Morgan Stanley: Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και πελάτες δεν θα μπαίνουν στα γραφεία στη Νέα Υόρκη

Morgan Stanley: Ανεμβολίαστοι- εργαζόμενοι και πελάτες- δεν θα μπαίνουν στα γραφεία της στη Ν. Υόρκη Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι και πελάτες της Morgan Stanley δεν θα μπορούν να μπουν στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας στη Νέα Υόρκη. 

«Από τις 12 Ιουλίου όλοι οι εργαζόμενοι, δυνητικό εργατικό δυναμικό, πελάτες και επισκέπτες θα απαιτείται να βεβαιώνουν ότι είναι πλήρως εμβολιασμένοι για να έχουν πρόσβαση στα κτίρια της Morgan Stanley στην πόλη της Νέας Υόρκης και το Γουέστσεστερ», ανέφερε εσωτερικό ενημερωτικό σημείωμα.  

Έπειτα από αυτή την ημερομηνία, όσοι δεν βεβαιώνουν ότι έχουν εμβολιαστεί πλήρως θα χάνουν την πρόσβαση στα γραφεία, ανέφερε στο σημείωμα ο επικεφαλής ανθρώπινου δυναμικού, Μαντέλ Κρόλεϊ, σύμφωνα με τους Financial Times. Ο Κρόλεϊ σημείωσε ότι «η συντριπτική πλειοψηφία των εργαζομένων» έχουν ήδη αναφέρει ότι εμβολιάζονται.  

Οι ανεμβολίαστοι εργαζόμενοι θα πρέπει να δουλεύουν με τηλεργασία, σύμφωνα με πηγή με γνώση του ζητήματος που επικαλείται το BBC. Η εν λόγω πολιτική αρχικά θα λειτουργεί με βάση την εντιμότητα των εμπλεκομένων, αλλά η τράπεζα μπορεί αργότερα να αποφασίσει να απαιτεί απόδειξη του εμβολιασμού.

Στόχος αυτής της κίνησης είναι να επιταχυνθεί η επάνοδος στην κανονικότητα στα γραφεία της επενδυτικής τράπεζας, δήλωσε εκπρόσωπος της Morgan Stanley. Ήδη, υπάρχουν χώροι εργασίας μόνο για εμβολιασμένους σε συγκεκριμένα τμήματα, προκειμένου να επιτραπεί η «αυξημένη συνεργασία και παραγωγικότητα». 

Στο μεταξύ, πριν από λίγες ημέρες ο διευθύνων σύμβουλος της Morgan Stanley, Τζέιμς Γκόρμαν, κάλεσε τους εργαζομένους της τράπεζας να επιστρέψουν στα γραφεία. «Αν μπορείς να πας σε ένα εστιατόριο, μπορείς να έρθεις και στο γραφείο», ανέφερε χαρακτηριστικά και δήλωσε ότι θα απογοητευτεί πολύ αν οι εργαζόμενοι με έδρα τις ΗΠΑ δεν επιστρέψουν στο γραφείο έως τον Σεπτέμβριο. 

Η Morgan Stanley αυτή τη στιγμή ακολουθεί την πιο αυστηρή πολιτική για τον εμβολιασμό, ανάμεσα στις μεγάλες τράπεζες της Γουόλ Στριτ. Στις αρχές Ιουνίου η Goldman Sachs ζήτησε από τους εργαζομένους της να δηλώσουν αν έχουν εμβολιαστεί. Όμως, οι ανεμβολίαστοι μπορούν να μπουν στα γραφεία, φορώντας μάσκα και τηρώντας αποστάσεις. 

Σε ενημερωτικό σημεία που εστάλη στο προσωπικό, η Goldman Sachs ενθάρρυνε τους εργαζομένους να εμβολιαστούν, αλλά δεν το χαρακτήρισε υποχρεωτικό. «Καταλαβαίνουμε ότι η επιλογή για τον εμβολιασμό είναι προσωπική», ανέφερε. Στην JPMorgan Chase είναι ακόμη προαιρετική η δήλωση για τον εμβολιασμό. 

Τον περασμένο Δεκέμβριο, η Επιτροπή για τις ίσες ευκαιρίες στην εργασία- μία ομοσπονδιακή υπηρεσία στις ΗΠΑ- κατέληξε ότι οι εταιρείες μπορούν να μην επιτρέπουν την πρόσβαση των ανεμβολίαστων σε χώρους εργασίας, με εξαιρέσεις για θρησκευτικούς και ιατρικούς λόγους. 

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

Διεθνή / Τουρίστας πέθανε ξαφνικά ενώ ανέβαινε στην Αίτνα εν μέσω καύσωνα

«Οι τουρίστες που συμμετέχουν σε αυτές τις εκδρομές δεν πρέπει να υποτιμούν τους κινδύνους που σχετίζονται με τις υψηλές θερμοκρασίες, την έντονη υγρασία και την απότομη άνοδο του υψομέτρου»
LIFO NEWSROOM
Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Διεθνή / Νόμιζαν ότι γνώριζαν τη συμπεριφορά των χάμστερ τους μέχρι που έβαλαν κάμερες παρακολούθησης

Οι δαπάνες της βιομηχανίας κατοικιδίων στις ΗΠΑ έχουν αυξηθεί κατά 50% τα τελευταία πέντε χρόνια και εκτιμάται ότι θα ξεπεράσουν τα 150 δισεκατομμύρια δολάρια το 2024
LIFO NEWSROOM
Τιμ Νταν: Ποιος είναι ο υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει να εκλέξει τον Τραμπ

Διεθνή / Τιμ Νταν: O υπερσυντηρητικός δισεκατομμυριούχος πάστορας που θέλει πρόεδρο τον Τραμπ

Αν και πιστεύει ότι το χρήμα δημιουργεί «ψευδαίσθηση ελέγχου» ο Νταν χρηματοδοτεί με εκατομμύρια την εκστρατεία του Τραμπ - Ποιος είναι ο μεγιστάνας των ορυκτών καυσίμων και το πιο ισχυρό πρόσωπο στο Τέξας
LIFO NEWSROOM