Ν. Κορέα: Νέα εστία κρουσμάτων κορωνοϊού σε κλαμπ, φόβος για δεύτερο κύμα

Ν. Κορέα: Νέα εστία κρουσμάτων κορωνοϊού σε κλαμπ, φόβος για δεύτερο κύμα Facebook Twitter
0

Η Σεούλ αποφάσισε να κλείσει όλα τα μπαρ και τα κλαμπ, έπειτα από τον εντοπισμό εστίας κρουσμάτων, λόγω φόβου για δεύτερο κύμα μολύνσεων από κορωνοϊό στη Νότια Κορέα.

Πάνω από 20 νέα κρούσματα συνδέονται με 29χρονο ο οποίος βρέθηκε θετικός αφότου επισκέφθηκε πέντε κλαμπ και μπαρ στην περιοχή Itaewon της Σεούλ, το προηγούμενο σαββατοκύριακο. Οι υγειονομικές αρχές προειδοποίησαν για αύξηση των κρουσμάτων, καθώς 7.200 άνθρωποι εκτιμάται ότι επισκέφθηκαν τα συγκεκριμένα κλαμπ και μπαρ.

Ο δήμαρχος της Σεούλ, Παρκ Γουν-σουν, προειδοποίησε ότι η «απροσεξία μπορεί να προκαλέσει έκρηξη μολύνσεων» και ζήτησε να παρουσιαστούν εθελοντικά όσοι πήγαν στα συγκεκριμένα κλαμπ. Την Κυριακή, η Νότια Κορέα ανακοίνωσε 34 νέα κρούσματα κορωνοϊού, τα περισσότερα σε 24 ώρες τον τελευταίο μήνα, ενώ συνολικά πλέον ανέρχονται σε 10.874.

Η χώρα θεωρείται υπόδειγμα για τον τρόπο που έθεσε υπό έλεγχο τον κορωνοϊό. Αν και τέθηκε αντιμέτωπη με μία από τις χειρότερες εξάρσεις στην αρχή της πανδημίας, κατάφερε να εξομαλύνει την κατάσταση με ένα εκτεταμένο πρόγραμμα ιχνηλάτησης και τεστ.

Η καθημερινότητα μόλις είχε αρχίσει να επιστρέφει σε κανονικούς ρυθμούς, προτού σημάνει ο νέος «συναγερμός». Την περασμένη Τετάρτη η Νότια Κορέα χαλάρωσε τους κανόνες για τις κοινωνικές αποστάσεις. Ήδη έχουν ανοίξει μουσεία και εκκλησίες και έχουν αρχίσει οι αθλητικοί αγώνες.

Όμως, ο πρόεδρος της χώρας, Μου Τζε-ιν προειδοποίησε για ένα δεύτερο κύμα της επιδημίας, υπογραμμίζοντας ότι ανά πάσα στιγμή υπάρχει ο κίνδυνος νέας εξάπλωσης του κορωνοϊού. «Δεν έχει τελειώσει μέχρι να τελειώσει, δεν πρέπει να εφησυχάσουμε ποτέ σε ό,τι αφορά την πρόληψη της επιδημίας», τόνισε. «Θα περάσει πολύς καιρός προτού εξαλειφθεί εντελώς η επιδημία covid-19. Πρέπει να προετοιμαστούμε για ένα δεύτερο κύμα», συμπλήρωσε και έκανε λόγο για παρατεταμένο πόλεμο.

Με πληροφορίες από AFP

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Νέες κυρώσεις Τρραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Διεθνή / Νέες κυρώσεις Τραμπ με σκοπό την υπονόμευση της στρατιωτικής μηχανής του Ιράν

Η κυβέρνηση Τραμπ στοχοποιεί κινεζικές επιχειρήσεις, έναν Κινέζο υπήκοο και ένα φορτηγό πλοίο για εμπλοκή σε μεταφορά στρατιωτικής τεχνολογίας προς το Ιράν, εν μέσω της κλιμακούμενης σύρραξης με το Ισραήλ
LIFO NEWSROOM
Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Διεθνή / Ο Πάπας Λέων προειδοποιεί για τους κινδύνους της AI: «Η νεολαία μας πρέπει να ενισχύεται, όχι να εμποδίζεται»

Η στάση του ποντίφικα για την ΑΙ μοιάζει με εκείνη του προκατόχου του, Πάπα Φραγκίσκου, ο οποίος είχε δηλώσει ότι οι κοινωνίες μας διατρέχουν τον κίνδυνο να χάσουν «την αίσθηση του ανθρώπινου»
LIFO NEWSROOM
Επιθέσεις Ισραήλ κατά του Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Διεθνή / Επιθέσεις Ισραήλ κατά Ιράν: Πώς επηρεάζουν την ενεργειακή ανεξαρτησία της Κίνας

Οι συγκρούσεις Ισραήλ–Ιράν απειλούν τις εισαγωγές πετρελαίου της Κίνας, θέτοντας σε κίνδυνο την ενεργειακή της ασφάλεια: μια πρόκληση που επιταχύνει την στροφή προς ΑΠΕ και αυτόνομη παραγωγή
LIFO NEWSROOM
ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Διεθνή / ΝΑΤΟ: Η Ισπανία απειλεί να εκτροχιάσει τη σύνοδο κορυφής - Στο επίκεντρο ο στόχος 5% του Τραμπ

Ο Ισπανός πρωθυπουργός Πέδρο Σάντσεθ χαρακτηρίζει «ανεδαφικό» τον στόχο 5% του ΑΕΠ για δαπάνες στην άμυνα, ζητώντας ευελιξία ή εξαίρεση για τη Μαδρίτη στο επερχόμενο summit του NATO
LIFO NEWSROOM
Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Διεθνή / Γάζα: Η ΕΕ καταλογίζει ευθύνες στο Ισραήλ για παραβιάσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων

Απόρρητη έκθεση της Ευρωπαϊκής Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης επισημαίνει ενδείξεις παραβίασης του Άρθρου 2 της Συμφωνίας Σύνδεσης ΕΕ–Ισραήλ, με αναφορές σε αποκλεισμό ανθρωπιστικής βοήθειας, πλήγματα σε νοσοκομεία και βία εποίκων
LIFO NEWSROOM
Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Διεθνή / Το γαλλικό σχέδιο στη Μάγχη θα οδηγήσει σε περισσότερους θανάτους, λέει φιλανθρωπική οργάνωση

Η στρατηγική εντάσσεται στην προετοιμασία για τη γαλλοβρετανική σύνοδο στις 8 Ιουλίου, που θα συμπέσει με την επίσημη επίσκεψη του Εμανουέλ Μακρόν στο Λονδίνο
LIFO NEWSROOM