Νέα τουρκική εισβολή στη Συρία προαναγγέλλει ο Ερντογάν

Νέα τουρκική εισβολή στη Συρία προαναγγέλλει ο Ερντογάν Facebook Twitter
Τουρκικό τανκ κοντά στο Κομπάνι της Συρίας - Φωτ.: Getty Images.
0

Με νέα στρατιωτική επιχείρηση στη Συρία απείλησε εχθές ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν προβάλλοντας την ανάγκη να διασφαλιστούν τα νότια σύνορα της χώρας του.

Πιο συγκεκριμένα, μιλώντας μετά από συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, ο Ερντογάν δήλωσε ότι στόχος της επιχείρησης θα είναι η συνέχιση των τουρκικών προσπαθειών για τη δημιουργία μιας ασφαλούς ζώνης 30 χιλιομέτρων κατά μήκος των συνόρων της με τη Συρία.

«Σύντομα θα κάνουμε νέα βήματα όσον αφορά τα ημιτελή τμήματα του έργου που ξεκινήσαμε για την ασφαλή ζώνη βάθους 30 χιλιομέτρων που δημιουργήσαμε κατά μήκος των νότιων συνόρων μας», είπε χαρακτηριστικά ο Ερντογάν.

Πάντως, ο Τούρκος πρόεδρος δεν έδωσε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με την επικείμενη εισβολή. Ωστόσο, δήλωσε ότι η επιχείρηση θα ξεκινήσει αφού οι στρατιωτικές δυνάμεις, οι υπηρεσίες πληροφοριών και οι δυνάμεις ασφαλείας της Τουρκίας ολοκληρώσουν τις προετοιμασίες τους.

Υπενθυμίζεται ότι οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει τα τελευταία χρόνια τρεις μεγάλες εισβολές στη βόρεια Συρία, θέτοντας υπό τον έλεγχό τους περιοχές κατά μήκος των συνόρων σε μια προσπάθεια να διασφαλίσουν τα σύνορά τoυς από τις απειλές της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος και της κουρδικής πολιτοφυλακής, των Μονάδων Προστασίας του Λαού ή YPG.

Η Τουρκία θεωρεί την ΥPG ως προέκταση του απαγορευμένου Εργατικού Κόμματος του Κουρδιστάν, ή PKK, το οποίο περιλαμβάνεται στον κατάλογο των τρομοκρατικών ομάδων από την Τουρκία, τις Ηνωμένες Πολιτείες και την Ευρωπαϊκή Ένωση. Το PKK διεξάγει εξέγερση κατά της Τουρκίας από το 1984. Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη σύγκρουση.

Όλα αυτά καθώς η Τουρκία αντιτίθεται στην ένταξη της Σουηδίας και της Φινλανδίας στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, επικαλούμενη την υποτιθέμενη υποστήριξη των δύο χωρών προς το PKK και άλλες ομάδες που η Τουρκία θεωρεί τρομοκρατικές.

Με πληροφορίες από  Ertnews

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΤΖΕΦΡΙ ΕΠΣΤΑΪΝ

Διεθνή / Υπάρχουν απόγονοι του Τζέφρι Έπσταϊν; - «Πέθανε αλλά το γενετικό του υλικό μπορεί να επέζησε»

Σύμφωνα με ρεπορτάζ των New York Times, ο Τζέφρι Έπσταϊν είχε καταθέσει το σπέρμα του σε τράπεζα σπέρματος αρκετά χρόνια πριν τον θάνατό του - Ποιοι ήταν οι όροι του συμβολαίου που είχε υπογράψει
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΔΑΣΜΟΙ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Ο Τραμπ θέλει να επιβάλει πρόσθετους δασμούς στην ΕΕ και σε άλλες 54 οικονομίες

Η εξέλιξη σημειώνεται λίγες μόλις εβδομάδες μετά τη συμφωνία μεταξύ Ευρωπαϊκής Ένωσης και Ουάσιγκτον για τη διατήρηση των δασμών στο 15% για την πλειονότητα των ευρωπαϊκών εξαγωγών προς τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΑΛΒΑΝΙΑ ΤΖΑΡΕΝΤ ΚΟΥΣΝΕΡ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Αλβανία: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις για το τουριστικό θέρετρο του Τζάρεντ Κούσνερ - Τι δηλώνει ο Ράμα

Οι αλβανικές αρχές έχουν ξεκινήσει έρευνα για το σχέδιο κατασκευής του πολυτελούς θερέτρου του γαμπρού του Ντόναλντ Τραμπ, στο ακατοίκητο νησί Sazan και σε προστατευόμενη παράκτια περιοχή, εν μέσω διαμαρτυριών των πολιτών
THE LIFO TEAM