Μπρουνέι: Ζητά «κατανόηση» για την θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους

Μπρουνέι: Ζητά «κατανόηση» για την θανατική ποινή στους ομοφυλόφιλους Facebook Twitter
Ο Σουλτάνος του Μπρουνέι Χασανάλ Μπολκιάχ (ΕPΑ)
3

Επιστολή προς το Ευρωκοινοβούλιο απέστειλε το Μπρουνέι στην οποία υπερασπίζεται την απόφαση για επιβολή θανατικής ποινής δια λιθοβολισμού σε όσους καταδικάζονται ως ένοχοι για «ομοφυλοφιλικό σεξ».

Στην επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η αντιπροσωπεία του βασιλείου του Μπρουνέι αναφέρει πως οι καταδίκες θα είναι σπάνιες καθώς απαιτείται η μαρτυρία τουλάχιστον δύο ανδρών «εξαιρετικά υψηλής ηθικής και σεβασμού».

Το βασίλειο ζητά από τους Ευρωβουλευτές να δείξουν «ανοχή, σεβασμό και κατανόηση» στην επιθυμία της χώρας να διατηρήσει τις «παραδοσιακές της αξίες».

O νέος ποινικός κώδικας της χώρας που προκάλεσε διεθνή κατακραυγή προβλέπει επίσης τον ακρωτηριασμό των κλεφτών καθώς και το μαστίγωμα σε όσους  τιμωρούνται επειδή φορούσαν ρούχα που είναι συνδεδεμένα με το αντίθετο φύλο.

Το Μπρουνέι στην επιστολή αναφέρει πως η κατακραυγή είναι προϊόν παρεξήγησης την οποία θέλει να ξεκαθαρίσει. 

«Η ποινικοποίηση της μοιχείας και του σοδομισμού γίνεται για να προστατέψει την ιερότητα της οικογενειακής γενεαλογίας και του γάμου για τους μουσουλμάνους, ειδικά για τις γυναίκες», γράφει η επιστολή. 

«Οι ποινές του θανάτου δια λιθοβολισμού και του ακρωτηριασμού, οι οποίες θα επιβάλλονται σε περιπτώσεις κλοπής, ληστείας, μοιχείας και σοδομισμού, έχουν εξαιρετικά αυστηρές απαιτούμενες ελάχιστες αποδεικτικές προϋποθέσεις για να επιβληθούν.

Απαιτείται η μαρτυρία δύο έως τεσσάρων ανδρών εξαιρετικά υψηλού ήθους και αποδεδειγμένης ευλάβειας, αποκλείεται η χρήση αποχρωσών ενδείξεων στην αποδεικτική διαδικασία». 

Επίσης το Μπρουνέι αναφέρει πως η επιβολή της ποινής θα γίνεται μόνο σε περιπτώσεις που υπάρχον αποδείξεις «χωρίς την παραμικρή αμφισβήτηση».

Μάλιστα, στην επιστολή αναφέρεται πως τα ηθικά στάνταρ των μαρτύρων που θα λαμβάνεται υπόψιν η μαρτυρία τους «είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν αυτή την εποχή που οι καταδίκες θα προκύπτουν πιθανότατα αποκλειστικά από δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους», ενώ «και οι ομολογίες θα μπορούν να ανακληθούν». 

Όσον αφορά το μαστίγωμα και τον ραβδισμό, το Μπρουνέι δικαιολογεί την καθιέρωση τους, λέγοντας πως η διαδικασία της τιμωρίας θα γίνεται με τον «παραβάτη ντυμένο, δε θα χτυπιούνται το πρόσωπο , το κεφάλι, το στομάχι το στήθος και τα γεννητικά όργανα του παραβάτη, ενώ δεν θα έχει σαν αποτέλεσμα σπασμένα κόκαλα ή πληγές στο δέρμα. 

Στο Μπρουνέι η ομοφυλοφιλία είναι παράνομη από τότε που η χώρα σταμάτησε να είναι βρετανική αποικία, όμως έως τώρα, πριν την αυστηρότερη ερμηνεία του ισλαμικού νόμου, τιμωρούνταν μόνο με φυλάκιση. 

Διεθνή
3

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

Διεθνή / Μενέντεζ προς Τουρκία: Όποια επιθετικότητα κατά της Ελλάδας δεν είναι αποδεκτή, θα έχει συνέπειες

«Επικίνδυνη περίοδος για να προσπαθήσει να προκαλέσει ένα επεισόδιο ώστε να αποσπάσει την προσοχή των Τούρκων πολιτών από την κακή οικονομική τους κατάσταση»
NEWSROOM

σχόλια

3 σχόλια
Ουφ και θορυβήθηκα τσάμπα τελικά !! Τώρα είναι ξεκάθαρα όλα, δεν υπάρχει πρόβλημα. Γιατί προς στιγμή νόμισα ότι είναι απλά ένα βάρβαρο και οπισθοδρομικό κράτος, 1000 χρόνια πίσω από τις λάσπες.Αλλά σοβαρά τώρα... τέτοιος αυτο-εξευτελισμός ; Ευθέως μας είπαν ότι είναι μάλλον απίθανο να βρεθούν "δύο (τουλάχιστον) άνδρες εξαιρετικά υψηλού ήθους και αποδεδειγμένης ευλάβειας" των οποίων η μαρτυρία θα μπορεί να ληφθεί υπόψη, γιατί "είναι τόσο δύσκολο να βρεθούν αυτή την εποχή που οι καταδίκες θα προκύπτουν πιθανότατα αποκλειστικά από δράστες που ομολόγησαν την πράξη τους".Με λίγα λόγια μας είπαν ότι "είμαστε τόσο ανήθικοι αυτήν την εποχή, που μη φοβόσαστε, ούτε με σφαίρες δεν θα βρούμε δυο αξιόπιστους για να το καταθέσουν, άρα που είναι το πρόβλημα;"Μήπως το πρόβλημα είναι ότι είστε σκ..ά; Εδώ πάει το "Πάτα το Κιμ !"
Είναι τόσο γελοίος που πραγματικά αρχίζω να νομίζω πως είναι φάρσα όλο αυτό που συμβαίνει στο Μπρουνέι. Ποια κατανόηση άνθρωπέ μου; Είναι σα να σου λένε εσένα ότι θα σε λιθοβολήσουν επειδή πας με γυναίκες. Με αυτή την προτίμηση γεννήθηκες εσύ με άλλη προτίμηση γεννήθηκαν άλλοι/ες. Αν είναι δυνατόν. Πιο Μεσαίωνας κι από τον πραγματικό Μεσαίωνα. Ωστόσο, δε μπορώ να πω πως δεν ανησυχώ για το μέλλον και της Ευρώπης με αυτά που διαβάζω.

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ