Μυστηριώδης ήχος στην Αρκτική απομακρύνει τα ζώα

Μυστηριώδης ήχος στην Αρκτική απομακρύνει τα ζώα Facebook Twitter
Φωτογραφία: Mike Beauregard / Flickr
4

Ένας μυστηριώδης, μεταλλικός ήχος, μοιάζει να έρχεται από τον βυθό της θάλασσας σε μία απομονωμένη περιοχή της Αρκτικής. Ο παράξενος αυτός θόρυβος φέρεται να τρομάζει τα ζώα και να τα έχει απομακρύνει από το σημείο τους τελευταίους μήνες, σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων της περιοχής.

Ο στρατός του Καναδά πραγματοποίησε σχετική έρευνα για τον μυστηριώδη θόρυβο, σύμφωνα με όσα δήλωσαν αξιωματούχοι στο BBC. Ένα στρατιωτικό αεροσκάφος πραγματοποίησε έρευνες με πολλαπλούς αισθητήρες, ωστόσο ο στρατός λέει πως μέχρι στιγμής δεν είναι σε θέση να εξηγήσει την αιτία «των ακουστικών ανωμαλιών».

«Το πλήρωμα του αεροσκάφους δεν εντόπισε κάποια αιτία στην επιφάνεια ή κάτω από την επιφάνεια», αναφέρει ο στρατός σε ανακοίνωση που δόθηκε στο BBC. «Το μόνο που παρατήρησε το πλήρωμα ήταν δύο κοπάδια φαλαινών και έξι θαλάσσιους ελέφαντες στην περιοχή», προσθέτει η ανακοίνωση.

Εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας στην Οττάβα είπε ότι η αιτία του θορύβου παραμένει ένα μυστήριο. Κάτοικοι της περιοχής σημειώνουν ωστόσο ότι μπορούν να ακούσουν τον περίεργο ήχο από τις βάρκες τους, σύμφωνα με το BBC.

Ο θόρυβος παρατηρείται στο «Fury and Hecla Strait», ένα κανάλι στο Νουναβούτ, που είναι η νεότερη, μεγαλύτερη σε έκταση αλλά και πιο αραιοκατοικημένη διοικητική περιφέρεια του Καναδά, κοντά στην Γροιλανδία.

Ανάμεσα στα σενάρια για την αιτία του θορύβου που δίνονται στον καναδικό Τύπο, σύμφωνα με το BBC, είναι τα εξής:

  • Πρόκειται για έρευνα με σόναρ από εταιρεία εξόρυξης.
  • Πρόκειται για ήχο που αναμεταδίδεται από τη Greenpeace, προκειμένου να τρομάξει την άγρια ζωή από την περιοχή που χρησιμοποιείται για κυνήγι.
  • Ο ήχος προκαλείται από στρατιωτικά υποβρύχια.

Ωστόσο, οι τοπικές εταιρείες εξόρυξης επιμένουν ότι δεν λειτουργούν στην περιοχή, η Greenpeace έχει αρνηθεί ότι ευθύνεται για τον ήχο και ο στρατός αναφέρει ότι δεν υπάρχουν εκεί υποβρύχια - είτε δικά του, είτε ξένα. «Η αιτία του ήχου παραμένει μυστήριο», δήλωσε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Άμυνας.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Διεθνή / Βρετανία: Θεαματικά κέρδη για την βασιλική οικογένεια από αιολικά πάρκα και ξεναγήσεις στα ανάκτορα

Τα έσοδα του Crown Estate, που διαχειρίζεται την δημόσια περιουσία της βασιλικής οικογένειας, ανήλθαν σε 1.1 δισ. λίρες το τρέχον έτος σε αντίθεση με το 2023, που ήταν 443 εκατ. λίρες
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ
Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

Διεθνή / Σελίν Ντιόν: Θα ερμηνεύσει το «L'Hymne à l'amour» της Εντίθ Πιάφ στην τελετή έναρξης των Ολυμπιακών Αγώνων;

«Η παρουσία της στο Παρίσι δεν είναι σύμπτωση», δήλωσε η Γαλλίδα υπουργός Αθλητισμού - Η τραγουδίστρια του «My heart will go on» έφτασε στην γαλλική πρωτεύουσα την Τρίτη 23 Ιουλίου
ΕΥΑ ΠΑΥΛΑΤΟΥ

σχόλια

3 σχόλια
Να δεις που τελικά θα είναι ο superman που παλεύει να βγει στην επιφάνεια μετά από διαγαλαξιακή μάχη που είχε γίνει πριν 1 εκατομμύριο χρόνια.