Μετέφερε λαθραία 1.700 άγρια ζώα 739.000$ από το Μεξικό στις ΗΠΑ – Μερικά στο παντελόνι του

Μετέφερε 1.700 άγρια ζώα κόστους 739.000$ από το Μεξικό στις ΗΠΑ – Μερικά στο παντελόνι του Facebook Twitter
0

Στο δικαστήριο εμφανίστηκε 30χρονος, ο οποίος κατηγορείται για λαθρεμπόριο 1.700 άγριων ζώων, μεταξύ των οποίων και 60 ερπετά, στις ΗΠΑ

Ο 30χρονος Jose Manuel Perez συνελήφθη τον περασμένο Φεβρουάριο στα σύνορα Μεξικού - Ηνωμένων Πολιτειών  και από την έρευνα που έγινε στις αποσκευές του, βρέθηκαν συσκευασίες με τα ζώα. Μερικές εξ αυτών τις είχε και πάνω του και ειδικότερα στο παντελόνι του. 

Το κόστος τους υπολογίζεται σε 739.000 δολάρια.

Εμφανιζόμενος στο δικαστήριο δήλωσε ένοχος για δύο κατηγορίες για λαθρεμπόριο και μία για παράνομη διακίνηση άγριων ζώων, σύμφωνα με το γραφείο του εισαγγελέα στο Λος Άντζελες.

Ο Perez, ο οποίος κυκλοφορούσε και με τ΄όνομα Julio Rodriguez, δρούσε μεταξύ Ιανουαρίου 2016 και Φεβρουαρίου 2022 και έκανε τις σχετικές συμφωνίες μέσω social media, όπως ενημέρωσαν οι διωκτικές Αρχές. 

Τα ζώα ήταν από το Μεξικό και το Χονγκ Κονγκ και μεταξύ αυτών υπήρχαν χελώνες, μωρά κροκόδειλοι και σαύρες. Δεν τα είχε δηλώσει στο τελωνείο, ούτε είχε πάρει σχετική άδεια μέσω της Σύμβασης για το διεθνές εμπόριο ειδών άγριας πανίδας και χλωρίδας που απειλούνται με εξαφάνιση (CITES).

Ο Perez δεν εργαζόταν μόνος, όμως. Η αδελφή του, Stephany, φέρεται να εμπλέκεται επίσης στο λαθρεμπόριο και αναμένεται να εμφανιστεί ενώπιον των δικαστικών Αρχών τον ερχόμενο Φεβρουάριο. 

Εάν καταδικαστεί, ο 30χρονος είναι αντιμέτωπος με ποινή έως και 20 ετών φυλάκισης για κάθε μία από τις κατηγορίες περί λαθρεμπορίας, αλλά και πέντε χρόνια για την δικίνηση άγριων ειδών. 

Με πληροφορίες από ABC News

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

σχόλια

Δεν υπάρχει δυνατότητα σχολιασμού

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ