Ο Καετάνο Βελόζο αντιδρά στις σεξιστικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της Βραζιλίας

Ο Καετάνο Βελόζο αντιδρά στις σεξιστικές δηλώσεις της νέας κυβέρνησης της Βραζιλίας Facebook Twitter
0

Θυελλώδεις αντιδράσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης έχουν προκαλέσει στη Βραζιλία, οι πρόσφατες δηλώσεις της νέας υπουργού Ντάμαρες Άλβες, επικεφαλής του χαρτοφυλακίου για τη Γυναίκα, την Οικογένεια και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα.


Η νέα υπουργός είχε δηλώσει ότι «τα αγοράκια ντύνονται στα γαλάζια και τα κοριτσάκια στα ρόζ».

Μέσα από το hashtag #MeninosVestemRosa (Τα αγοράκια ντύνονται στα ροζ) χιλιάδες πολίτες στη Βραζιλία εκφράζουν την αντίθεσή τους για τις οπισθοδρομικές και στερεοτυπικές δηλώσεις της υπουργού, δημοσιεύοντας φωτογραφίες προσωπικές τους (οι άνδρες), ή διασήμων αθλητών, ηθοποιών κλπ, φορώντας ροζ ρούχα.

Μάλιστα ο διεθνούς φήμης τραγουδοποιός Καετάνο Βελόζο, ένας από τους πολέμιους του ακροδεξιού προέδρου Ζαΐχ Μπολσονάρου, δεν δίστασε από την πρώτη στιγμή να στηρίξει την πρωτοβουλία μέσα από τον λογαριασμό του στο Twitter.

#Repost @MidiaNINJA: #MeninosVestemRosa : ) feat #CaetanoVeloso - arte #ManoelaCezar

Ο 76χρονος καλλιτέχνης, σε άρθρο του στη New York Times είχε τολμήσει να προβλέψει πως με την εκλογή του Μπολσονάρου ξημερώνουν «σκληροί καιροί» για τη Βραζιλία.

Το hashtag διαδόθηκε εν ριπή οφθαλμού απ' άκρου εις άκρον στη χώρα και είναι πολλοί και οι διάσημοι που έσπευσαν να καταγγείλουν τις απόψεις της υπουργού, που διαιωνίζουν τα παρωχημένα στερεότυπα μεταξύ αγοριών και κοριτσιών.

Μην λησμονούμε πως και ο Μπολσονάρου επέτυχε να εκλεγεί προαναγγέλλοντας εξίσου αντιδραστικά μέτρα, ενώ και στην ομιλία μετά την ορκωμοσία του δεσμεύθηκε πως θα «απελευθερώσει» τη χώρα από τα «ιδεολογικά βαρίδια» της Αριστεράς, σεβόμενος πλήρως τις αρχές «της θρησκείας και των ιουδαϊκό-χριστιανικών παραδόσεων».

«Το σφάλμα της δικτατορίας ήταν ότι μόνον βασάνιζε και δεν σκότωνε», είχε δηλώσει παλαιότερα ο Μπολσονάρου σε συνέντευξή του σε βραζιλιάνικο ραδιοφωνικό σταθμό.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΚΟΥΒΑ ΜΠΛΑΚ ΑΟΥΤ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΕΙΣ

Διεθνή / Στην Κούβα ο αρχηγός της CIA: Η ενεργειακή κρίση βαθαίνει στη χώρα

Εκατοντάδες πολίτες βγήκαν ξανά στους δρόμους της Αβάνας διαμαρτυρόμενοι για τις πολύωρες διακοπές ρεύματος και τις σοβαρές ελλείψεις καυσίμων, την ώρα που η ενεργειακή κρίση στην Κούβα βαθαίνει ολοένα και περισσότερο
THE LIFO TEAM
ΠΡΙΓΚΙΠΑΣ ΧΑΡΙ

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι: «Έχω πλήρη επίγνωση των λαθών μου στο παρελθόν, έχω αναλάβει την ευθύνη»

Ο πρίγκιπας Χάρι προειδοποιεί για την ανησυχητική αύξηση του αντισημιτισμού στο Ηνωμένο Βασίλειο, τονίζοντας ότι το μίσος προς τις κοινότητες πρέπει να αντιμετωπίζεται με αποφασιστικότητα και χωρίς σιωπή
THE LIFO TEAM