Νέες κυρώσεις δια χειρός ΕΕ σε βάρος προσώπων και νομικών οντοτήτων για την κατάσταση στο Χαλέπι

Νέες κυρώσεις δια χειρός ΕΕ σε βάρος προσώπων και νομικών οντοτήτων για την κατάσταση στο Χαλέπι Facebook Twitter
0

Η Ευρωπαϊκή Ένωση διεμήνυσε σήμερα ότι θα προχωρήσει στην επιβολή επιπλέον κυρώσεων σε βάρος αξιωματούχων και οντοτήτων στη Συρία λόγω της επίθεσης των κυβερνητικών δυνάμεων εναντίον της πόλης του Χαλεπιού, από όπου σύροι στρατιώτες και παραστρατιωτικοί, με την υποστήριξη της Πολεμικής Αεροπορίας της Ρωσίας και μαχητών από το Ιράν και τον Λίβανο, εκδιώκουν τους αντάρτες.


«Η ΕΕ θα ενεργήσει άμεσα (...) προκειμένου να επιβάλει περαιτέρω περιοριστικά μέτρα σε βάρος της Συρίας, στοχοθετώντας πρόσωπα και οντότητες που υποστηρίζουν το καθεστώς για όσο η καταστολή συνεχίζεται», τόνισε σε ανακοίνωσή της η επικεφαλής της ευρωπαϊκής διπλωματίας Φεντερίκα Μογκερίνι.


Ο συριακός στρατός συνέχισε τις επιχειρήσεις του στο Χαλέπι σήμερα, όπου καταγράφηκαν τόσο χερσαίες συγκρούσεις όσο και αεροπορικές επιδρομές, στην προσπάθειά του να ανακτήσει τον έλεγχο ολόκληρου του ανατολικού τμήματος της πόλης και να φέρει πιο κοντά τη νίκη του προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ στον πόλεμο.

0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Διεθνή / «Η Γροιλανδία δεν πωλείται»: Το ξεκάθαρο μήνυμα της χώρας πριν από τις κρίσιμες συνομιλίες με τον Τραμπ

Σε κοινή συνέντευξη Τύπου με την πρωθυπουργό της Δανίας, Μέτε Φρεντέρικσεν, ο πρωθυπουργός του νησιού ξεκαθάρισε ότι η Γροιλανδία δεν πρόκειται «ούτε να ανήκει ούτε να κυβερνηθεί» από τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΦΑΡΑΧ ΠΑΧΛΑΒΙ ΔΙΑΔΗΛΩΣΕΙΣ

Διεθνή / Ιράν: Η πρώην αυτοκράτειρα Φαράχ Παχλαβί καλεί τις δυνάμεις ασφαλείας να ενωθούν με τους διαδηλωτές

Τους προέτρεψε να ενωθούν με το κίνημα διαμαρτυρίας «πριν να είναι πολύ αργά», υποστηρίζοντας ότι καμία εξουσία και κανένα προνόμιο δεν δικαιολογούν αιματοχυσία
THE LIFO TEAM