ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

Ο Λεπέν στηρίζει τον Τραμπ

Ο Λεπέν στηρίζει τον Τραμπ Facebook Twitter
1

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν, ο ιδρυτής του ακροδεξιού κόμματος Εθνικό Μέτωπο (FN) της Γαλλίας, τάχθηκε χθες δημόσια υπέρ του Ντόναλντ Τραμπ, ο οποίος διεκδικεί το τρέχον διάστημα το χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων ώστε να είναι υποψήφιος στις προεδρικές εκλογές της 8ης Νοεμβρίου στις ΗΠΑ.

«Εάν ήμουν Αμερικανός, θα ψήφιζα τον Ντόναλντ Τραμπ... ο Θεός να τον φυλάει!», έγραψε στον ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης Twitter ο ευρωβουλευτής και συνιδρυτής του FN, 87 ετών.

Ο Αμερικανός μεγιστάνας, φαβορί στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων, έχει κάνει πολλές αμφιλεγόμενες δηλώσεις, για τη μετανάστευση όπως και για το Ισλάμ. Μια από τις προτάσεις του που είχαν προκαλέσει τον μεγαλύτερο θόρυβο ήταν αυτή που προέβλεπε την επιβολή μιας «προσωρινής» απαγόρευσης στους μουσουλμάνους να εισέρχονται στις ΗΠΑ.

Ο Ζαν-Μαρί Λεπέν έχει καταδικαστεί επανειλημμένα για αντισημιτικές και ρατσιστικές δηλώσεις και εκπαραθυρώθηκε από το FN πέρυσι με πρωτοβουλία της ίδιας του της κόρης, της Μαρίν Λεπέν, αφού επανέλαβε την άποψή του πως το Ολοκαύτωμα ήταν «λεπτομέρεια της ιστορίας».

Ο Τραμπ κέρδισε την περασμένη Τρίτη στην εσωκομματική διαδικασία των Ρεπουμπλικάνων στη Νεβάδα, συγκεντρώνοντας 45,9% των ψήφων, σε μεγάλη απόσταση από τον γερουσιαστή Μάρκο Ρούμπιο, που ήλθε δεύτερος με το 23,9% των ψήφων, και τον γερουσιαστή Τεντ Κρουζ, που τερμάτισε τρίτος συγκεντρώνοντας το 21,4%.

1

ΦΩΤΙΕΣ ΤΩΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Διεθνή / Ιστορική συμφωνία Αρμενίας - Αζερμπαϊτζάν: Τι είναι η «Διαδρομή Τραμπ» και τι αλλάζει στον Νότιο Καύκασο

Στο επίκεντρο της συμφωνίας βρίσκεται η δημιουργία ενός νέου διαμετακομιστικού διαδρόμου, που θα ονομαστεί «Διαδρομή Τραμπ για Διεθνή Ειρήνη και Ευημερία»
LIFO NEWSROOM
Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Διεθνή / Εφετείο «μπλόκαρε» διαδικασία περιφρόνησης κατά της κυβέρνησης Τραμπ για απελάσεις μεταναστών στο Ελ Σαλβαδόρ

Η γενική εισαγγελέας χαιρέτισε την απόφαση, χαρακτηρίζοντας την προσπάθεια του Μπόζμπεργκ «αποτυχημένη δικαστική υπέρβαση» και «μεγάλη νίκη» για την ατζέντα του Τραμπ
LIFO NEWSROOM
Marketplace για απαχθέντα παιδιά: Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία»

Διεθνή / Η Ρωσία προσφέρει Ουκρανούς ανηλίκους για «υιοθεσία», σε ένα φρικώδες «marketplace» για απαχθέντα παιδιά

Ο «κατάλογος» επιτρέπει στους χρήστες να φιλτράρουν τα παιδιά ανά ηλικία, φύλο και εξωτερικά χαρακτηριστικά - Τα παιδιά έχουν ταμπέλες όπως «υπάκουο», «ήρεμο» και «πειθαρχημένο»
LIFO NEWSROOM

σχόλια

1 σχόλια