Moody's: Επικίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ ένα δεύτερο shutdown

Moody's: Επικίνδυνο για την οικονομία των ΗΠΑ ένα δεύτερο shutdown Facebook Twitter
EPA
0

Ένα δεύτερο shutdown των ομοσπονδιακών υπηρεσιών θα προκαλούσε ακόμη μεγαλύτερη ζημιά στην αμερικανική οικονομία προειδοποιεί τις ΗΠΑ, ο οίκος αξιολόγησης Moody's.

Η ζημιά, θα είναι μεγαλύτερη, εκτιμά ο οίκος, ιδίως αν συμβεί μόλις τρεις εβδομάδες μετά τον τερματισμό της προηγούμενης αναστολής λειτουργίας, της μεγαλύτερης σε χρονική διάρκεια που έχει σημειωθεί στην αμερικανική ιστορία.

«Αν συμβεί άλλο ένα shutdown, θα μπορούσαν να είναι χειρότερες οι επιπτώσεις για την αμερικανική οικονομία, απ' ότι ήταν σε αυτό που μόλις έληξε», σημειώνει χαρακτηριστικά στην ανακοίνωσή του ο οίκος.

Οι ομοσπονδιακές υπηρεσίες ανέστειλαν τη λειτουργία τους τον Δεκέμβριο, όταν ο πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ αρνήθηκε να υπογράψει τον προϋπολογισμό γιατί δεν περιλάμβανε τα 5,7 δισεκατομμύρια που ζητούσε ο ίδιος προκειμένου να οικοδομήσει το τείχος στα σύνορα με το Μεξικό.

Την περασμένη Παρασκευή, ο Τραμπ συμφώνησε τελικά να συνεχιστεί η χρηματοδότηση της κυβέρνησης για τρεις εβδομάδες, με σκοπό να βρεθεί στο μεσοδιάστημα μια συμφωνία για το θέμα της ασφάλειας των συνόρων.

Διευκρίνισε όμως ότι δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε δεύτερο shutdown αν το Κογκρέσο δεν παρουσιάσει μια συμφωνία την οποία θα μπορούσε να αποδεχθεί.

Η αμερικανική οικονομία αναμένεται ότι θα χάσει 3 δισεκατομμύρια δολάρια εξαιτίας του shutdown.

Την Δευτέρα, ο οίκος αξιολόγησης Fitch Ratings προειδοποίησε επίσης ότι μια δεύτερη αναστολή λειτουργίας των υπηρεσιών θα ενέτεινε τους κινδύνους για την οικονομική ανάπτυξη των ΗΠΑ και τα εταιρικά καθαρά κέρδη κατά το πρώτο τρίμηνο του έτους.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Ανατροπή στη Γάζα: Η Χαμάς λέει πως δεν την ικανοποιεί η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός με Ισραήλ

Διεθνή / Ανατροπή στη Γάζα: Η Χαμάς λέει πως δεν την ικανοποιεί η πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση πυρός με Ισραήλ

Η Χαμάς απορρίπτει την πρόταση των ΗΠΑ για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα, παρά την αποδοχή της από το Ισραήλ - Παραμένει εκρηκτική η κατάσταση στον παλαιστινιακό θύλακα με δεκάδες νεκρούς καθημερινά
LIFO NEWSROOM
Η πτώση της Novo Nordisk του Ozempic: Πώς η Eli Lilly «έκλεψε» τους παχύσαρκους με τα Wegovy και Zepbound

Διεθνή / Η πτώση της Novo Nordisk του Ozempic: Πώς η Eli Lilly «έκλεψε» τους παχύσαρκους με τα Wegovy και Zepbound

Η Novo Nordisk έχασε την πρωτοκαθεδρία στην αγορά φαρμάκων κατά της παχυσαρκίας λόγω ελλείψεων και αργής αντίδρασης, ενώ η Eli Lilly κερδίζει έδαφος με πιο αποτελεσματικά φάρμακα και επιθετική στρατηγική μάρκετινγκ
LIFO NEWSROOM
O εξοπλιστικός αναβρασμός παγκοσμίως απειλεί τους κλιματικούς στόχους – Μελέτη για το ΝΑΤΟ

Διεθνή / O εξοπλιστικός αναβρασμός παγκοσμίως απειλεί τους κλιματικούς στόχους – Μελέτη για το ΝΑΤΟ

Η στρατιωτική αναβάθμιση του ΝΑΤΟ και άλλων χωρών μπορεί να αυξήσει σημαντικά τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου, θέτοντας σε κίνδυνο τη μάχη κατά της κλιματικής αλλαγής, σύμφωνα με νέα επιστημονική έρευνα
LIFO NEWSROOM