Νέος θάνατος σε λεηλασία στη Βενεζουέλα

Νέος θάνατος σε λεηλασία στη Βενεζουέλα Facebook Twitter
Φωτο:Reuters
1

Ένας άνδρας έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια λεηλασιών και ταραχών που συνδέονται με τις ελλείψεις τροφίμων στη Βενεζουέλα, δήλωσε μια βουλεύτρια της αντιπολίτευσης, εξέλιξη που αυξάνει σε τέσσερα τα θύματα στα επεισόδια αυτού του μήνα.

Η βουλεύτρια Μιλάγρος Πας δήλωσε ότι άλλοι 27 άνθρωποι τραυματίστηκαν στα βίαια επεισόδια στην πόλη Κουμανά.

«Επικράτησε τεράστια σύγχυση. Γίνονταν ταυτόχρονα λεηλασίες σε διάφορα σημεία της Κουμανά. Λεηλατήθηκαν πάνω από 100 καταστήματα», είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Ρόιτερς μιλώντας από τη Βουλή, στο Καράκας. Είπε ότι οι πληροφορίες της προέρχονται από ψηφοφόρους στην περιοχή της πόλης Κουμανά, πρωτεύουσας της επαρχίας Σούκρε.

Δεν έχει υπάρξει επίσημη επιβεβαίωση από την κυβέρνηση του προέδρου Νικολάς Μαδούρο.

Σύμφωνα με το Παρατηρητήριο της Βίας στη Βενεζουέλα, καθημερινά καταγράφονται τουλάχιστον 10 λεηλασίες στη χώρα των 30 εκατομμυρίων κατοίκων.

Η αντιπολίτευση κατηγορεί τον πρόεδρο Μαδούρο και τον προκάτοχό του Ούγο Τσάβες ότι ευθύνονται για την κρίση και ζητούν να διεξαχθεί δημοψήφισμα για να απομακρυνθεί ο Μαδούρο από το αξίωμα. Ο 53χρονος Μαδούρο κατηγορεί τους αντιπάλους του ότι διεξάγουν «οικονομικό πόλεμο» εναντίον της κυβέρνησής του και ότι θέλουν να προχωρήσουν σε πραξικόπημα.

1

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ