Λύθηκε το «μυστήριο» με το διάσημο mural του Banksy για το Brexit που είχε εξαφανιστεί ξαφνικά στα τέλη Αυγούστου, με την θέση του να παίρνει τότε ένας λευκός τοίχος.

 

Το έργο τέχνης είχε εμφανιστεί τον Μάιο του 2017, στην πλευρά κτιρίου στο Ντόβερ, και έδειχνε έναν εργάτη να αφαιρεί από τη σημαία της Ευρώπης το 12ο αστέρι, εκείνο της Βρετανίας. Ωστόσο στις 26 Αυγούστου οι κάτοικοι έκπληκτοι διαπίστωσαν μια σκαλωσιά μπροστά από τον τοίχο με το mural και to επόμενο πρωί τον τοίχο να έχει εξαφανιστεί.

 

 


Σήμερα όμως στην θέση του λευκού τοίχου εμφανίστηκε ένα ολοκαίνουργιο mural του Banksy, το οποίο δείχνει τον ίδιο εργάτη να σκαλίζει ξανά το αστέρι της Βρετανίας, μόνο που δεν υπάρχει πια η σημαία της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

 

 

 

Ο Banksy δημοσίευσε στο επίσημο προφίλ του στο Instagram μια φωτογραφία με το νέο mural, εξηγώντας πως είχε σκοπό να κάνει update στο έργο την «ημέρα του Brexit», δείχνοντας μια κουβαριασμένη σημαία στο έδαφος, αλλά όπως σχολίασε «φαίνεται πως κάποιοι το έβαψαν από πάνω». Ο καλλιτέχνης είπε πως «η λευκή σημαία» που το αντικατέστησε «τα λέει εξίσου καλά».

 

Ο διάσημος street artist σπανίως σχολιάζει τις δουλειές του, που πολύ συχνά εκλαμβάνονται ως πολιτική σάτιρα, αλλά είχε κάνει γνωστά τα σχέδιά του να επικαιροποίησει το συγκεκριμένο mural στις 31 Οκτωβρίου, δηλαδή την ημέρα της επίσημης αποχώρησης της Βρετανίας από την ΕΕ.

 

 

Με πληροφορίες από BBC