Μπρουνέι: Ζητά «κατανόηση» για την θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους

Μπρουνέι: Ζητά «κατανόηση» για την θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους Facebook Twitter
Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ (ΕPΑ)
3

Επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο απέστειλε το Μπρουνέι στην οποία υπερασπίζεται την απόφαση για επιβολή θανατικής ποινής δια λιθοβολισμού σε όσους καταδικάζονται ως ένοχοι για «ομοφυλοφιλικό σεξ».

Στην επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αντιπροσωπεία του βασιλείου του Μπρουνέι αναφέρει πως οι καταδίκες θα είναι σπάνιες καθώς απαιτείται η μαρτυρία τουλάχιστον δύο ανδρών «εξαιρετικά υψηλής ηθικής και σεβασμού».

Το βασίλειο ζητά από τους Ευρωβουλευτές να δείξουν «ανοχή, σεβασμό και κατανόηση» στην επιθυμία της χώρας να διατηρήσει τις «παραδοσιακές της αξίες».

O νέος ποινικός κώδικας της χώρας που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή προβλέπει επίσης τον ακρωτηριασμό των κλεφτών καθώς και το μαστίγωμα σε όσους  τιμωρούνται επειδή φορούσαν ρούχα που είναι συνδεδεμένα με το αντίθετο φύλο.

Το Μπρουνέι στην επιστολή αναφέρει πως η κατακραυγή είναι προϊόν παρεξήγησης την οποία θέλει να ξεκαθαρίσει. 

«Η ποινικοποίηση της μοιχείας και του σοδομισμού γίνεται για να προστατέψει την ιερότητα της οικογενειακής γενεαλογίας και του γάμου για τους μουσουλμάνους, ειδικά για τις γυναίκες», γράφει η επιστολή. 

«Οι ποινές του θανάτου δια λιθοβολισμού και του ακρωτηριασμού, οι οποίες θα επιβάλλονται σε περιπτώσεις κλοπής, ληστείας, μοιχείας και σοδομισμού, έχουν εξαιρετικά αυστηρές απαιτούμενες ελάχιστες αποδεικτικές προϋποθέσεις για να επιβληθούν.

Απαιτείται η μαρτυρία δύο έως τεσσάρων ανδρών εξαιρετικά υψηλού ήθους και αποδεδειγμένης ευλάβειας, αποκλείεται η χρήση αποχρωσών ενδείξεων στην αποδεικτική διαδικασία». 

Επίσης το Μπρουνέι αναφέρει πως η επιβολή της ποινής θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχον αποδείξεις «χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση».

Μάλιστα, στην επιστολή αναφέρεται πως τα ηθικά στάνταρ των μαρτύρων που θα λαμβάνεται υπόψιν η μαρτυρία τους «είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν αυτή την εποχή που οι καταδίκες θα προκύπτουν πιθανότατα αποκλειστικά από δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους», ενώ «και οι ομολογίες θα μπορούν να ανακληθούν». 

Όσον αφορά το μαστίγωμα και τον ραβδισμό, το Μπρουνέι δικαιολογεί την καθιέρωση τους, λέγοντας πως η διαδικασία της τιμωρίας θα γίνεται με τον «παραβάτη ντυμένο, δε θα χτυπιούνται το πρόσωπο , το κεφάλι, το στομάχι το στήθος και τα γεννητικά όργανα του παραβάτη, ενώ δεν θα έχει σαν αποτέλεσμα σπασμένα κόκαλα ή πληγές στο δέρμα. 

Στο Μπρουνέι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη από τότε που η χώρα σταμάτησε να είναι βρετανική αποικία, όμως έως τώρα, πριν την αυστηρότερη ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, τιμωρούνταν μόνο με φυλάκιση. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Διεθνή / Καμία έκπτωση στην εδαφική κυριαρχία της Ουκρανίας, δηλώνουν οι Ευρωπαίοι μετά τη συνάντηση Τραμπ - Πούτιν

Τι επισημαίνεται στη δήλωση που συνυπογράφουν Εμανουέλ Μακρόν, Τζόρτζια Μελόνι, Φρίντριχ Μερτς, Κιρ Στάρμερ, Αλεξάντερ Στουμπ, Ντόναλντ Τουσκ, Αντόνιο Κόστα και Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν
LIFO NEWSROOM
Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Διεθνή / Βαρύτατες κατηγορίες εναντίον της Πρισίλα Πρίσλεϊ: Απάτη και εργαλειοποίηση τραγωδίας

Πρώην συνεργάτες κατηγορούν την Πρισίλα Πρίσλεϊ για απάτη και εκμετάλλευση, με φερόμενες προσβολές της φήμης τους και σκηνές οικογενούς κρίσης μετά τον θάνατο της Λίζα Μαρί.
ΦΩΤ.: GETTY
Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Διεθνή / Ισραηλινή μονάδα επιχειρεί να δυσφημίσει δημοσιογράφους της Γάζας ως μαχητές της Χαμάς

Η αποκαλυπτική έρευνα του +972 Magazine αποκαλύπτει τη «μονάδα νομιμοποίησης» του ισραηλινού στρατού, που σπιλώνει τη φήμη δημοσιογράφων της Γάζας για να δικαιολογήσει τις δολοφονίες τους
LIFO NEWSROOM
Σκάνδαλο με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία κλονίζει την εμπιστοσύνη – Διπλώματα, επίθεση στην αντιπολίτευση και κοινωνική αναταραχή

Διεθνή / Σκάνδαλο με πλαστά έγγραφα στην Τουρκία: Διπλώματα, επίθεση στην αντιπολίτευση και κοινωνική αναταραχή

Σκάνδαλο πλαστών τίτλων σπουδών αναστατώνει την Τουρκία: σχεδόν 200 συλλήψεις, αντίδραση της κυβέρνησης, αμφισβήτηση στατιστικών και έντονο πολιτικό κλίμα. Πώς οι τεχνολογίες ευνοούν την παραποίηση και πώς αντιδρούν οι θεσμοί;
LIFO NEWSROOM
Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων των γιων του Ντόναλντ Τραμπ επεκτείνεται στην Ασία – Στόχος νέα αποθέματα σε Bitcoin

Διεθνή / Η εταιρεία κρυπτονομισμάτων των γιων του Ντόναλντ Τραμπ επεκτείνεται στην Ασία – Στόχος νέα αποθέματα σε Bitcoin

Η εταιρεία εξόρυξης κρυπτονομισμάτων American Bitcoin, υποστηριζόμενη από τον Ντόναλντ Τραμπ Τζούνιορ και τον Έρικ Τραμπ, αναζητά εισηγμένες εταιρείες στην Ασία για στρατηγικές αγορές Bitcoin, στοχεύοντας σε νέα "θησαυροφυλάκια" ψηφιακών νομισμάτων
LIFO NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ουφ και θορυβήθηκα τσάμπα τελικά !! Τώρα είναι ξεκάθαρα όλα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί προς στιγμή νόμισα ότι είναι απλά ένα βάρβαρο και οπισθοδρομικό κράτος, 1000 χρόνια πίσω από τις λάσπες.Αλλά σοβαρά τώρα... τέτοιος αυτο-εξευτελισμός ; Ευθέως μας είπαν ότι είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν "δύο (τουλάχιστον) άνδρες εξαιρετικά υψηλού ήθους και αποδεδειγμένης ευλάβειας" των οποίων η μαρτυρία θα μπορεί να ληφθεί υπόψη, γιατί "είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν αυτή την εποχή που οι καταδίκες θα προκύπτουν πιθανότατα αποκλειστικά από δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους".Με λίγα λόγια μας είπαν ότι "είμαστε τόσο ανήθικοι αυτήν την εποχή, που μη φοβόσαστε, ούτε με σφαίρες δεν θα βρούμε δυο αξιόπιστους για να το καταθέσουν, άρα που είναι το πρόβλημα;"Μήπως το πρόβλημα είναι ότι είστε σκ..ά; Εδώ πάει το "Πάτα το Κιμ !"
Είναι τόσο γελοίος που πραγματικά αρχίζω να νομίζω πως είναι φάρσα όλο αυτό που συμβαίνει στο Μπρουνέι. Ποια κατανόηση άνθρωπέ μου; Είναι σα να σου λένε εσένα ότι θα σε λιθοβολήσουν επειδή πας με γυναίκες. Με αυτή την προτίμηση γεννήθηκες εσύ με άλλη προτίμηση γεννήθηκαν άλλοι/ες. Αν είναι δυνατόν. Πιο Μεσαίωνας κι από τον πραγματικό Μεσαίωνα. Ωστόσο, δε μπορώ να πω πως δεν ανησυχώ για το μέλλον και της Ευρώπης με αυτά που διαβάζω.
Δεν μας τα λέγατε αυτές τις προυποθέσεις πιο πριν βρε παιδιά ? Τώρα που τις μάθαμε ησυχάσαμε τελείως , μπα σε καλό σας ! Ελεύθερα , ελεύθερα !