Νέα ισχυρή αμμοθύελλα στο Ιράκ - Ένας νεκρός, πάνω από 5.000 νοσηλείες για αναπνευστικά προβλήματα

Αμμοθύελλα Ιράκ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images
0

Ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του και πάνω από 5.000 μεταφέρθηκαν σε νοσοκομεία με αναπνευστικά προβλήματα μετά την έβδομη ισχυρή αμμοθύελλα σε διάστημα ενός μήνα στο Ιράκ. 

«Τα νοσοκομεία σε όλο το Ιράκ δέχθηκαν περισσότερους από 5.000 ανθρώπους που έπασχαν από αναπνευστικά προβλήματα, εκ των οποίων 2.000 ήταν κάτοικοι της πρωτεύουσας Βαγδάτης. Επιπλέον, ένας άνθρωπος έχασε τη ζωή του», ανέφερε ο Σαΐφ αλ Μπαντρ, εκπρόσωπος του ιρακινού υπουργείου Υγείας.

Ο αριθμός των εισαγωγών στα νοσοκομεία ενδέχεται να αυξηθεί, όπως υπογραμμίζεται στην ίδια ανακοίνωση.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Σαντίκ Άτια, η αμμοθύελλα, που ήρθε από την ανατολική Συρία τα μεσάνυχτα, αναμένεται να εξασθενήσει τις επόμενες ώρες στη Βαγδάτη και να κατευθυνθεί νότια προς την έρημο.

Οι αμμοθύελλες είναι κοινές στο Ιράκ, ωστόσο οι ειδικοί εκτιμούν πως έχουν γίνει πιο συχνές εξαιτίας της κλιματικής αλλαγής. 

Οι αμμοθύελλες πλήττουν το Ιράκ συνήθως τους μήνες του καλοκαιριού, καθώς συνδέονται με τους ισχυρούς ανέμους από τα βορειοδυτικά, γνωστούς ως shamal. 

Αμμοθύελλα Ιράκ Facebook Twitter
Φωτ.: Getty Images

Τον περασμένο μήνα, αξιωματούχος του υπουργείου Περιβάλλοντος προειδοποίησε πως τις προσεχείς δεκαετίες το Ιράκ ενδέχεται να πλήττεται «272 ημέρες το χρόνο από αμμοθύελλες». 

Το φαινόμενο αναμένεται να γίνει εντονότερο και πιο συχνό λόγω της ξηρασίας, της ερημοποίησης και της μείωσης των βροχοπτώσεων. 

Με πληροφορίες από BBC
 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ