Ο Ερντογάν απαντά στον Πούτιν: Η Τουρκία δεν απολογείται!

Ο Ερντογάν απαντά στον Πούτιν: Η Τουρκία δεν απολογείται! Facebook Twitter
6

Σε αποκλειστική συνέντευξη που έδωσε σήμερα από την Άγκυρα, ο Τούρκος πρόεδρος, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, στο CNN και στη δημοσιογράφο Μπέκι Άντερσον, ξεκαθάρισε ότι η χώρα του δεν πρόκειται ν' απολογηθεί για την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους Su -24, γιατί παραβίασε τον τουρκικό εναέριο χώρο.

«Εάν υπάρχει κάποιος που πρέπει να απολογηθεί, αυτοί δεν είμαστε εμείς», είπε ο Τούρκος πρόεδρος και πρόσθεσε: «Aυτοί που παραβίασαν τον εναέριο χώρο μας είναι που πρέπει ν' απολογηθούν. Οι πιλότοι και οι στρατιώτες μας απλώς εκτελούσαν διαταγές, οι οποίες τους επέβαλλαν ν' απαντήσουν στην παραβίαση των κανόνων εμπλοκής. Νομίζω πως αυτή είναι η ουσία».

Λίγες ώρες νωρίτερα ο πρωθυπουργός της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ φέρεται να έδωσε εντολή στη ρωσική κυβέρνηση να ετοιμάσει μέτρα, περιλαμβανομένου του παγώματος ορισμένων κοινών επενδυτικών σχεδίων με την Τουρκία, σε αντίποινα για την κατάρριψη ενός ρωσικού πολεμικού αεροπλάνου από την Τουρκία.

Eπιπλέον, όπως μεταδίδει το Reuters, στη συνάντηση που είχε σήμερα με υπουργούς του, αναφέρεται πως τα μέτρα θα περιλαμβάνουν περιορισμούς και στις εισαγωγές τροφίμων από την Τουρκία.

Εν τω μεταξύ, ο πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν δήλωσε πως, κατά την άπoψη της Μόσχας, η Τουρκία προσπαθεί σκόπιμα να οδηγήσει τις σχέσεις Μόσχας-Άγκυρας σε αδιέξοδο.

"Φαίνεται πως η τουρκική ηγεσία σκόπιμα οδηγεί τις σχέσεις (Ρωσίας-Τουρκίας) σε αδιέξοδο", είπε ο Πούτιν στο Κρεμλίνο σε μια τελετή για την παραλαβή διαπιστευτηρίων πρεσβευτών.

Ο Πούτιν πρόσθεσε πως η Μόσχα περιμένει ακόμη μια συγγνώμη από την Τουρκία για την κατάρριψη του ρωσικού μαχητικού ή μια προσφορά αποζημιώσεων για τις ζημιές.

6

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Διεθνή / Τι γλυκαίνει την Coca-Cola στις ΗΠΑ; Η ανάρτηση Τραμπ και η διπλωματική απάντηση της εταιρείας

Η εταιρεία φέρεται να χρησιμοποιεί σιρόπι καλαμποκιού, το οποίο ο Τραμπ ζητά να αντικατασταθεί με «φυσική» ζάχαρη, στο πλαίσιο της καμπάνιας της κυβέρνησής του για μια «υγιέστερη» Αμερική
LIFO NEWSROOM
Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Διεθνή / Τραμπ: Στο ναδίρ της 2ης θητείας του το ποσοστό των Αμερικανών που εγκρίνουν την πολιτική του για τη μετανάστευση

Μόλις το 28% του δείγματος σε δημοσκόπηση απάντησε καταφατικά στο ερώτημα αν οι συλλήψεις μεταναστών σε χώρους δουλειάς σε εφόδους των αρχών είναι κάτι «καλό για τη χώρα», ενώ το 54% διαφώνησε
LIFO NEWSROOM
Χαμένος παράδεισος: Η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια στην Ευρώπη

Περιβάλλον / Οι «χαμένοι παράδεισοι» της Ευρώπης: Πώς η κλιματική αλλαγή αλλάζει τα καλοκαίρια μας

Η έντονη ζέστη, οι υψηλές θερμοκρασίες αλλά και οι μακροπρόθεσμες συνέπειες της κλιματικής αλλαγής κάνουν τους πιο περιζήτητους προορισμούς της ηπείρου, τόπους προς αποφυγή
LIFO NEWSROOM
Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Η αναφορά του στη λίστα Έπσταϊν - Ποιους αποκάλεσε «κακούς ανθρώπους»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δέχεται επίθεση από υποστηρικτές του λόγω υποψιών ότι η κυβέρνησή του κρύβει λεπτομέρειες για τα εγκλήματα του Έπσταϊν για να προστατεύσει την πλούσια ελίτ — συμπεριλαμβανομένου του ίδιου
LIFO NEWSROOM