Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς

Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ίλον Μασκ επισκέφθηκε το στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς σήμερα, έπειτα από μια περίοδο έντονων επικρίσεων για αντισημιτισμό στο X, ακόμη και από αναρτήσεις του δισεκατομμυριούχου. 

Τον περασμένο Νοέμβριο ο Ίλον Μασκ προκάλεσε σάλο, υιοθετώντας αντισημιτική θεωρία συνωμοσίας. Και αυτό ενώ ήταν ήδη διάχυτη η ανησυχία για το πώς αντιμετωπίζει το X την αντισημιτική ρητορική. 

Μετά την ανάρτηση του δισεκατομμυριούχου, η Apple, η Disney και η IBM ήταν ανάμεσα στις εταιρείες που απέσυραν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα. Ο Ίλον Μασκ απάντησε με ύβρεις, ενώ κατηγόρησε τις εταιρείες ότι τον εκβίαζαν. Αργότερα, παραδέχθηκε πως η ανάρτησή του που προκάλεσε τον σάλο ήταν «ένα από τα πιο ηλίθια πράγματα» που έχει κάνει στην πλατφόρμα.    

Ο Ίλον Μασκ πήγε στο Άουσβιτς Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Σήμερα, ο Ίλον Μασκ και Ευρωπαίοι πολιτικοί συναντιούνται στην Κρακοβία «για να συζητήσουν και να βρουν λύσεις για την αύξηση του αντισημιτισμού», σύμφωνα με την Ευρωπαϊκή Εβραϊκή Ένωση. Μια ανησυχητική τάση «που έχει κλιμακωθεί μετά το ξέσπασμα του πολέμου στη Λωρίδα της Γάζας». 

Τον Σεπτέμβριο ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Εβραϊκής Ένωσης, ο ραβίνος Μέναχεμ Μάργκολιν, είχε καλέσει τον Ίλον Μασκ να επισκεφθεί το Άουσβιτς, εκτιμώντας πως μια τέτοια κίνηση θα αποτελέσει «ισχυρή δήλωση» και «θα συμβάλλει στον αγώνα για την καταπολέμηση του αντισημιτισμού». 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΗΠΑ ΘΑΝΑΤΟΣ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟΣ

Διεθνή / Γαλλία: Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ εκλήθη στο υπουργείο Εξωτερικών - «Δεν δεχόμαστε μαθήματα σχετικά με την βία»

«Αρνούμαστε οποιαδήποτε εργαλειοποίηση αυτής της τραγωδίας», πρόσθεσε ο Γάλλος υπουργός Εξωτερικών σχετικά με τον θάνατο του ακροδεξιού Κεντέν Ντεράνκ
THE LIFO TEAM
ΟΥΚΡΑΝΙΑ ΡΩΣΙΑ ΕΠΙΘΕΣΕΙΣ

Διεθνή / Ουκρανία: Μαζικές ρωσικές επιθέσεις δύο μέρες πριν από την τέταρτη επέτειο της ρωσικής εισβολής

«Ο εχθρός εξαπέλυσε μια ακόμη μαζική επίθεση με πυραύλους και drones σε οικιστικές περιοχές και σε ζωτικής σημασίας υποδομές στην περιοχή», δηλώνει ο επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της περιοχής του Κιέβου
THE LIFO TEAM