«Να τους σπάτε τα πόδια» - Σάλος στην Τουρκία με τη δήλωση του Σοϊλού για τους εμπόρους ναρκωτικών

«Να τους σπάτε τα πόδια» - Σάλος στην Τουρκία με τη δήλωση του Σοϊλού για τους εμπόρους ναρκωτικών Facebook Twitter
0

Ο υπουργός Εσωτερικών της Τουρκίας Σουλεϊμάν Σοϊλού βρίσκεται στο στόχαστρο επειδή δήλωσε ότι η αστυνομία πρέπει να σπάει τα πόδια των εμπόρων ναρκωτικών που εντοπίζει έξω από τα σχολεία.

Η Τουρκική Ένωση Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων (IHD) και η εφημερίδα της αντιπολίτευσης Cumhuriyet κατηγόρησαν τον υπουργό για υποκίνηση εγκληματικής πράξης.

Ο Σουλεϊμάν Σοϊλού υποσχέθηκε να πάρει ο ίδιος την ευθύνη για την πράξη των αστυνομικών.

«Αν ένας έμπορος βρίσκεται κοντά σε ένα σχολείο, η αστυνομία έχει καθήκον να του σπάσει τα πόδια» είπε. «Κάντε το και ρίξτε σε μένα τις κατηγορίες. Ακόμα κι αν αυτό κοστίζει 5, 10 ή και 20 χρόνια στη φυλακή... θα πληρώσω», πρόσθεσε ο υπουργός.

Οι αμφιλεγόμενες δηλώσεις έγιναν ενώ μιλούσε σε δημόσια συνεδρίαση για την ασφάλεια, σε αίθουσα στην πρωτεύουσα της Τουρκίας, στην Άγκυρα.

Ανέφερε ότι η κατάσχεση 20 τόνων ηρωίνης από τις δυνάμεις ασφαλείας το 2017 είχε καταστήσει ρεκόρ για τον πόλεμο του έθνους εναντίον των ναρκωτικών.

O υπουργός είπε επίσης ότι η Τουρκία πρέπει να πολεμήσει τους εμπόρους ναρκωτικών ακριβώς όπως καταπολεμά το επαναστατικό Κουρδικό Εργατικό Κόμμα (PKK).

«Αυτό που κάνουμε στους τρομοκράτες του ΡΚΚ πρέπει να κάνουμε και στους εμπόρους ναρκωτικών - κανείς δεν μπορεί να δηλητηριάσει το μέλλον μας. Είναι η δική μου ευθύνη», ανέφερε στην ομιλία του, όπως μεταδίδει το BBC.

Οι παρατηρήσεις του Σοϊλού προκάλεσαν σοκ σε πολλούς στην Τουρκία και το θέμα πήρε τεράστια διάσταση, διχάζοντας χρήστες στα social media.

Κάποιοι τον ευχαρίστησαν και τον επαίνεσαν καθώς θεωρούν γενναιότητα στον αγώνα κατά της διακίνησης ναρκωτικών την δήλωσή του.

Όμως εξίσου μεγάλη ήταν η μερίδα των δυσαρεστημένων.  Ένας βουλευτής του αντιπολιτευόμενου κόμματος CHP έχει ήδη καταθέσει αγωγή εναντίον του υπουργού και τον κατηγορεί για «υποκίνηση βίας και εγκληματικών πράξεων».

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Διεθνή / Το Ιράν θάβει τα παιδιά του πολύνεκρου πλήγματος σε δημοτικο σχολείο θηλέων

Ο βομβαρδισμός του σχολείου, που σημειώθηκε το Σάββατο, στοίχισε τη ζωή σε τουλάχιστον 175 ανθρώπους, πολλοί εκ των οποίων ήταν μαθήτριες που βρίσκονταν στις τάξεις του σχολείου στην πόλη Μινάμπ.
THE LIFO TEAM
ΗΠΑ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΠΕΔΡΟ ΣΑΝΤΣΕΘ

Διεθνή / Η Ισπανία απαντά στον Τραμπ: Οι πολίτες ζητούν «περισσότερη ευημερία, όχι περισσότερα προβλήματα»

Ο Αμερικανός πρόεδρος δήλωσε πως θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία, μετά την απόφασή της να μην επιτρέψει στον αμερικανικό στρατό να χρησιμοποιήσει τις στρατιωτικές της βάσεις στην επιχείρηση κατά του Ιράν
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΝΗΜΕΙΟ UNESCO ΗΠΑ ΙΣΡΑΗΛ

Διεθνή / Ιράν: Σοβαρές ζημιές στο Ανάκτορο Γκολεστάν από αμερικανοϊσραηλινά πλήγματα στην Τεχεράνη

Το Ανάκτορο Γκολεστάν αποτελεί ένα από τα παλαιότερα ιστορικά συγκροτήματα της Τεχεράνης και κεντρικό δείγμα της περσικής αρχιτεκτονικής της περιόδου των Κατζάρων
THE LIFO TEAM
ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ ΙΣΠΑΝΙΑ ΝΑΤΟ

Διεθνή / O Τραμπ λέει ότι θα διακόψει κάθε εμπορική σχέση με την Ισπανία - «Φέρθηκε απαίσια»

Αιτία της απόφασης του Αμερικανού προέδρου φέρεται να είναι το γεγονός πως η Ισπανία δεν επέτρεψε στις ΗΠΑ να χρησιμοποιήσουν ισπανικές βάσεις για τη στρατιωτική επιχείρηση εναντίον του Ιράν
THE LIFO TEAM
Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρ΄πεια της Ευρώπης;

Διεθνή / Μήπως ο Σάντσεθ διασώζει την αξιοπρέπεια της Ευρώπης;

Η άρνηση της Ισπανίας να επιτρέψει τη χρήση των βάσεων Rota και Morón για τις πρόσφατες αμερικανο-ισραηλινές επιχειρήσεις στη Μέση Ανατολή αποτελεί μια από τις πιο τολμηρές διπλωματικές κινήσεις μέλους του ΝΑΤΟ τις τελευταίες δεκαετίες.
THE LIFO TEAM