Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να απελαύνονται οι αιτούντες άσυλο που παρανομούν

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να απελαύνονται οι αιτούντες άσυλο που παρανομούν Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χόρστ Ζεεχόφερ, εκμεταλλεύτηκε μία πρόσφατη επίθεση στη Βαυαρία για να προβάλλει τις «σκληρές» θέσεις του στο μεταναστευτικό και να ζητήσει αλλαγή της νομοθεσίας για τις απελάσεις. 

«Όταν αιτούντες άσυλο διαπράττουν βίαια εγκλήματα, πρέπει να φεύγουν από την πατρίδα μας. Όταν η κείμενη νομοθεσία δεν αρκεί για αυτό, πρέπει να την τροποποιούμε», τόνισε ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, τρεις ύποπτοι για την υπόθεση είναι υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας Ιρανός. 

Οι διωκτικές αρχές είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ένας από τους υπόπτους ήταν Σύρος.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι οι τέσσερις νεαροί τραυμάτισαν 12 διερχόμενους, ηλικίας μεταξύ 16 και 42 ετών, το Σάββατο στην Άμπεργκ.

Οι αιτούντες άσυλο, ηλικίας μεταξύ 17 και 19 ετών, έχουν προφυλακιστεί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βαυαρίας δεν έδωσαν καμιά εξήγηση για τα κίνητρα της επίθεσης. Ουδείς από τους νεαρούς ζούσε στην Άμπεργκ. Οι δύο δεν διαθέτουν άδεια μόνιμης παραμονής.

Κάτοικοι της πόλης του Άνω Παλατινάτου εξέφρασαν σοκ για τις επιθέσεις, που έγιναν στον σιδηροδρομικό σταθμό και στην παλιά πόλη της γραφικής, συνήθως πολύ ήσυχης κοινότητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι οι επαναπατρισμοί των νεαρών «δεν είναι νομικά εφικτοί σε καμία από τις περιπτώσεις». Συμφώνησε ωστόσο ότι η νομοθεσία στη Γερμανία ως προς αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και το κόμμα της Αριστεράς Die Linke επέκριναν τις δηλώσεις και την πρωτοβουλία του Ζεεχόφερ, για διαφορετικούς λόγους.

«Δεν χρειαζόμαστε ειδικούς νόμους για ιδιαίτερες ομάδες ανθρώπων», τόνισε ο συμπρόεδρος της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ, τονίζοντας ότι την υπόθεση πρέπει να τη χειριστεί η αστυνομία, δεν επαφίεται στους βουλευτές. Ο Στεφάν Τόμε του FDP έκρινε ότι το πρόβλημα είναι τα περίπλοκα εμπόδια για τις απελάσεις, κι αυτό δεν θα επιλυθεί αν απλά ο νόμος γίνει αυστηρότερος.

Ο Ζεεχόφερ σκοπεύει να παρουσιάσει μία τροπολογία εντός εβδομάδων, δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΦΡΙΝΤΡΙΧ ΜΕΡΤΣ ΓΕΡΜΑΝΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΟΙ ΧΤΕΝΙΣΜΑ ΜΑΚΙΓΙΑΖ

Διεθνή / Χιλιάδες ευρώ για χτένισμα, μακιγιάζ και φωτογράφους δαπανά ο Φρίντριχ Μερτς

Όλα τα υπουργεία στη Γερμανία έχουν δαπανήσει 58.738 ευρώ για μακιγιέρ και κομμωτές - Η απάντηση του πρωθυπουργικού γραφείου του Φρίντριχ Μερτς στην ακροδεξιά «Εναλλακτική για τη Γερμανία»
LIFO NEWSROOM
ΣΤΡΑΤΟΣ ΕΥΡΩΠΗ ΝΑΤΟ

Διεθνή / Η Ευρώπη ετοιμάζεται για ένα από τα πιο περίπλοκα σχέδια στρατιωτικής μετακίνησης στην ιστορία της

Η Ευρώπη επιχειρεί να διορθώσει μια κρίσιμη αδυναμία: τη μεταφορά στρατευμάτων και βαρέος εξοπλισμού από τα δυτικά λιμάνια στα ανατολικά σύνορα του ΝΑΤΟ
LIFO NEWSROOM
Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Διεθνή / Στον Λευκό Οίκο ο Κριστιάνο Ρονάλντο την ημέρα της κρίσιμης συνάντησης Τραμπ – Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν

Η παρουσία του συνδέεται με μια σημαντική διπλωματική στιγμή, καθώς ο Μοχάμεντ μπιν Σαλμάν επιστρέφει στις ΗΠΑ για πρώτη φορά μετά τη δολοφονία του δημοσιογράφου Τζαμάλ Κασόγκι
LIFO NEWSROOM
CLOUDFLARE ΒΛΑΒΗ

Διεθνή / Cloudflare: Η εταιρεία επικαλείται «ασυνήθιστη υψηλή κίνηση» για το παγκόσμιο μπλακ άουτ

Ειδικοί, μιλώντας για τη βλάβη στην Cloudflare, σημειώνουν ότι όταν ένας μόνο «κομβικός» πάροχος έχει πρόβλημα, το αποτέλεσμα μπορεί να προκαλέσει αλυσιδωτές διακοπές σε δεκάδες υπηρεσίες
LIFO NEWSROOM