Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς

Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ίλον Μασκ επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς σήμερα, έπειτα από μια περίοδο έντονων επικρίσεων για αντισημιτισμό στο X, ακόμη και από αναρτήσεις του δισεκατομμυριούχου. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ίλον Μασκ προκάλεσε σάλο, υιοθετώντας αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας. Και αυτό ενώ ήταν ήδη διάχυτη η ανησυχία για το πώς αντιμετωπίζει το X την αντισημιτική ρητορική. 

Μετά την ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου, η Apple, η Disney και η IBM ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα. Ο Ίλον Μασκ απάντησε με ύβρεις, ενώ κατηγόρησε τις εταιρείες ότι τον εκβίαζαν. Αργότερα, παραδέχθηκε πως η ανάρτησή του που προκάλεσε τον σάλο ήταν «ένα από τα πιο ηλίθια πράγματα» που έχει κάνει στην πλατφόρμα.    

Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Σήμερα, ο Ίλον Μασκ και Ευρωπαίοι πολιτικοί συναντιούνται στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις για την αύξηση του αντισημιτισμού», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση. Μια ανησυχητική τάση «που έχει κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας». 

Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, ο ραβίνος Μέναχεμ Μάργκολιν, είχε καλέσει τον Ίλον Μασκ να επισκεφθεί το Άουσβιτς, εκτιμώντας πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει «ισχυρή δήλωση» και «θα συμβάλλει στον αγώνα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΜΕΛΟΝΙ ΙΤΑΛΙΑ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ

Διεθνή / Απορρίφθηκε η μεταρρύθμιση της Δικαιοσύνης στην Ιταλία – Η Μελόνι μιλά για «χαμένη ευκαιρία»

Σύμφωνα με αναλυτές, η ψήφος δεν συνδέθηκε μόνο με το περιεχόμενο της μεταρρύθμισης, που θεωρήθηκε τεχνικά σύνθετο, αλλά και με ευρύτερη δυσαρέσκεια απέναντι στην κυβέρνηση
THE LIFO TEAM
Γιατί η απειλή του Ιράν να καταστρέψει εγκαταστάσεις ύδρευσης θα μπορούσε να σημάνει καταστροφή για τις χώρες του Κόλπου

Διεθνή / Γιατί η απειλή του Ιράν για τις εγκαταστάσεις ύδρευσης ίσως σημαίνει «καταστροφή» για τις χώρες του Κόλπου;

Η εύθραυστη ισορροπία στον Κόλπο περνά μέσα από τις μονάδες αφαλάτωσης, από τις οποίες εξαρτάται η καθημερινότητα και η ασφάλεια εκατομμυρίων πολιτών
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΡΑΝ ΗΠΑ

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Ανακοίνωσε αναβολή επιθέσεων στο Ιράν για 5 ημέρες

Η Τεχεράνη διαψεύδει τους ισχυρισμούς Τραμπ - «ΗΠΑ και Ιράν είχαν τις τελευταίες δύο ημέρες παραγωγικές συνομιλίες για τερματισμό των εχθροπραξιών» έγραψε ο Αμερικανός πρόεδρος στο Truth Social
THE LIFO TEAM