Ντόναλντ Τραμπ: Θα επισκεφθεί την Κίνα το 2026 - Συνάντηση με Σι Τζινπίνγκ στη Νότια Κορέα

ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΚΙΝΑ Facebook Twitter
Ο Ντόναλντ Τραμπ στον Λευκό Οίκο / EPA
0

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, μιλώντας σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο ανακοίνωσε πως θα επισκεφθεί την Κίνα στις αρχές του 2026, ενώ διευκρίνισε πως θα συναντηθεί με τον Σι Τζινπίνγκ τον επόμενο μήνα, στη Νότια Κορέα.

Ο Ντόναλντ Τραμπ, μεταξύ άλλων, είπε πως έχει λάβει πρόσκληση από το Πεκίνο, αναφέροντας μεταξύ άλλων: «Έχω προσκληθεί να πάω στην Κίνα και θα το κάνω αυτό στις αρχές του επόμενου έτους. Το έχουμε κάπως έτοιμο».

Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ δήλωσε επίσης ότι αναμένει να σφραγίσει μια «δίκαιη» εμπορική συμφωνία στη Νότια Κορέα με τον Πρόεδρο της Κίνας, Σι Τζινπίνγκ αργότερα αυτόν τον μήνα, παρά την πρόσφατη διαμάχη για τους δασμούς.

Ντόναλντ Τραμπ: «Θα είμαστε μία χαρά με την Κίνα»

Όπως αναφέρουν τα διεθνή μέσα ενημέρωσης, ο Ντόναλντ Τραμπ δηλώνει πως «εμπιστεύεται» τον ομόλογό του Σι, αντικρούοντας μια προηγούμενη εκτίμηση του Πενταγώνου ότι η Κίνα σχεδίαζε να καταλάβει την Ταϊβάν το 2027.

«Νομίζω ότι θα είμαστε μια χαρά με την Κίνα. Η Κίνα δεν θέλει να το κάνει αυτό» δήλωσε στους δημοσιογράφους καθώς συναντήθηκε με τον Αυστραλό πρωθυπουργό Άντονι Αλμπανέζε.

Ενώ ο Τραμπ παραδέχτηκε ότι η Κίνα έχει σχέδια για την Ταϊβάν, χαρακτηρίζοντάς την ως «κόρη οφθαλμού» του Σι, είπε ότι η χώρα θα αποθαρρυνθεί από το να εισβάλει, δεδομένης της επίγνωσής της ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες «είναι η ισχυρότερη στρατιωτική δύναμη στον κόσμο με διαφορά».

Με πληροφορίες από Al Jazeera

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Διεθνή / Ντόναλντ Τραμπ: Γιατί η υπόθεση Τζον Μπόλτον είναι πιο σοβαρή από εκείνες εναντίον άλλων επικριτών

Ο Ντόναλντ Τραμπ φέρεται να πιέζει για διώξεις εναντίον επικριτών του, με τον πρώην σύμβουλο εθνικής ασφάλειας Τζον Μπόλτον να αντιμετωπίζει 18 κατηγορίες για κακή διαχείριση απόρρητων πληροφοριών
LIFO NEWSROOM

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Διεθνή / Βλαντιμίρ Πούτιν: Η φερόμενη ως κόρη του μιλά για τον πόλεμο στην Ουκρανία - «Λυπάμαι, δεν είμαι υπεύθυνη»

Η 22χρονη εντοπίστηκε στο Παρίσι από Ουκρανό δημοσιογράφο, ο οποίος τη ρώτησε πώς αισθάνεται για τις πράξεις του Ρώσου προέδρου, ενώ την κάλεσε να επισκεφτεί το Κίεβο
LIFO NEWSROOM
Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Διεθνή / Ιταλία: Νομοσχέδιο για τη σεξουαλική αγωγή ως «φραγμός» στη «woke ιδεολογία φύλου»

Ο υφυπουργός Παιδείας υπερασπίστηκε το νομοσχέδιο, ενώ κατηγόρησε την Αριστερά ότι θέλει «να φέρνει drag queens και πορνοστάρ στα σχολεία για να μιλούν για σεξουαλική ρευστότητα και παρένθετη μητρότητα»
LIFO NEWSROOM
Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Διεθνή / Το Σαν Φρανσίσκο μηνύει 10 πολυεθνικές για  τα «εθιστικά» υπερεπεξεργασμένα τρόφιμα

Η αγωγή ισχυρίζεται ότι οι εταιρείες γνώριζαν ότι τα προϊόντα τους ήταν «επικίνδυνα για κατανάλωση» και χρησιμοποιούσαν «παραπλανητικές τακτικές» για να τα προωθήσουν
LIFO NEWSROOM