Μίκαελ Σουμάχερ: «Συγγνώμη» από το περιοδικό για τη «συνέντευξη» μέσω AI

Μίκαελ Σουμάχερ: «Συγγνώμη» από το περιοδικό για τη «συνέντευξη» μέσω AI Facebook Twitter
Φωτ.: DIEGO AZUBEL/EPA
0

Οι εκδότες του γερμανικού περιοδικού που δημοσίευσε μια «συνέντευξη» του Μίκαελ Σουμάχερ, η οποία δημιουργήθηκε από τεχνητή νοημοσύνη, απέλυσαν την αρχισυντάκτρια και ζήτησαν συγγνώμη από την οικογένεια του σπουδαίου αθλητή της Formula 1.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής, 54 ετών σήμερα, δεν έχει εμφανιστεί δημοσίως από τότε που υπέστη σοβαρό εγκεφαλικό τραυματισμό σε ατύχημα στο σκι κατά τη διάρκεια οικογενειακών διακοπών στις γαλλικές Άλπεις τον Δεκέμβριο του 2013.

Η τελευταία έκδοση της Die Aktuelle είχε εξώφυλλο μία χαμογελαστή φωτογραφία του και τον τίτλο «Μίκαελ Σουμάχερ, η πρώτη συνέντευξη». 

Μίκαελ Σουμάχερ: «Συγγνώμη» από το περιοδικό για τη «συνέντευξη» μέσω AI Facebook Twitter
Φωτ.: EPA

Η οικογένειά του δήλωσε ότι σχεδιάζει να κινηθεί νομικά εναντίον του εβδομαδιαίου περιοδικού, το οποίο ανήκει στον όμιλο μέσων ενημέρωσης Funke με έδρα το Έσσεν.

Η Funke ζήτησε συγγνώμη, με δήλωσή της στην ιστοσελίδα της, για το «κακόγουστο» και «παραπλανητικό» άρθρο. 

«Αυτό το κακόγουστο και παραπλανητικό άρθρο δεν θα έπρεπε ποτέ να είχε δημοσιευτεί. Δεν ανταποκρίνεται, σε καμία περίπτωση, στα δημοσιογραφικά πρότυπα που εμείς - και οι αναγνώστες μας - περιμένουμε από έναν εκδότη όπως η Funke» δήλωσε η διευθύνουσα σύμβουλος των περιοδικών του ομίλου, Μπιάνκα Πόλμαν.

«Ως αποτέλεσμα της δημοσίευσης αυτού του άρθρου, θα υπάρξουν άμεσες συνέπειες κατά ατόμων. Η αρχισυντάκτρια της Die Aktuelle, Αν Χόφμαν, η οποία είχε τη δημοσιογραφική ευθύνη της εφημερίδας από το 2009, θα απαλλαγεί από τα καθήκοντά της από σήμερα» έγινε γνωστό.

Η οικογένεια του Σουμάχερ τηρεί αυστηρή μυστικότητα σχετικά με την κατάσταση του πρώην οδηγού, με την πρόσβαση να περιορίζεται στους πιο κοντινούς του ανθρώπους.

«Ζούμε μαζί στο σπίτι. Κάνουμε θεραπεία. Κάνουμε ό,τι μπορούμε για να κάνουμε τον Μίκαελ Σουμάχερ καλύτερα και να βεβαιωθούμε ότι αισθάνεται άνετα και απλά να τον κάνουμε να νιώσει την οικογένειά μας, τον δεσμό μας» δήλωσε η Κορίνα Σουμάχερ σε ντοκιμαντέρ του Netflix το 2021.

«Προσπαθούμε να συνεχίσουμε ως οικογένεια, όπως άρεσε και εξακολουθεί να αρέσει στον Μίκαελ. Και συνεχίζουμε τη ζωή μας».

Με πληροφορίες από Reuters

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Πώς οι Ιρανοί παρακάμπτουν τους περιορισμούς στο διαδίκτυο για να επικοινωνήσουν με το εξωτερικό

Καθώς οι περιορισμοί στο διαδίκτυο και τις τηλεφωνικές επικοινωνίες εντείνονται στο Ιράν λόγω του πολέμου με τις ΗΠΑ και το Ισραήλ, πολλοί Ιρανοί αναζητούν εναλλακτικούς τρόπους για να επικοινωνήσουν με τις οικογένειές τους στο εξωτερικό
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / Ιράν: «Δεν βλέπουμε κανέναν λόγο να συνομιλήσουμε με τους Αμερικανούς»

Ο Ιρανός υπουργός Εξωτερικών μιλώντας στο CBS News ξεκαθάρισε πως - παρά τους ισχυρισμούς του Τραμπ - το Ιράν δεν έχει ζητήσει ούτε κατάπαυση πυρός ούτε κάποια διαπραγμάτευση με τις ΗΠΑ
THE LIFO TEAM
ΗΝΩΜΕΝΟ ΒΑΣΙΛΕΙΟ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Το Ηνωμένο Βασίλειο εξετάζει την πιο ενεργή συμμετοχή του στον πόλεμο

Ο Βρετανός υπουργός Ενέργειας Εντ Μίλιμπαντ αποκάλυψε ότι οι υπουργοί της κυβέρνησης εξετάζουν όλες τις επιλογές που έχει Ηνωμένο Βασίλειο να βοηθήσει στην επαναλειτουργία της ζωτικής σημασίας πλωτής οδού
THE LIFO TEAM
ΜΑΡΟΚΟ ΜΠΛΕ ΠΟΛΗ

Διεθνή / Γιατί «η πιο μπλε πόλη του κόσμου» είναι μπλε; - Το μυστήριο με το Chefchaouen στο Μαρόκο

Τα πιθανά σενάρια για το μπλε χρώμα που κυριαρχεί στους τοίχους, στις σκάλες, στις πόρτες, στις καμάρες και στα πλακόστρωτα μιας από τις πιο πολυφωτογραφημένες περιοχές του Μαρόκου
THE LIFO TEAM
ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΠΛΟΙΑ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ

Διεθνή / Μέση Ανατολή: Συνολικά 178 πλοία ελληνικών συμφερόντων στον Περσικό Κόλπο

«Βρισκόμαστε σε συνεχή επαφή με το σύνολο της ναυτιλιακής κοινότητας, εκδίδουμε οδηγίες προς τα πλοία και τις εταιρείες και παρακολουθούμε όλα τα γεγονότα», λέει ο υφυπουργός Ναυτιλίας, Στέφανος Γκίκας
THE LIFO TEAM