Ντόναλντ Τραμπ - Σι Τζινπίνγκ: «Κλείδωσε» για τις 30 Οκτώβριου η συνάντησή τους

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΣΙ ΤΖΙΝΠΙΓΝΚ ΚΙΝΑ Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο
0

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον ομόλογό του από την Κίνα, Σι Τζινπίνγκ στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού στη Νότια Κορέα στις 30 Οκτωβρίου.

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ στις 30 Οκτωβρίου, για πρώτη φορά μετά το 2019, όπως δήλωσε σχετικά σήμερα η εκπρόσωπος Τύπου του Λευκού Οίκου Κάρολαϊν Λίβιτ.

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα συμμετάσχει σε διμερή συνάντηση με τον Κινέζο ηγέτη στο τέλος ενός ταξιδιού σε τρεις χώρες της Ασίας. Δεν έδωσε λεπτομέρειες για το περιεχόμενό της.

Ντόναλντ Τραμπ: Προέβλεψε συμφωνία με τον Σι Τζινπίνγκ

Ενώ ο Τραμπ δήλωσε πριν από εβδομάδες ότι θα συναντηθεί με τον Σι στη σύνοδο κορυφής της Οικονομικής Συνεργασίας Ασίας-Ειρηνικού, δεν είχε ανακοινωθεί ημερομηνία. Οι δύο ηγέτες θα έχουν «τετ α τετ» το πρωί της Πέμπτης, τοπική ώρα, στο Μπουσάν της Νότιας Κορέας.

Την Τετάρτη, ο Τραμπ προέβλεψε ότι οι δύο ηγέτες θα καταλήξουν σε συμφωνίες για όλα, από το εμπόριο έως την πυρηνική ενέργεια. Σχεδιάζει επίσης να ασχοληθεί με την αγορά ρωσικού πετρελαίου από την Κίνα.

Οι εμπορικές εντάσεις μεταξύ των δύο χωρών έχουν κλιμακωθεί τις τελευταίες εβδομάδες, αφότου ο Αμερικανός πρόεδρος ανακοίνωσε δασμούς 100% στις κινεζικές εξαγωγές, οι οποίοι πρόκειται να τεθούν σε ισχύ δύο ημέρες μετά τη συνάντηση των ηγετών. Η δέσμευση του Τραμπ ήρθε μετά την ανακοίνωση της Κίνας για νέους ελέγχους στις εξαγωγές σπάνιων γαιών και σχετικής τεχνολογίας σε ηλεκτρονικά και στρατιωτικά προϊόντα.

Οι νέοι δασμοί των ΗΠΑ θα είναι «πάνω και πάνω από οποιονδήποτε Δασμό» που ήδη πληρώνει η Κίνα, έγραψε ο Τραμπ σε μια ανάρτηση στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης νωρίτερα αυτόν τον μήνα. Ο πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε την Τετάρτη ότι προτεραιότητά του είναι να τερματίσει τον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία. Ο Σι «θα ήθελε τώρα να δει αυτόν τον πόλεμο να τελειώνει» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Θα είναι η πρώτη μεταξύ τους συνάντηση από το 2019, όταν οι δύο συναντήθηκαν στην Ιαπωνία στη σύνοδο κορυφής της G20.

Η Λίβιτ πρόσθεσε ότι ο Τραμπ θα συμμετάσχει επίσης σε διμερείς συναντήσεις με τους ηγέτες της Μαλαισίας, της Ιαπωνίας και της Νότιας Κορέας.

Με πληροφορίες από Politico

0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Διεθνή / Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Τραμπ για την Ταϊβάν – Τι θα αποφασίσουν οι ΗΠΑ

Ο Σι Τζινπίνγκ πιέζει τον Ντόναλντ Τραμπ για επίσημη αντίθεση στην ανεξαρτησία της Ταϊβάν, καθώς η Κίνα επιδιώκει να ενισχύσει τον έλεγχό της και να αποδυναμώσει την αμερικανική δέσμευση
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ο Pedro Pascal πέταξε economy για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των private jets

Διεθνή / Ο Πέδρο Πασκάλ πέταξε οικονομική θέση για τις Κάννες και οι πρώην πιλότοι ξεμπροστιάζουν τη χλιδή των ιδιωτικών τζετ

Πρώην πιλότοι και ακτιβιστές καλούν τους σταρ να σταματήσουν να φτάνουν στις Κάννες με ιδιωτικά αεροπλάνα, μετά από στοιχεία που δείχνουν ότι πέρυσι 750 τέτοιες πτήσεις προς το φεστιβάλ κατανάλωσαν περίπου 2 εκατομμύρια λίτρα κηροζίνης. Ως αντίπαλο παράδειγμα δείχνουν τον Πέδρο Πασκάλ, που είχε ταξιδέψει στην οικονομική θέση.
THE LIFO TEAM
Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Διεθνή / Η Ιαπωνία έκανε ένα μεγάλο βήμα προς τη non-binary νομική αναγνώριση

Το Ανώτερο Δικαστήριο της Οσάκα έκρινε ότι το οικογενειακό μητρώο της Ιαπωνίας, που αναγνωρίζει μόνο «άνδρες» και «γυναίκες», παραβιάζει την αρχή της ισότητας. Η απόφαση δεν αλλάζει ακόμη άμεσα το σύστημα, αλλά ανοίγει έναν κρίσιμο δρόμο για τη νομική αναγνώριση non-binary ατόμων στη χώρα.
THE LIFO TEAM
ΣΑΜ ΑΛΤΜΑΝ ΕΛΟΝ ΜΑΣΚ OPENAI

Διεθνή / Μασκ vs. OpenAI: «Ένιωσα ότι μας είχε εγκαταλείψει, ότι δεν τήρησε τις υποσχέσεις του», κατέθεσε ο Άλτμαν

Ο διευθύνων σύμβουλος της OpenAI κατέθεσε ότι αισθάνθηκε πως ο Έλον Μασκ «εγκατέλειψε» την εταιρεία του και την έφερε «σε πολύ δύσκολη θέση», καθώς οι δύο πλευρές διεκδικούσαν τον έλεγχο
THE LIFO TEAM