Λίγες ημέρες πριν αναλάβει τα καθήκοντά του, ο εκλεγμένος πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν αγνόησε τηλεφώνημα που δέχθηκε από τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με την Middle East Eye.

 

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα, το γραφείο του Ερντογάν ζήτησε να μιλήσει με τον Μπάιντεν τον περασμένο μήνα, αλλά παρότι έχουν περάσει αρκετές εβδομάδες η συνομιλία δεν έχει γίνει ακόμα.

 

Η επιλογή του Μπάιντεν να μην απαντήσει στο τηελφώνημα, δεν προκαλεί και μεγάλη έκπληξη, καθώς όπως είχε δηλώσει ο ίδιος προεκλογικά, κατά τη διακυβέρνησή του θα ακολουθήσει μια διαφορετική προσέγγιση έναντι της Άγκυρας.

 

Σημειώνεται ότι ούτε ο Ερντογάν δεν συνεχάρη αμέσως τον Μπάιντεν για την εκλογική του νίκη στις 3 Νοεμβρίου, αντίθετα ήταν από τους τελευταίους ηγέτες παγκοσμίως. Ο Τούρκος πρόεδρος, όπως είναι γνωστό, είχε ιδιαίτερα καλές σχέσεις με τον απερχόμενο Πρόεδρο, Ντόναλντ Τραμπ.

 

Τόσο οι συνεργάτες του Μπάιντεν όσο και του Ερντογάν, απέφυγαν να σχολιάσουν το δημοσίευμα περί «αναπάντητου τηλεφωνήματος» παρά τα σχετικά αιτήματα του Middle East Eye.

 

Εκπρόσωπος του Μπάιντεν, ωστόσο, ανέφερε ότι η ομάδα επικοινωνίας θα συνεχίσει να ανακοινώνει οποιαδήποτε συγχαρητήρια τηλεφωνήματα του εκλεγμένου προέδρου.

 

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr