Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει

Μεσανατολικό - Ερντογάν: Η διεθνής κοινότητα να δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει Facebook Twitter
ΕΡΑ
0

Κάλεσμα στη διεθνή κοινότητα να επιβάλει κυρώσεις στο Ισραήλ προκειμένου να το αναγκάσει να σταματήσει να «σφαγιάζει» τους Παλαιστινίους, απεύθυνε ο πρόεδρος της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τον Πάπα Φραγκίσκο, σύμφωνα με την τουρκική προεδρία.

«Εκτός αν η διεθνής κοινότητα τιμωρήσει το Ισραήλ, που διαπράττει ένα έγκλημα κατά της ανθρωπότητας, με κυρώσεις, οι Παλαιστίνιοι θα εξακολουθήσουν να σφαγιάζονται» είπε ο Ερντογάν στον ποντίφικα, όπως αναφέρει η ίδια πηγή.

Ο Ερντογάν, ένθερμος υπερασπιστής της παλαιστινιακής υπόθεσης, πολλαπλασιάζει εδώ και μέρες τις συνδιαλέξεις του με ξένους ηγέτες και αξιωματούχους στην προσπάθεια να σταματήσει η τεράστια ισραηλινή επίθεση εναντίον της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πρόεδρος της Τουρκίας είπε στον πάπα πως «η ισραηλινή κατοχική δύναμη, που εμποδίζει την πρόσβαση στο τέμενος αλ-Άκσα και στην εκκλησία του Αγίου Τάφου (στην Ανατολική Ιερουσαλήμ), περιορίζει την ελευθερία της λατρείας και σκοτώνει αθώους αμάχους στα Παλαιστινιακά Εδάφη», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

«Αυτή η βαρβαρότητα απειλεί επίσης την περιφερειακή ασφάλεια», πρόσθεσε.

Ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε εξάλλου τη διεθνή κοινότητα να «δώσει στο Ισραήλ το αποτρεπτικό μάθημα που του αξίζει και να λάβει συγκεκριμένα μέτρα προς αυτή την κατεύθυνση».

Ο Πάπας Φραγκίσκος προειδοποίησε χθες, Κυριακή, για μια «κατακόρυφη αύξηση των θανάτων και των καταστροφών» στις συγκρούσεις στη Μέση Ανατολή, χαρακτηρίζοντας «φριχτή και απαράδεκτη» την απώλεια αθώων ζωών στη σύγκρουση αυτή.

Το ξέσπασμα των εχθροπραξιών

Οι εχθροπραξίες ξέσπασαν στις 10 Μαΐου με μια ομοβροντία ρουκετών που εκτόξευσε το παλαιστινιακό κίνημα Χαμάς εναντίον του Ισραήλ σε «αλληλεγγύη» με εκατοντάδες Παλαιστίνιους διαδηλωτές που τραυματίστηκαν σε συγκρούσεις με την ισραηλινή αστυνομία στην κατεχόμενη Ανατολική Ιερουσαλήμ. Οι διαδηλώσεις προκλήθηκαν από την απειλή αναγκαστικής έξωσης παλαιστινιακών οικογενειών προς όφελος Ισραηλινών εποίκων.

Από τις 10 Μαΐου, 197 (198, σύμφωνα με το Reuters) Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν, εκ των οποίων τουλάχιστον 58 παιδιά, και τουλάχιστον 1.200 τραυματίστηκαν.

Από ισραηλινής πλευράς, δέκα άνθρωποι σκοτώθηκαν και 294 τραυματίστηκαν από πυρά ρουκετών που εκτοξεύθηκαν από τη Γάζα.

Με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Διεθνή
0

ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον γιατρό του: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Διεθνή / Συγκινούν οι γονείς του Μάθιου Πέρι σε επιστολή προς τον Δρ. Πλασένσια: «Γιατί το έκανες; Για μερικές χιλιάδες δολάρια;»

Ο Δρ. Πλασένσια είναι από τους βασικούς κατηγορούμενους στην υπόθεση θανάτου του Πέρι - Οι επιστολές του πατέρα, της μητέρας, του πατριού και της μητριάς του
LIFO NEWSROOM
Αγία Σοφία:

Διεθνή / Αγία Σοφία: Οι επικεφαλής των έργων αποκατάστασης απαντούν για τα φορτηγά μέσα στο μνημείο

Η σκληρή κριτική οφείλεται στην πολιτική πόλωση, ενώ η πολυπλοκότητα των εργασιών καθιστά δύσκολη την πλήρη κατανόησή τους από το ευρύ κοινό, εξηγεί μέλος του επιστημονικού συμβουλίου
LIFO NEWSROOM
Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Διεθνή / Πρίγκιπας Ουίλιαμ - Κέιτ Μίντλετον: Πόσο διαρκεί η ενοικίαση του «παντοτινού» τους σπιτιού στο Forest Lodge

Ο πρίγκιπας και η πριγκίπισσα της Ουαλίας έχουν ήδη εγκατασταθεί στο νέο τους σπίτι, στο οποίο σκοπεύουν να μείνουν ακόμη και όταν ο Ουίλιαμ γίνει βασιλιάς
LIFO NEWSROOM
Instagram: Ο CEO βάζει τέλος στην τηλεργασία για λόγους δημιουργικότητας και συνεργασίας

Διεθνή / Instagram: Ο CEO Άνταμ Μοσέρι βάζει τέλος στην τηλεργασία των υπαλλήλων

Ο Μοσέρι υποστήριξε ότι η επιστροφή στο γραφείο και οι αλλαγές στον τρόπο εργασίας θα βοηθήσουν την εταιρεία να γίνει πιο ευέλικτη και αποτελεσματική, ενόψει αυτού που χαρακτήρισε ως δύσκολη χρονιά
LIFO NEWSROOM