Ο Γουίλ Σμιθ αποκλείστηκε από τα Όσκαρ για 10 χρόνια- Μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ

Ο Γουίλ Σμιθ αποκλείστηκε από τα Όσκαρ για 10 χρόνια- Μετά το χαστούκι στον Κρις Ροκ Facebook Twitter
Φωτ: Getty Images
0

Ο Γουίλ Σμιθ δεν επιτρέπεται να παρευρεθεί στα Βραβεία Όσκαρ για τα επόμενα 10 χρόνια, λόγω του χαστουκιού που έδωσε στον Κρις Ροκ επί σκηνής κατά τη φετινή τελετή απονομής.

Η αμερικανική Ακαδημία Κινηματογράφου ανακοίνωσε σήμερα την επιβολή της ποινής στον διάσημο ηθοποιό, σημειώνοντας ότι απαγορεύει στον Γουίλ Σμιθ την είσοδο σε οποιαδήποτε εκδήλωσή της, συμπεριλαμβανομένης της τελετής των Όσκαρ, για τα επόμενα 10 χρόνια.

Ο 52χρονος ηθοποιός είχε χαστουκίσει τον παρουσιαστή Κρις Ροκ επί σκηνής, στη διάρκεια της 94ης τελετής απονομής των κινηματογραφικών βραβείων Όσκαρ, αντιδρώντας σε προσβλητικά σχόλια που έκανε για τη σύζυγό του, Τζέιντα Σμιθ.

Η ανακοίνωση της Ακαδημίας

«Το Διοικητικό Συμβούλιο αποφάσισε, για μια περίοδο 10 ετών από τις 8 Απριλίου 2022, πως ο κ. Σμιθ δεν θα επιτρέπεται να παρακολουθήσει εκδηλώσεις ή προγράμματα της Ακαδημίας, αυτοπροσώπως ή εξ αποστάσεως, συμπεριλαμβανομένων, ενδεικτικά, των Βραβείων Oscar», ανέφεραν ο Πρόεδρος της Ακαδημίας, Ντέιβιντ Ρούμπιν και ο Διευθύνων Σύμβουλος Ντάουν Χάντσον σε δήλωσή τους την Παρασκευή.

Η απόφαση ελήφθη στη διάρκεια συνεδρίασης του συμβουλίου, που πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Λος Άντζελες και ήταν αρχικά προγραμματισμένη για τις 18 Απριλίου αλλά έγινε νωρίτερα λόγω της παραίτησης του Γουίλ Σμιθ από την Ακαδημία την περασμένη εβδομάδα. 

«Τα 94α Όσκαρ προορίζονταν να είναι μια γιορτή για τα πολλά άτομα στην κοινότητά μας που έκαναν απίστευτη δουλειά τον περασμένο χρόνο· ωστόσο, εκείνες οι στιγμές επισκιάστηκαν από την απαράδεκτη και επιβλαβή συμπεριφορά που είδαμε τον κ. Σμιθ να εκθέτει στη σκηνή», αναφέρει η ανακοίνωση της Ακαδημίας.

Και καταλήγει: «Κατά τη διάρκεια της τηλεοπτικής μετάδοσης, δεν αντιμετωπίσαμε ικανοποιητικά την κατάσταση στην αίθουσα. Λυπούμαστε για αυτό. Ήταν μια ευκαιρία να δώσουμε το καλό παράδειγμα στους καλεσμένους μας, τους θεατές και την οικογένεια της Ακαδημίας σε όλο τον κόσμο, και αποτύχαμε- απροετοίμαστοι για το πρωτοφανές».

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πρίγκιπας Χάρι - βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση που δίνει ελπίδες για επανασύνδεση μετά από χρόνια αποξένωσης

Διεθνή / Πρίγκιπας Χάρι - βασιλιάς Κάρολος: Η μυστική συνάντηση που δίνει ελπίδες για επανασύνδεση μετά από χρόνια αποξένωσης

Η τελευταία τους συνάντηση ήταν τον Φεβρουάριο του 2024, όταν ο πρίγκιπας Χάρι μετέβη στη Βρετανία για να δει τον βασιλιά Κάρολο μετά την ανακοίνωση της διάγνωσης του με καρκίνο
LIFO NEWSROOM
«Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα», λένε ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / «Το Ισραήλ διαπράττει γενοκτονία στη Γάζα», λένε ισραηλινές οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Δύο κορυφαίες ισραηλινές οργανώσεις, η B’Tselem και οι Γιατροί για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, κατηγορούν το Ισραήλ για γενοκτονία στη Γάζα και καλούν τη Δύση να αναλάβει άμεση δράση
LIFO NEWSROOM
Tο Βατικανό χρησιμοποιεί «ιερείς-influencers» για να φέρει τους νέους στους ναούς

Διεθνή / Tο Βατικανό χρησιμοποιεί «ιερείς-influencers» για να φέρει τους νέους στους ναούς

Περισσότεροι από 1.000 ιερωμένοι - influencers από όλο τον κόσμο συγκεντρώνονται στη Ρώμη για να συζητήσουν τον εκσυγχρονισμό της θρησκευτικής επικοινωνίας ενόψει της σημαντικής μείωσης της προσέλευσης στους ναούς
LIFO NEWSROOM
Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Διεθνή / Γιατί οι αεροπορικές ρίψεις ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα είναι τόσο επικίνδυνες;

Η πτώση πακέτων από αεροσκάφη με αλεξίπτωτα - ενώ δημιουργεί εντυπωσιακές εικόνες - συνοδεύεται από πληθώρα προβλημάτων και θεωρείται ως «ύστατη λύση ανάγκης» και ιδιαίτερα επικίνδυνη
LIFO NEWSROOM