο Ισραήλ για να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη Facebook Twitter
Πηγή φωτό ΑP
0

Ο Μαχμούντ Αμπάς έδωσε στο Ισραήλ προθεσμία «ενός χρόνου», προκειμένου «να αποσυρθεί από τα κατεχόμενα παλαιστινιακά εδάφη», ενώπιον της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ. 

Ο πρόεδρος της Παλαιστινιακής Αρχής μίλησε μέσω βιντεοσύνδεσης στη Γενική Συνέλευση και ζήτησε ξανά από τον γ.γ. του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, να συγκαλέσει διεθνή σύνοδο για την ειρήνη. 

Όμως, συνόδευσε αυτό το αίτημα με ένα τελεσίγραφο. Το Ισραήλ «έχει έναν χρόνο προκειμένου να αποσυρθεί από τα παλαιστινιακά εδάφη που κατέλαβε το 1967, περιλαμβανομένης της Ανατολικής Ιερουσαλήμ», ανέφερε. 

«Είμαστε έτοιμοι να εργαστούμε κατά τη διάρκεια αυτού του χρόνου στην οριοθέτηση των συνόρων και να επιλύσουμε όλα τα ζητήματα που συνδέονται με το τελικό καθεστώς των δύο μελλοντικών κρατών, του ισραηλινού και του παλαιστινιακού», τόνισε.

Εάν δεν επιτευχθεί αυτό, «για ποιο λόγο να διατηρηθεί η αναγνώριση του Ισραήλ στη βάση των συνόρων του 1967;», συνέχισε. 

Στην ομιλία του ανέφερε ότι η Παλαιστινιακή Αρχή θα προσφύγει σε έναν χρόνο στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για τη «νομιμότητα της κατοχής των εδαφών του παλαιστινιακού κράτους».

«Δείχνει μία ακόμη φορά ότι δεν αντιπροσωπεύει πλέον τίποτα», ήταν η αντίδραση του ο πρεσβευτή του Ισραήλ στον ΟΗΕ, Γκιλάντ Ερντάν. «Αυτοί που στηρίζουν πραγματικά την ειρήνη και τις διαπραγματεύσεις δεν κραδαίνουν παραληρηματικές απειλές και τελεσίγραφα από το βήμα του ΟΗΕ», συμπλήρωσε. 

Με πληροφορίες από ΑΠΕ/ AFP, Reuters 
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

 Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Διεθνή / Η Κίνα ξεκίνησε στρατιωτικές ασκήσεις γύρω από την Ταϊβάν

Με την κωδική ονομασία «Justice Mission 2025», οι ασκήσεις πραγματοποιήθηκαν λίγες ημέρες αφότου οι ΗΠΑ ανακοίνωσαν την πώληση ενός από τα μεγαλύτερα πακέτα οπλισμού προς την Ταϊβάν, αξίας 11 δισ. δολαρίων
THE LIFO TEAM