NYT για Ντόναλντ Τραμπ: Υπέρ της απαγόρευσης στις αμβλώσεις μετά τη 16η εβδομάδα κύησης

NYT για Ντόναλντ Τραμπ: Υπέρ της απαγόρευσης στις αμβλώσεις μετά τη 16η εβδομάδα κύησης Facebook Twitter
Φωτ.: ΕΡΑ
0

Νέο δημοσίευμα των NewYork Times έρχεται να προκαλέσει καθώς, υποστηρίζει ότι ο Ντόναλντ Τραμπ τίθεται κατά των αμβλώσεων.

Σύμφωνα με όσα επικαλείται το δημοσίευμα των NYT, ο Ντόναλντ Τραμπ, σε ιδιωτικές συζητήσεις τίθεται υπέρ της απαγόρευσης των αμβλώσεων μετά τη 16η εβδομάδα της κύησης σε ομοσπονδιακό επίπεδο. Εξαίρεση αποτελούν οι περιπτώσεις βιασμού, αιμομιξίας ή κινδύνου για τη ζωή της μητέρας.

Οι Times ανέφεραν ότι ο Τραμπ δεν επιθυμεί να εκφράσει ακόμη δημοσίως τις απόψεις του για το θέμα προκειμένου να αποφύγει να αποξενώσει τους πιο συντηρητικούς, οι οποίοι επιθυμούν αυστηρότερους περιορισμούς ή πλήρη απαγόρευση των αμβλώσεων, μέχρι να κερδίσει το προεδρικό χρίσμα των Ρεπουμπλικάνων.

Όμως η οργάνωση κατά των αμβλώσεων Susan B. Anthony Pro-Life America, η οποία είχε επικρίνει πέρυσι τις δηλώσεις του Τραμπ ότι το Ανώτατο Δικαστήριο ορθά άφησε τις πολιτείες να αποφασίζουν για το θέμα των αμβλώσεων, χαιρέτισε χθες τη φερόμενη άποψή του.

«Συμφωνούμε απόλυτα με τον πρόεδρο Τραμπ στην προστασία των μωρών από τη βία των αμβλώσεων στις 16 εβδομάδες», δήλωσε η πρόεδρός της Μάρτζορι Ντάνενφέλσερ.

Ψευδές το δημοσίευμα λέει η καμπάνια Τραμπ, για τις αμβλώσεις

Η στάση αυτή του Τραμπ, φαβορί των Ρεπουμπλικάνων για το χρίσμα στις προεδρικές εκλογές, έρχεται να ταράξει τις ισορροπίες καθώς το ζήτημα των αμβλώσεων είναι ιδιαίτερα διχαστικό στις ΗΠΑ τα τελευταία χρόνια. Ο ίδιος ο Ντάναλντ Τραμπ έχει αποφύγει να τοποθετηθεί επί των αμβλώσεων ενώ έχει αρνηθεί να υποστηρίξει την επιβολή της απαγόρευσης σε εθνικό επίπεδο. O Τζο Μπάιντεν που θα διεκδικήσει την προεδρία ξανά με τους Δημοκρατικούς, από τη μεριά του έσπευσε να πει ότι ο Τραμπ «θέτει υποψηφιότητα για να αρπάξει τα δικαιώματά σας».

Η προεκλογική καμπάνια του Ντόναλντ Τραμπ χαρακτήρισε το πολύκροτο δημοσίευμα ως ψευδές. «Όπως έχει δηλώσει ο Τραμπ, θα κάτσει και με τις δύο πλευρές και θα διαπραγματευθεί μια συμφωνία με την οποία θα είναι όλοι ικανοποιούμενοι», σχολίασε η Κάρολιν Λίβιτ, εκπρόσωπος του Τραμπ, χωρίς να δώσει περεταίρω λεπτομέρειες.

Το δικαίωμα στην άμβλωση με τις διαστάσεις που έχει πάρει μετά την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, θα κυριαρχήσει στην εκστρατεία για τις φετινές προεδρικές εκλογές και ενδέχεται να αποδειχθεί μειονέκτημα για τον Τραμπ και τους Ρεπουμπλικάνους. Η προεκλογική εκστρατεία του Τζο Μπάιντεν επιμένει στο θέμα σε μια προσπάθεια να συσπειρώσει τις γυναίκες στις αμφίρροπες πολιτείες, τονίζοντας ότι η πρόσβαση στην άμβλωση αποτελεί ζήτημα ατομικής ελευθερίας, το οποίο οι Ρεπουμπλικάνοι θέλουν να στερήσουν από τις γυναίκες.

Από την πλευρά τους οι Ρεπουμπλικάνοι καλούνται να συσπειρώσουν την συντηρητική τους εκλογική βάση αλλά πρέπει να απευθύνονται και στους πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους καθώς η εκλογική μάχη που έρχεται το Νοέμβριο αναμένεται οριακή.

Ο Ντέιβιντ Κόχελ, αρμόδιος για τη χάραξη στρατηγικής των Ρεπουμπλικάνων, υποστήριξε ότι δεν υπάρχει «κάτι θετικό» στο να μετατρέψει ο Τραμπ την εκστρατεία του σε δημοψήφισμα για την άμβλωση. «Πιστεύω ότι οποιαδήποτε στιγμή μιλάμε για την άμβλωση, αντί για τα σύνορα και την οικονομία, χάνουμε» εξήγησε.

Η στάση του Ντόναλντ Τραμπ στο ζήτημα των αμβλώσεων είναι μέχρι αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα αμφίσημη. Από την μία μεριά έχει πάρει το πολιτικό όφελος από τους συντηρητικούς για την ανατροπή της απόφασης «Ρόου Vs Ουέιντ» του Ανώτατου Δικαστηρίου – τους δικαστές του οποίο διόρισε - που θεμελίωνε το δικαίωμα στην άμβλωση. Από την άλλη ωστόσο, έχει σπεύσει να επικρίνει τος πολιτείες που βάσει αυτής της πράξης του Ανώτατου δικαστηρίου, απαγόρευσαν τις αμβλώσεις.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ- Reuter

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Διεθνή / Ο Τραμπ απειλεί με δασμούς την ΕΕ μετά το πρόστιμο-μαμούθ στην Google: «Η Κομισιόν πρέπει να σταματήσει»

Η απόφαση των Βρυξελλών για την Google ήταν αναμενόμενη, καθώς από το 2023 η ΕΕ είχε προειδοποιήσει ότι θα επιδιώξει ακόμη και διάσπαση δραστηριοτήτων στον κλάδο του Adtech, χωρίς αυτό να αποφασιστεί στο παρόν στάδιο
LIFO NEWSROOM
«Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

Διεθνή / «Αν δεν με είχαν κρατήσει στο γραφείο, θα ήμουν κι εγώ μέσα», λέει επιζήσασα της τραγωδίας στο τελεφερίκ της Λισαβόνας

«Είμαι ευγνώμων που γλίτωσα, αλλά την ίδια στιγμή είμαι πάρα πολύ θυμωμένη, γιατί χάθηκαν συνάδελφοί μου και τόσοι άλλοι άνθρωποι», δήλωσε
LIFO NEWSROOM
Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από «σκιά» στο προσκήνιο: Ποιος είναι ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Διεθνή / Ο Σεμπαστιάν Λεκορνού από την «σκιά» στο προσκήνιο: Ο 39χρονος πιθανός επόμενος πρωθυπουργός της Γαλλίας

Ο Σεμπαστιάν Λεκόρνου, ο πιο σταθερός υπουργός στην κυβέρνηση Μακρόν, ετοιμάζεται να αναλάβει πρωταγωνιστικό ρόλο στη γαλλική πολιτική σκηνή, με κεντρικό ρόλο στην ενίσχυση της άμυνας της χώρας.
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Τουλάχιστον 450 συλλήψεις

Διεθνή / ΗΠΑ: Έφοδος της ICE σε εργοστάσιο της Hyundai - Συλλήψεις εκατοντάδων Νοτιοκορεατών

Το υπουργείο Εξωτερικών της Νότιας Κορέας εξέφρασε «ανησυχία και λύπη» για το συμβάν, ζητώντας «ειδική μέριμνα ώστε να μην παραβιαστούν τα δικαιώματα και τα συμφέροντα των πολιτών μας»
LIFO NEWSROOM
Η Tesla υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Διεθνή / Tesla: Υπόσχεται έως 1 τρισ. δολάρια στον Έλον Μασκ αν πετύχει φιλόδοξους στόχους

Η εταιρεία τόνισε ότι πρόκειται για ένα πρώτο βήμα με στόχο να διασφαλιστεί η παραμονή του Μασκ και η συγκέντρωσή του στην Tesla, παράλληλα με τις ηγετικές του θέσεις στη SpaceX, τη xAI και άλλες εταιρείες
LIFO NEWSROOM
Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Διεθνή / Πούτιν: Ξένα στρατεύματα στην Ουκρανία πριν από συμφωνία ειρήνης θα θεωρηθούν «νόμιμοι στόχοι»

Απέρριψε επίσης την ιδέα ανάπτυξης ειρηνευτικών δυνάμεων ακόμη και μετά από τελική συμφωνία ειρήνης, λέγοντας πως «κανείς δεν πρέπει να αμφιβάλλει ότι η Μόσχα θα τηρήσει τη συνθήκη για τον τερματισμό της εισβολής»
LIFO NEWSROOM