Ο Κάνιε Γουέστ επέστρεψε στο Instagram- «Συμπαθώ ξανά τους Εβραίους», έγραψε

Ο Κάνιε Γουέστ επέστρεψε στο Instagram- «Συμπαθώ ξανά τους Εβραίους», έγραψε Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Κάνιε Γουέστ επέστρεψε στα social media έπειτα από μήνες για να δηλώσει ότι «συμπαθεί ξανά τους Εβραίους», χάρη στον Τζόνα Χιλ. 

Στην πρώτη του ανάρτηση στο Instagram εντός του 2023- και την πρώτη έπειτα από διαδοχικά αντισημιτικά ξεσπάσματα που οδήγησαν στο μπλοκάρισμα λογαριασμών του στα social media- ο Κάνιε Γουέστ έκανε μια ανάρτηση στην οποία αναφέρεται στους Εβραίους και τον ηθοποιό Τζόνα Χιλ. 

«Παρακολουθώντας τον Τζόνα Χιλ στο 21 Jump Street συμπάθησα ξανά τους Εβραίους. Κανένας δεν θα έπρεπε να μετατρέπει τον θυμό εναντίον 1-2 ατόμων σε μίσος προς εκατομμύρια αθώους. Κανένας Χριστιανός δεν μπορεί να χαρακτηριστεί αντισημίτης γνωρίζοντας ότι ο Ιησούς είναι Εβραίος. Σε ευχαριστώ Τζόνα Χιλ, σε αγαπώ», έγραψε στην ανάρτησή του ο ράπερ. 

Τους προηγούμενους μήνες ο Κάνιε Γουέστ προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με αντισημιτικές αναρτήσεις και δηλώσεις υπέρ του Αδόλφου Χίτλερ, εξαιτίας των οποίων πολλές εταιρείες τερμάτισαν τη συνεργασία μαζί του, όπως η Adidas και η Balenciaga. 

Άσχετα με το τι δηλώνει τώρα ο ράπερ, ήδη οι ενέργειές του έχουν προκαλέσει ζημιά, σύμφωνα με την ADL. Δεκάδες πράξεις βανδαλισμών, παρενόχλησης και εκφοβισμού οργανώθηκαν υπό το σύνθημα «Ye is right», ανέφερε η εβραϊκή οργάνωση τον Φεβρουάριο. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Διεθνή / Υεμένη: Οι Χούτι αναβάλλουν την απελευθέρωση 100 κρατουμένων των κυβερνητικών δυνάμεων

Ο επικεφαλής της Επιτροπής Υποθέσεων Αιχμαλώτων Χούτι δήλωσε την Παρασκευή ότι η ομάδα θα απελευθερώσει περισσότερους από 100 κρατούμενους σε «μια μονομερή ανθρωπιστική πρωτοβουλία»
NEWSROOM
Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Διεθνή / Δικαστής αρνήθηκε να αποσύρει την κατηγορία της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας σε βάρος του Άλεκ Μπόλντουιν

Τον προηγούμενο μήνα, η Χάνα Γκουτιέρες Ριντ, υπεύθυνη για τα όπλα στα γυρίσματα της ταινίας, καταδικάστηκε σε φυλάκιση 18 μηνών για ανθρωποκτονία εξ αμελεία
NEWSROOM