Ο Ίλον Μασκ μαζί με τον Νετανιάχου στο κιμπούτς Κφαρ Αζά

Ο Ίλον Μασκ μαζί με τον Νετανιάχου στο κιμπούτς Κφαρ Αζά Facebook Twitter
Φωτ.: EPA
0

Ο Ίλον Μασκ και ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου περιηγήθηκαν σήμερα στο κιμπούτς Κφαρ Αζά.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Tesla Inc. και της SpaceX, Ίλον Μασκ, ο οποίος έφτασε σήμερα στο Ισραήλ, ενημερώθηκε από τοπικούς και στρατιωτικούς αξιωματούχους στην πόλη Κφαρ Αζά για την επίθεση της Χαμάς εκεί και συναντήθηκε με τις οικογένειες των θυμάτων, συμπεριλαμβανομένων των συγγενών ενός 4χρονου κοριτσιού που απελευθερώθηκε από τη Χαμάς την Κυριακή, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου του Νετανιάχου.

Ο Μασκ θα συναντηθεί επίσης με τον υπουργό Άμυνας, Μπένι Γκαντζ και θα συζητήσει για τον περιορισμό του διαδικτυακού αντισημιτισμού με τον πρόεδρο Ισαάκ Χέρτσογκ και εκπροσώπους των οικογενειών των ομήρων που κρατούνται στη Γάζα κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του.

Ο Ίλον Μασκ έφτασε σήμερα το πρωί στο Τελ Αβίβ και σύμφωνα με τον υπουργό Επικοινωνιών συμφώνησε με το Ισραήλ ότι οι δορυφορικές μονάδες του συστήματος Starlink θα μπορούν να λειτουργούν μόνο στο Ισραήλ και τη Λωρίδα της Γάζας μετά την έγκριση του εγχώριου υπουργείου Επικοινωνιών.

«Ίλον Μασκ, σας συγχαίρω για την επίτευξη συμφωνίας αρχής με το υπουργείο Επικοινωνιών υπό την ηγεσία μου. Ως αποτέλεσμα αυτής της σημαντικής συμφωνίας, οι δορυφορικές μονάδες του Starlink μπορούν να λειτουργούν στο Ισραήλ μόνο με την έγκριση του ισραηλινού Υπουργείου Επικοινωνιών, συμπεριλαμβανομένης της Λωρίδας της Γάζας.

Καθώς το κράτος του Ισραήλ μάχεται κατά της Χαμάς, αυτή η συνεννόηση είναι ζωτικής σημασίας, όπως και για όλους όσοι επιθυμούν έναν καλύτερο κόσμο, απαλλαγμένο από το κακό και τον αντισημιτισμό, για χάρη των παιδιών μας», αναφέρει σε σχετική ανάρτησή του ο Ισραηλινός υπουργός.

Ο Ίλον Μασκ επισκέπτεται το Ισραήλ μετά τις κατηγορίες εις βάρος του για αντισημιτισμό. Υπενθυμίζεται πως δεν είναι λίγες οι μεγάλες εταιρείες που έχουν σταματήσει κάθε διαφήμιση στο X (πρώην Twitter), αφού ο ιδιοκτήτης της πλατφόρμας Ίλον Μασκ κατηγορήθηκε πως υποστήριξε μια αντισημιτική θεωρία.

Οι εταιρείες έλαβαν την απόφαση να αποσύρουν τις διαφημίσεις τους από την πλατφόρμα του X, καθώς ένα παρατηρητήριο μέσων ενημέρωσης ανέφερε ότι εταιρικές τους διαφημίσεις εμφανίζονταν δίπλα σε ρητορική μίσους. Ο Ίλον Μασκ απάντησε με αγωγή

Με πληροφορίες από Bloomberg 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΕΠΣΤΑΙΝ ΚΑΤΑΣΚΟΠΟΣ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ήταν ο Έπσταϊν Ισραηλινός κατάσκοπος; Τι αποκαλύπτει πληροφοριοδότης του FBI

Τα νέα αρχεία περιλαμβάνουν και αναφορές σε προσωπικότητες υψηλού προφίλ, επανατροφοδοτώντας την έρευνα για τον τρόπο που κινήθηκε ο Έπσταϊν μέσα στα δίκτυα της παγκόσμιας ελίτ
THE LIFO TEAM
ICE ΧΕΙΜΕΡΙΝΟΙ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΜΙΛΑΝΟ

Διεθνή / «F*** ICE»: Βρετανός σκιέρ των Χειμερινών Ολυμπιακών Αγώνων έγραψε μήνυμα διαμαρτυρίας στο χιόνι

Πριν από τους Αγώνες του 2022 είχε επικρίνει την επιλογή της Κίνας ως διοργανώτριας, επικαλούμενος ζητήματα ανθρωπίνων δικαιωμάτων και τη μεταχείριση της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας
THE LIFO TEAM
Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Διεθνή / Ο Έλτον Τζον κάνει λόγο για «επαίσχυντη εισβολή» της Daily Mail στην προσωπική του ζωή

Ο 78χρονος καλλιτέχνης αναφέρθηκε σε δημοσιεύματα της περιόδου 2000–2015, υποστηρίζοντας ότι στο σπίτι του υπήρχαν τρεις σταθερές τηλεφωνικές γραμμές και ότι «όλες είχαν παγιδευτεί»
THE LIFO TEAM