Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς

Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ίλον Μασκ επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς σήμερα, έπειτα από μια περίοδο έντονων επικρίσεων για αντισημιτισμό στο X, ακόμη και από αναρτήσεις του δισεκατομμυριούχου. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ίλον Μασκ προκάλεσε σάλο, υιοθετώντας αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας. Και αυτό ενώ ήταν ήδη διάχυτη η ανησυχία για το πώς αντιμετωπίζει το X την αντισημιτική ρητορική. 

Μετά την ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου, η Apple, η Disney και η IBM ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα. Ο Ίλον Μασκ απάντησε με ύβρεις, ενώ κατηγόρησε τις εταιρείες ότι τον εκβίαζαν. Αργότερα, παραδέχθηκε πως η ανάρτησή του που προκάλεσε τον σάλο ήταν «ένα από τα πιο ηλίθια πράγματα» που έχει κάνει στην πλατφόρμα.    

Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Σήμερα, ο Ίλον Μασκ και Ευρωπαίοι πολιτικοί συναντιούνται στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις για την αύξηση του αντισημιτισμού», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση. Μια ανησυχητική τάση «που έχει κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας». 

Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, ο ραβίνος Μέναχεμ Μάργκολιν, είχε καλέσει τον Ίλον Μασκ να επισκεφθεί το Άουσβιτς, εκτιμώντας πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει «ισχυρή δήλωση» και «θα συμβάλλει στον αγώνα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ THE LATE SHOW

Διεθνή / Τραμπ για το τέλος του «The Late Show»: «Ο Κόλμπερτ τελείωσε επιτέλους, ήταν σαν νεκρός»

«Θα μπορούσες να πάρεις οποιονδήποτε από το δρόμο και θα ήταν καλύτερος από αυτόν τον τελείως ηλίθιο» έγραψε χαρακτηριστικά σε ανάρτησή του στο Truth Social ο Αμερικανός πρόεδρος
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ: Μουσείο για την ιστορία των γυναικών κόλλησε επειδή η δεξιά θέλει να αποκλείσει τις τρανς γυναίκες

Διεθνή / Ελληνοαμερικανίδα βουλευτής στο επίκεντρο της μάχης για μουσείο γυναικών χωρίς τρανς γυναίκες στις ΗΠΑ

Η Βουλή των Αντιπροσώπων απέρριψε νομοσχέδιο για το Smithsonian American Women’s History Museum, μετά την προσθήκη διατάξεων που αποκλείουν τις τρανς γυναίκες από την αφήγηση του μουσείου και δίνουν στον Ντόναλντ Τραμπ λόγο για την τελική του τοποθεσία.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ICE ΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ

Διεθνή / ΗΠΑ: Η Γερουσία «παγώνει» την ψηφοφορία του νομοσχεδίου για τη χρηματοδότηση της ICE

Οι Ρεπουμπλικάνοι αρνούνται να εγκρίνουν τις απαιτήσεις του Τραμπ - «Οι άνθρωποι ανησυχούν για το πώς θα πληρώσουν το νοίκι, όχι πώς να μαζέψουν 1,8 δισ. για τον πρόεδρο και τους συμμάχους του»
THE LIFO TEAM