Morgan Stanley: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και πελάτες δεν θα μπαίνουν στα γραφεία στη Νέα Υόρκη

Morgan Stanley: Ανεμβολίαστοι- εργαζόμενοι και πελάτες- δεν θα μπαίνουν στα γραφεία της στη Ν. Υόρκη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και πελάτες της Morgan Stanley δεν θα μπορούν να μπουν στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας στη Νέα Υόρκη. 

«Από τις 12 Ιουλίου όλοι οι εργαζόμενοι, δυνητικό εργατικό δυναμικό, πελάτες και επισκέπτες θα απαιτείται να βεβαιώνουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να έχουν πρόσβαση στα κτίρια της Morgan Stanley στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Γουέστσεστερ», ανέφερε εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα.  

Έπειτα από αυτή την ημερομηνία, όσοι δεν βεβαιώνουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα χάνουν την πρόσβαση στα γραφεία, ανέφερε στο σημείωμα ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, Μαντέλ Κρόλεϊ, σύμφωνα με τους Financial Times. Ο Κρόλεϊ σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων» έχουν ήδη αναφέρει ότι εμβολιάζονται.  

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν με τηλεργασία, σύμφωνα με πηγή με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το BBC. Η εν λόγω πολιτική αρχικά θα λειτουργεί με βάση την εντιμότητα των εμπλεκομένων, αλλά η τράπεζα μπορεί αργότερα να αποφασίσει να απαιτεί απόδειξη του εμβολιασμού.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να επιταχυνθεί η επάνοδος στην κανονικότητα στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας, δήλωσε εκπρόσωπος της Morgan Stanley. Ήδη, υπάρχουν χώροι εργασίας μόνο για εμβολιασμένους σε συγκεκριμένα τμήματα, προκειμένου να επιτραπεί η «αυξημένη συνεργασία και παραγωγικότητα». 

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, κάλεσε τους εργαζομένους της τράπεζας να επιστρέψουν στα γραφεία. «Αν μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο, μπορείς να έρθεις και στο γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι θα απογοητευτεί πολύ αν οι εργαζόμενοι με έδρα τις ΗΠΑ δεν επιστρέψουν στο γραφείο έως τον Σεπτέμβριο. 

Η Morgan Stanley αυτή τη στιγμή ακολουθεί την πιο αυστηρή πολιτική για τον εμβολιασμό, ανάμεσα στις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ. Στις αρχές Ιουνίου η Goldman Sachs ζήτησε από τους εργαζομένους της να δηλώσουν αν έχουν εμβολιαστεί. Όμως, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπουν στα γραφεία, φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις. 

Σε ενημερωτικό σημεία που εστάλη στο προσωπικό, η Goldman Sachs ενθάρρυνε τους εργαζομένους να εμβολιαστούν, αλλά δεν το χαρακτήρισε υποχρεωτικό. «Καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή για τον εμβολιασμό είναι προσωπική», ανέφερε. Στην JPMorgan Chase είναι ακόμη προαιρετική η δήλωση για τον εμβολιασμό. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Επιτροπή για τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία- μία ομοσπονδιακή υπηρεσία στις ΗΠΑ- κατέληξε ότι οι εταιρείες μπορούν να μην επιτρέπουν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε χώρους εργασίας, με εξαιρέσεις για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογία

Διεθνή / Κάρολος και Καμίλα παρέθεσαν δείπνο στον Τραμπ – Παρόντες οι κορυφαίοι της τεχνολογίας

Ανάμεσα στους προσκεκλημένους βρέθηκαν προσωπικότητες της τεχνολογίας όπως ο Τιμ Κουκ της Apple, ο Τζένσεν Χουάνγκ της Nvidia και ο Σαμ Άλτμαν της OpenAI, αλλά και ο μεγιστάνας των μέσων ενημέρωσης, Ρούπερτ Μέρντοχ.
LIFO NEWSROOM
Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες προελαύνουν σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Διεθνή / Ισραηλινά άρματα μάχης και μπουλντόζες σε πυκνοκατοικημένες περιοχές της Γάζας

Κάτοικοι ανέφεραν ότι η προέλαση του στρατού ακολούθησε σφοδρούς αεροπορικούς βομβαρδισμούς σε κτίρια και κεντρικούς δρόμους, οι οποίοι φαίνεται να προετοίμασαν το έδαφος για την εισβολή
LIFO NEWSROOM
Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Διεθνή / Στις ΗΠΑ ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος: Συναντήθηκε με τον πρόεδρο της Βουλής των Αντιπροσώπων

Στη διάρκεια της συνάντησης έθεσε τα ζητήματα που απασχολούν το Πατριαρχείο, με έμφαση στη θρησκευτική ελευθερία και την προστασία των χριστιανικών κοινοτήτων
LIFO NEWSROOM
Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Διεθνή / Βρετανία: Ο βασιλιάς Κάρολος και η βασίλισσα Καμίλα υποδέχτηκαν Ντόναλντ και Μελάνια Τραμπ

Μετά την υποδοχή του προέδρου και της πρώτης κυρίας των ΗΠΑ από την Κέιτ Μίντλετον και τον πρίγκιπα Ουίλιαμ, πραγματοποιήθηκε επίσημη τελετή καλωσορίσματος με τον βασιλιά και τη βασίλισσα
LIFO NEWSROOM
Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του -

Διεθνή / Τσάρλι Κερκ: Η Τζέιμι Λι Κέρτις ξέσπασε σε κλάματα μιλώντας για τη δολοφονία του - «Διαφωνούσα μαζί του»

«Εξακολουθώ να πιστεύω ότι ήταν πατέρας, σύζυγος και άνθρωπος με πίστη, και ελπίζω πως, ό,τι κι αν σημαίνει η σύνδεση με τον Θεό, να την ένιωσε εκείνη τη στιγμή.»
LIFO NEWSROOM