Μεξικανική πολιτεία ζητά να κλείσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ - Λόγω κορωνοϊού

Μεξικανική πολιτεία ζητά να κλείσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ - Λόγω κορωνοϊού Facebook Twitter
Μεξικανική πολιτεία ζητά να κλείσουν τα σύνορα με τις ΗΠΑ - Λόγω κορωνοϊού (EPA)
0

Πολιτεία στα σύνορα του Μεξικό ζητά από την κυβέρνηση να κλείσει τα σύνορα με τις ΗΠΑ καθώς αυξάνονται τα κρούσματα του κορωνοϊού στην γειτονική πολιτεία της Αριζόνα.

Το Μεξικό σημείωσε αριθμούς ρεκόρ σε επιβεβαιωμένα κρούσματα την Πέμπτη με 6.741 νέες περιπτώσεις ασθενών και 679 θανάτους.

Πλέον ο αριθμός των θανάτων στην χώρα ανέρχεται σε 29.189, ξεπερνώντας την Ισπανία.

Αντιδρώντας στην αυξημένη καταγραφή των κρουσμάτων στην γειτονική Αριζόνα, ο αρμόδιος εκπρόσωπος του υπουργείου υγείας στην μεξικανική πολιτεία της Sonora ζήτησε από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση του Μεξικό να κλείσει προσωρινά τα σύνορα σε μη απαραίτητες επισκέψεις από τις ΗΠΑ.

«Δεν υπάρχουν πλέον δίοδοι από τις Ηνωμένες Πολιτείες στο Μεξικό για επισκέπτες που δεν έχουν ουσιαστικές δραστηριότητες», δήλωσε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας της Sonora, Enrique Clausen.

Πρόσθεσε δε ότι ζητά μόνο την αναστολή της εισόδου επισκεπτών στη πολιτεία του.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες και το Μεξικό στο παρελθόν συμφώνησαν να περιορίσουν τις μη απαραίτητες συνοριακές διαβάσεις στις ΗΠΑ κατά τη διάρκεια της πανδημίας, αλλά το Μεξικό δεν έκλεισε την είσοδο στην επικράτειά του και φαινόταν απίθανο το αρμόδιο υπουργείο να δεχτεί το αίτημα του Clausen.

Με πληροφορίες του Guardian

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ανάλυση / Πώς μεταφράζεται η ρήση Ερντογάν «δεν θα είμαι ξανά υποψήφιος πρόεδρος» - Οι φόβοι στην Τουρκία

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δηλώνει πως δεν θα είναι ξανά υποψήφιος για την προεδρία της Τουρκίας, ενώ φουντώνουν τα σενάρια για συνταγματική αλλαγή που θα του επιτρέψει νέα θητεία - Το ιστορικό των δηλώσεών του και οι πολιτικές εξελίξεις
ΠΕΤΡΟΣ ΚΡΑΝΙΑΣ