Morgan Stanley: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και πελάτες δεν θα μπαίνουν στα γραφεία στη Νέα Υόρκη

Morgan Stanley: Ανεμβολίαστοι- εργαζόμενοι και πελάτες- δεν θα μπαίνουν στα γραφεία της στη Ν. Υόρκη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και πελάτες της Morgan Stanley δεν θα μπορούν να μπουν στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας στη Νέα Υόρκη. 

«Από τις 12 Ιουλίου όλοι οι εργαζόμενοι, δυνητικό εργατικό δυναμικό, πελάτες και επισκέπτες θα απαιτείται να βεβαιώνουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να έχουν πρόσβαση στα κτίρια της Morgan Stanley στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Γουέστσεστερ», ανέφερε εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα.  

Έπειτα από αυτή την ημερομηνία, όσοι δεν βεβαιώνουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα χάνουν την πρόσβαση στα γραφεία, ανέφερε στο σημείωμα ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, Μαντέλ Κρόλεϊ, σύμφωνα με τους Financial Times. Ο Κρόλεϊ σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων» έχουν ήδη αναφέρει ότι εμβολιάζονται.  

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν με τηλεργασία, σύμφωνα με πηγή με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το BBC. Η εν λόγω πολιτική αρχικά θα λειτουργεί με βάση την εντιμότητα των εμπλεκομένων, αλλά η τράπεζα μπορεί αργότερα να αποφασίσει να απαιτεί απόδειξη του εμβολιασμού.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να επιταχυνθεί η επάνοδος στην κανονικότητα στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας, δήλωσε εκπρόσωπος της Morgan Stanley. Ήδη, υπάρχουν χώροι εργασίας μόνο για εμβολιασμένους σε συγκεκριμένα τμήματα, προκειμένου να επιτραπεί η «αυξημένη συνεργασία και παραγωγικότητα». 

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, κάλεσε τους εργαζομένους της τράπεζας να επιστρέψουν στα γραφεία. «Αν μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο, μπορείς να έρθεις και στο γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι θα απογοητευτεί πολύ αν οι εργαζόμενοι με έδρα τις ΗΠΑ δεν επιστρέψουν στο γραφείο έως τον Σεπτέμβριο. 

Η Morgan Stanley αυτή τη στιγμή ακολουθεί την πιο αυστηρή πολιτική για τον εμβολιασμό, ανάμεσα στις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ. Στις αρχές Ιουνίου η Goldman Sachs ζήτησε από τους εργαζομένους της να δηλώσουν αν έχουν εμβολιαστεί. Όμως, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπουν στα γραφεία, φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις. 

Σε ενημερωτικό σημεία που εστάλη στο προσωπικό, η Goldman Sachs ενθάρρυνε τους εργαζομένους να εμβολιαστούν, αλλά δεν το χαρακτήρισε υποχρεωτικό. «Καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή για τον εμβολιασμό είναι προσωπική», ανέφερε. Στην JPMorgan Chase είναι ακόμη προαιρετική η δήλωση για τον εμβολιασμό. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Επιτροπή για τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία- μία ομοσπονδιακή υπηρεσία στις ΗΠΑ- κατέληξε ότι οι εταιρείες μπορούν να μην επιτρέπουν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε χώρους εργασίας, με εξαιρέσεις για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

«Τραμπική» τρέλα στα σύνορα των ΗΠΑ: Γιατί «έκοψαν» την επιστροφή μόνιμου κατοίκου από τον Καναδά

Διεθνή / «Τραμπική» τρέλα στα σύνορα των ΗΠΑ: Γιατί «έκοψαν» την επιστροφή μόνιμου κατοίκου από τον Καναδά

Μην επιστρέψεις γιατί θα συλληφθείς, είπαν στον Κρις Λάντρι οι αρχές - Επικαλούνται καταδίκες του 2007 για κατοχή μαριχουάνας και δεν επιτρέπουν την είσοδο στη χώρα σε μόνιμο κάτοικο, πατέρα πέντε παιδιών από τον Καναδά, που μάλιστα, υποστήριξε τον Τραμπ στις εκλογές
LIFO NEWSROOM
Θανατηφόρο κρούσμα πανώλης στις ΗΠΑ: Άγνωστο το πώς μολύνθηκε το θύμα

Διεθνή / Θανατηφόρο κρούσμα πανώλης στις ΗΠΑ: Άγνωστο το πώς μολύνθηκε το θύμα

Η βουβωνική πανώλη - γνωστή για τη θανάτωση εκατομμυρίων στην Ευρώπη κατά τον Μεσαίωνα - είναι πλέον σπάνια, αλλά εξακολουθούν να αναφέρονται ορισμένα περιστατικά σε αγροτικές περιοχές των δυτικών ΗΠΑ
LIFO NEWSROOM
Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα – Παλαιστίνιοι προειδοποιούν για κατάρρευση

Διεθνή / Σε κρίσιμο σημείο οι συνομιλίες για εκεχειρία στη Γάζα - Παλαιστίνιοι προειδοποιούν για κατάρρευση

Το Ισραήλ φέρεται να χρησιμοποίησε τους πρόσφατους γύρους συνομιλιών ως «μέσο καθυστέρησης» για να διευκολύνει την επίσκεψη του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην Ουάσινγκτον, καταγγέλλουν οι Παλαιστίνιοι
LIFO NEWSROOM
«Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

Διεθνή / «Ήξερα ότι θα νικούσα»: Ο Μαχμούντ Χαλίλ μιλά για τις άθλιες συνθήκες κράτησης από την ICE

«Ήταν μια πολύ, πολύ απάνθρωπη εμπειρία, για κάποιον που δεν κατηγορήθηκε για κανένα έγκλημα» - Άθλιο φαγητό, συνθήκες ψύχους και ψυχολογική πίεση - Δεν θα τους συγχωρήσω που δεν μου επέτρεψαν να παραστώ στη γέννηση του γιου μου
LIFO NEWSROOM
ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Διεθνή / ΗΠΑ: Εφετείο ανακαλεί τη συμφωνία ομολογίας ενοχής για τον «εγκέφαλο» της 11ης Σεπτεμβρίου

Ο πρώην υπουργός Άμυνας Λόιντ Όστιν είχε ακυρώσει τις συμφωνίες που επέτρεπαν στον Χαλίντ Σεΐχ Μοχάμεντ και δύο συγκατηγορούμενούς του να ομολογήσουν την ενοχή τους προκειμένου να αποφύγουν τη θανατική ποινή
LIFO NEWSROOM
Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Διεθνή / Πλημμύρες στο Τέξας: Επίσκεψη Τραμπ και Μελάνια στις πληγείσες περιοχές - Στους 120 οι νεκροί

Η επίσκεψη γίνεται σε μια στιγμή που πληθαίνουν τα ερωτήματα για τον ρόλο που έπαιξαν οι περικοπές δαπανών - τις οποίες προώθησε ο Τραμπ - στη λειτουργία των συστημάτων έγκαιρης προειδοποίησης και διάσωσης
LIFO NEWSROOM