Νύχτα βίας στο Δουβλίνο: Επεισόδια από ακροδεξιούς μετά την επίθεση με μαχαίρι

Νύχτα βίας στο Δουβλίνο- Επεισόδια από ακροδεξιούς μετά από επίθεση σε σχολείο Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Πρωτοφανή επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ της Πέμπτης στο Δουβλίνο, μετά την επίθεση με μαχαίρι σε σχολείο της πόλης κατά την οποία τραυματίστηκαν παιδιά. 

Ακροδεξιές ομάδες βγήκαν στους δρόμους να διαμαρτυρηθούν για την έξαρση της μετανάστευσης στο Δουβλίνο, χωρίς να έχει ανακοινωθεί αν ο δράστης της επίθεσης είναι μετανάστης. Από το συμβάν στην πλατεία Πάρνελ κοντά σε σχολείο, τραυματίστηκαν πέντε άτομα, ανάμεσά τους τρία παιδιά. 

Ο αρχηγός της αστυνομίας της Ιρλανδίας δήλωσε ότι δεν έχει αποκλείσει κανένα ενδεχόμενο αναφορικά με το κίνητρο της επίθεσης. Η αστυνομία συνέλαβε έναν άνδρα περίπου 50 ετών, ο οποίος επίσης χρειάστηκε να νοσηλευτεί έχοντας τραυματιστεί.

Ακόμη, οι αρχές επισήμαναν ότι η παραπληροφόρηση και οι ακροδεξιές ομάδες «χούλιγκαν» ευθύνονται για τη βία που ακολούθησε.

Η υπουργός Δικαιοσύνης της Ιρλανδίας Έλεν Μακέντι μίλησε στον ραδιοτηλεοπτικό σταθμό RTE για τις βίαιες ταραχές.Περιγράφει τους ταραξίες ως μια «σχετικά μικρή ομάδα ανθρώπων» που μοναδικό τους μέλημα είναι να «σπείρουν τον όλεθρο. «Δεν πρόκειται για τη μετανάστευση, δεν πρόκειται για τα μικρά παιδιά που βρίσκονται στο νοσοκομείο απόψε», συμπλήρωσε.

Η αστυνομία δήλωσε νωρίτερα ότι οι διαμαρτυρίες καθοδηγήθηκαν από μια ακροδεξιά ομάδα που ξεσήκωσε την οργή και φώναζε συνθήματα κατά των μεταναστών στους δρόμους, σύμφωνα με το RTE.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων ένα περιπολικό της αστυνομίας πυρπολήθηκε, ενώ κάηκε και ένα διώροφο λεωφορείο. Επίσης, υλικές ζημιές καταγράφηκαν σε ένα κοντινό ξενοδοχείο αλλά και σε ένα γνωστό εστιατόριο της περιοχής. Στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης κυκλοφορούν βίντεο από τη στιγμή που νεαροί επιχειρούν πλιάτσικα σε καταστήματά.

Περισσότεροι από 400 αστυνομικοί βρίσκονταν στους δρόμους στο αποκορύφωμα της αντίδρασης στις ταραχές. Ορισμένοι δέχθηκαν επίθεση - αλλά δεν αναφέρθηκαν σοβαροί τραυματισμοί από αστυνομικούς. Εξακολουθούν να περιπολούν στο κέντρο της πόλης, αλλά τα πράγματα έχουν πλέον ηρεμήσει προς το παρόν. 

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Διεθνή / Τουρκία: «Λαμβάνονται όλα τα απαραίτητα μέτρα» - Επιβεβαίωσε ότι καταρρίφθηκε τρίτος πύραυλος από το Ιράν

Το περιστατικό σημειώθηκε λίγες ημέρες μετά την κατάρριψη δεύτερου βαλλιστικού πυραύλου που είχε εκτοξευθεί από το Ιράν - Βίντεο από το περιστατικό
THE LIFO TEAM
Η Βουλή της Σενεγάλης ψήφισε αυστηρότερο νόμο κατά των ομόφυλων σχέσεων

Διεθνή / Η Βουλή της Σενεγάλης αυστηροποιεί τις διώξεις ομοφυλοφίλων: «Δεν είναι της κουλτούρας μας»

Η Βουλή της Σενεγάλης ενέκρινε νομοσχέδιο που αυξάνει στα 10 χρόνια τη μέγιστη ποινή για ομόφυλες σχέσεις και προβλέπει κυρώσεις και για την προώθηση ή χρηματοδότησή τους.
THE LIFO TEAM
Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της , λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Διεθνή / Αγιατολάχ Χαμενεΐ: Η σύζυγος του είναι ακόμη ζωντανή - Ψευδείς οι αναφορές για τον θάνατό της, λένε τα ιρανικά ΜΜΕ

Ο Μοτζτάμπα Χαμενεΐ κατά τη διάρκεια του πρώτου επίσημου μηνύματός του στον λαό του Ιράν, αξίζει να σημειωθεί πως δεν ανέφερε πουθενά τη μητέρα του
THE LIFO TEAM
Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Διεθνή / Ισραήλ: «Οι τελευταίες μέρες ήταν οι πιο δύσκολες»: Η ζωή των κατοίκων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του πολέμου

Οι κάτοικοι στο βόρειο Ισραήλ ζουν καθημερινά στην πρώτη γραμμή των συγκρούσεων, προσπαθώντας να κρατήσουν την κανονικότητα παρά τις συνεχείς επιθέσεις της Χεζμπολάχ και τις εκτοξεύσεις ιρανικών πυραύλων
THE LIFO TEAM