Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να απελαύνονται οι αιτούντες άσυλο που παρανομούν

Ο Γερμανός υπουργός Εσωτερικών θέλει να απελαύνονται οι αιτούντες άσυλο που παρανομούν Facebook Twitter
EPA
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Γερμανίας, Χόρστ Ζεεχόφερ, εκμεταλλεύτηκε μία πρόσφατη επίθεση στη Βαυαρία για να προβάλλει τις «σκληρές» θέσεις του στο μεταναστευτικό και να ζητήσει αλλαγή της νομοθεσίας για τις απελάσεις. 

«Όταν αιτούντες άσυλο διαπράττουν βίαια εγκλήματα, πρέπει να φεύγουν από την πατρίδα μας. Όταν η κείμενη νομοθεσία δεν αρκεί για αυτό, πρέπει να την τροποποιούμε», τόνισε ο Ζεεχόφερ σε δηλώσεις του στην εφημερίδα Bild.

Σύμφωνα με το υπουργείο Εσωτερικών του ομόσπονδου κρατιδίου της Βαυαρίας, τρεις ύποπτοι για την υπόθεση είναι υπήκοοι Αφγανιστάν και ένας Ιρανός. 

Οι διωκτικές αρχές είχαν ανακοινώσει αρχικά ότι ένας από τους υπόπτους ήταν Σύρος.

Η γερμανική αστυνομία ανέφερε ότι οι τέσσερις νεαροί τραυμάτισαν 12 διερχόμενους, ηλικίας μεταξύ 16 και 42 ετών, το Σάββατο στην Άμπεργκ.

Οι αιτούντες άσυλο, ηλικίας μεταξύ 17 και 19 ετών, έχουν προφυλακιστεί και σε βάρος τους σχηματίζεται δικογραφία για την πρόκληση σοβαρών σωματικών βλαβών.

Οι εισαγγελικές αρχές της Βαυαρίας δεν έδωσαν καμιά εξήγηση για τα κίνητρα της επίθεσης. Ουδείς από τους νεαρούς ζούσε στην Άμπεργκ. Οι δύο δεν διαθέτουν άδεια μόνιμης παραμονής.

Κάτοικοι της πόλης του Άνω Παλατινάτου εξέφρασαν σοκ για τις επιθέσεις, που έγιναν στον σιδηροδρομικό σταθμό και στην παλιά πόλη της γραφικής, συνήθως πολύ ήσυχης κοινότητας.

Ο υπουργός Εσωτερικών της Βαυαρίας Γιοάχιμ Χέρμαν κατέστησε σαφές την Τετάρτη ότι οι επαναπατρισμοί των νεαρών «δεν είναι νομικά εφικτοί σε καμία από τις περιπτώσεις». Συμφώνησε ωστόσο ότι η νομοθεσία στη Γερμανία ως προς αυτό πρέπει να αλλάξει.

Οι Ελεύθεροι Δημοκράτες (FDP) και το κόμμα της Αριστεράς Die Linke επέκριναν τις δηλώσεις και την πρωτοβουλία του Ζεεχόφερ, για διαφορετικούς λόγους.

«Δεν χρειαζόμαστε ειδικούς νόμους για ιδιαίτερες ομάδες ανθρώπων», τόνισε ο συμπρόεδρος της Αριστεράς Μπερντ Ρίξινγκερ, τονίζοντας ότι την υπόθεση πρέπει να τη χειριστεί η αστυνομία, δεν επαφίεται στους βουλευτές. Ο Στεφάν Τόμε του FDP έκρινε ότι το πρόβλημα είναι τα περίπλοκα εμπόδια για τις απελάσεις, κι αυτό δεν θα επιλυθεί αν απλά ο νόμος γίνει αυστηρότερος.

Ο Ζεεχόφερ σκοπεύει να παρουσιάσει μία τροπολογία εντός εβδομάδων, δήλωσε εκπρόσωπος του ομοσπονδιακού υπουργείου Εσωτερικών.

Με πληροφορίες από DPA, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον «πέρασε» η ΕΕ: Προβλέπει αποκατάσταση 20% έως το τέλος της δεκαετίας

Περιβάλλον / Νόμο – ορόσημο για το περιβάλλον ψήφισε η ΕΕ για αποκατάσταση του 20% της γης και της θάλασσας μέχρι το 2030

Φύτευση δέντρων, ενίσχυση του πληθυσμού των μελισσών και προστασία των θαλασσών - Τι προβλέπει ο νόμος - Γιατί ξέσπασε πολιτική θύελλα στην Αυστρία
NEWSROOM
Ο Μπάιντεν θα ανακοινώσει προστασία από την απέλαση και άδειες εργασίας για συζύγους Αμερικανών πολιτών

Διεθνή / Ο Μπάιντεν νομιμοποιεί τους μετανάστες συζύγους Αμερικανών πολιτών

Ο Λευκός Οίκος πιστεύει ότι περισσότεροι από 500.000 σύζυγοι Αμερικανών πολιτών θα επωφεληθούν, αλλά και επιπλέον 50.000 νέοι κάτω των 21 ετών των οποίων ο γονέας είναι παντρεμένος με Αμερικανό πολίτη
NEWSROOM