«Εξαφανίστηκε» το mural του Banksy για το Brexit - Μυστήριο τι ακριβώς συνέβη

«Εξαφανίστηκε» το mural του Banksy για το Brexit - Μυστήριο τι ακριβώς συνέβη Facebook Twitter
1

Το διάσημο mural του Banksy για το Brexit με την σημαία της ΕΕ, που βρισκόταν σε τοίχο κτιρίου στο Ντόβερ, «εξαφανίστηκε» μυστηριωδώς και στην θέση του υπάρχει πλέον ένας λευκός τοίχος. 

Το έργο τέχνης είχε εμφανιστεί τον Μάιο του 2017, στην πλευρά κτιρίου στο Ντόβερ, κοντά στο λιμάνι, το οποίο επρόκειτο να κατεδαφιστεί. Το μεγάλων διαστάσεων mural έδειχνε έναν εργάτη να αφαιρεί από τη σημαία της Ευρώπης το 12ο αστέρι, το αστέρι της Βρετανίας.

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Dover, England.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Banksy (@banksy) στις


Κάτοικος του Ντόβερ δήλωσε στο CNN ότι μία σκαλωσιά στήθηκε το Σάββατο μπροστά στον τοίχο του κτιρίου του Castle Amusements και ότι το γιγάντιο έργο του Banksy είχε εξαφανισθεί το επόμενο πρωί.

Τότε, οι ιδιοκτήτες του κτιρίου είχαν πει πως «εξετάζουν εναλλακτικές για την διατήρηση, απομάκρυνση ή πώληση» του έργου τέχνης. Προς το παρόν παραμένει άγνωστο αν το mural βάφτηκε ξανά από πάνω ή αφαιρέθηκε για να πουληθεί. Οι συγκεκριμένοι ιδιοκτήτες είχαν χάσει στο παρελθόν δικαστική μάχη μετά την προσπάθειά τους να πουλήσουν ένα άλλο mural του Banksy. 

Η εταιρία Deal Scaffolding είπε πως της ζητήθηκε να υψώσει σκαλωσιές για γενικές επισκευές στο κτίριο αλλά δήλωσε άγνοια σχετικά με τον σκοπό των επισκευών. 

Ο λευκός τοίχος στην θέση του mural έχει πυροδοτήσει αμφιλεγόμενες αντιδράσεις στους κατοίκους, με άλλους να χαρακτηρίζουν την απομάκρυνση ως «ύψιστο πολιτιστικό βανδαλισμό» και άλλους να επιμένουν πως το κτίριο πρέπει να οπωσδήποτε να κατεδαφιστεί.

Διεθνή
1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Διεθνή / Γάζα: Νεογνό σώθηκε από τη μήτρα της νεκρής μητέρας του, μετά από ισραηλινή επιδρομή

Η νεαρή μητέρα υπέκυψε στα τραύματά της λίγο πριν γεννηθεί η κόρη της - «Ακόμα και αν αυτό το παιδί επιβιώσει, γεννήθηκε ορφανό», είπε ο γιατρός της πτέρυγας νεογνών
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Ο πρώην αρχηγός του Ουφίτσι ορκίζεται να σώσει τη Φλωρεντία εάν εκλεγεί δήμαρχος

Διεθνή / Φλωρεντία: Ο πρώην διευθυντής της γκαλερί Ουφίτσι ορκίζεται να διώξει τα μπέργκερ από τους δρόμους αν εκλεγεί δήμαρχος

Υποστηριζόμενος από το κόμμα της Μελόνι, ο Έικε Σμιντ λέει ότι η καταστολή του εγκλήματος και του υπερτουρισμού θα βοηθήσει στην αποκατάσταση της Φλωρεντίας
NEWSROOM
Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

LiFO politics / Με ποια κριτήρια θα ψηφίσουν οι Κύπριοι στις ευρωεκλογές;

Πενήντα χρόνια μετά την τουρκική εισβολή και είκοσι από την ένταξη στην Ε.Ε., σχεδόν μισό εκατομμύριο Κύπριοι θα ψηφίσουν για τις ευρωεκλογές. Ποια είναι τα σημαντικότερα προβλήματα που τους απασχολούν, εκτός από την τουρκική εισβολή και κατοχή; Και ποια είναι η εξέλιξη της πρωτοβουλίας αποστολής ανθρωπιστικής βοήθειας στη Γάζα; Η Βασιλική Σιούτη μιλά με τον δημοσιογράφο Κώστα Βενιζέλο από τη Λευκωσία.
ΒΑΣΙΛΙΚΗ ΣΙΟΥΤΗ

σχόλια

1 σχόλια
Ο Banksy και ο κάθε Banksy, όμως, ξέρουν ότι είναι κι αυτό μια πολύ σοβαρή πιθανότητα, όταν αποφασίζουν να κάνουν το mural ή το graffiti τους σε κάποιον τοίχο για το οποίο δε ζήτησαν άδεια, προφανώς -ειδικά ο Banksy δεν έχει και δε θέλει να αποκαλύψει και την ταυτότητά του άρα δε θα το έκανε αυτό ποτέ. Αν το έκανε επώνυμα, ίσως να μην υπήρχε τώρα το θέμα του τι έχουν απογίνει τα "εκθέματά" του.