Νότια Κορέα: Η στιγμή που επιβάτης του μετρό βάζει φωτιά σε βαγόνι

Νότια Κορέα: Η στιγμή που επιβάτης του μετρό βάζει φωτιά σε βαγόνι Facebook Twitter
0

Πρωτοφανές περιστατικό σημειώθηκε στο μετρό της Σεούλ, στη Νότια Κορέα. Βίντεο από κάμερα ασφαλείας ενός συρμού δείχνει έναν άνδρα να περιλούζει με βενζίνη ένα γεμάτο βαγόνι και στη συνέχεια να το πυρπολεί.

Ο 67χρονος δράστης, που έχει ταυτοποιηθεί μόνο με το επώνυμο Γουόν, κατηγορείται ότι έβαλε τη φωτιά στις 31 Μαΐου, σε ώρα αιχμής, σκορπώντας τον πανικό και αναγκάζοντας δεκάδες επιβάτες να τρέξουν για να σωθούν, σύμφωνα με το Korea JoongAng.

Ο δράστης φαίνεται στο βίντεο να πετά ξαφνικά τη βενζίνη στο πάτωμα του κατάμεστου βαγονιού, ενώ οι επιβάτες παρακολουθούν αποσβολωμένοι. Πανικόβλητοι άρχισαν να τρέχουν αμέσως καθώς το εύφλεκτο υγρό απλωνόταν στο δάπεδο, με μια γυναίκα να γλιστρά και να χάνει τα παπούτσια της στην προσπάθειά της να ξεφύγει.

Δευτερόλεπτα μετά ο 67χρονος γονατίζει και βάζει φωτιά στο τρένο.

Ο δράστης, ο οποίος συνελήφθη και κατηγορείται για απόπειρα ανθρωποκτονίας και εμπρησμό, δήλωσε αργότερα στην αστυνομία ότι ήταν εξοργισμένος με την έκβαση της πρόσφατης δίκης διαζυγίου του και ότι είχε αγοράσει τη βενζίνη εβδομάδες νωρίτερα.

Δεν έγινε αμέσως γνωστό αν η πρώην σύζυγός του βρισκόταν στο τρένο.

«Η πράξη του να ρίχνει μεγάλη ποσότητα βενζίνης σε έναν συρμό με άγνωστο αριθμό επιβατών και να τον πυρπολεί, προκαλώντας μεγάλη φωτιά και την εξάπλωση τοξικών αερίων, αποτελεί δολοφονική ενέργεια ισοδύναμη με τρομοκρατία», δήλωσαν οι εισαγγελείς.

«Αν η εκκένωση είχε καθυστερήσει, η πιθανότητα να υπάρξουν θύματα θα ήταν πολύ μεγάλη», πρόσθεσαν.

Έξι άνθρωποι τραυματίστηκαν κατά τη διάρκεια του περιστατικού, δήλωσαν οι αρχές, αν και δεν έγινε αμέσως γνωστό αν υπέστησαν εγκαύματα.

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Διεθνή / Μετά τον πόλεμο, οι νάρκες εμποδίζουν την ανοικοδόμηση στη Συρία

Η επιστροφή εκτοπισμένων στη Συρία φέρνει νέες τραγωδίες: εγκαταλελειμμένα εκρηκτικά σκοτώνουν παιδιά και ενήλικες στο Mrei’iyeh, καθιστώντας την εκκαθάριση νάρκων άμεση προτεραιότητα για την ανοικοδόμηση
LIFO NEWSROOM
Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Διεθνή / Κίνδυνος για ζεστό νερό στην Ευρώπη: Το μέταλλο «άφνιο» και οι νέοι κανονισμοί στην ΕΕ

Η έλλειψη έγκρισης του χάφνιου και ζιρκονίου στους κανονισμούς ΕΕ απειλεί το 90% των θερμοσιφώνων και τα νοικοκυριά κινδυνεύουν με αυξημένα κόστη και περιορισμένη πρόσβαση σε ζεστό νερό από το 2027
LIFO NEWSROOM
Ο Βασιλιάς Κάρολος βγάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Διεθνή / Ο Βασιλιάς Κάρολος ετοιμάζει ντοκιμαντέρ για τη φιλοσοφία της αρμονίας και το περιβάλλον

Ο βασιλιάς Κάρολος δηλώνει ότι θέλει να εμπνεύσει ένα «αίσθημα αποφασιστικότητας» για την προστασία του περιβάλλοντος, καθώς ανακοινώνονται λεπτομέρειες για το νέο του ντοκιμαντέρ
LIFO NEWSROOM