Μελίντα Γκέιτς και Μακένζι Σκοτ ενώνουν τις δυνάμεις τους- Δωρεά 40 εκατ. $ για την υποστήριξη των γυναικών

Μελίντα Γκέιτς και Μακένζι Σκοτ ενώνουν τις δυνάμεις τους- Δωρεά 40 εκατ. $ για την υποστήριξη των γυναικών Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς και η Μακένζι Σκοτ ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε δωρεά 40 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της δύναμης και της επιρροής των Αμερικανίδων γυναικών την επόμενη δεκαετία. 

Η δωρεά θα πάει στα τέσσερα πρότζεκτ που κέρδισαν το Equality Can’t Wait Challenge, έναν διαγωνισμό που οργάνωσε η επενδυτική εταιρεία της Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, Pivotal Ventures, με την οικονομική υποστήριξη της Μακένζι Σκοτ και του συζύγου της, Νταν Τζούετ, όπως και του ιδρύματος των Τσαρλς και Λιν Σέστερμαν. 

Πρόκειται για τον «πρώτο διαγωνισμό που επικεντρώνεται στο φύλο και την ισότητα στις ΗΠΑ με βραβείο τέτοιου μεγέθους», σύμφωνα με τους διοργανωτές του, που κάνουν λόγο για «μια ευκαιρία επένδυσης σε γυναίκες ηγέτες, για την ισχυροποίησή τους». 

Τα τέσσερα πρότζεκτ που επελέγησαν από 550 αιτήσεις που κατατέθηκαν προτείνουν διάφορους τρόπους για την ισχυροποίηση και τη βελτίωση των ζωών γυναικών και gender non-conforming ατόμων στις ΗΠΑ. Αφορούν μεταξύ άλλων δημιουργία υποδομών για τη φροντίδα παιδιών, εκπαίδευση γυναικών που θέλουν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη λογισμικού, όπως και τρόπους βοήθειας κοριτσιών στις σπουδές τους και τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. 

Κάθε μία από τις τέσσερις οργανώσεις που κέρδισαν θα πάρει 10 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση των πρότζεκτ που πρότειναν. Πρόκειται για «δυνατές ομάδες που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και εντός κοινοτήτων για να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποκτήσουν δύναμη στη ζωή και την καριέρα τους», επεσήμανε η Μακένζι Σκοτ σε ανακοίνωση. 

«Μπορούμε να σπάσουμε το μοτίβο της ιστορίας και να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε οργανισμούς, όπως αυτούς που βραβεύονται σήμερα, που είναι έτοιμοι να ενισχύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια», δήλωσε από την πλευρά της η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς. 

Τόσο η Μακένζι Σκοτ όσο και η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς- πρώην σύζυγοι των Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς αντίστοιχα- έχουν αναδειχθεί σε ισχυρές φιλάνθρωποι με τις ενέργειες που έχει κάνει η καθεμία τους. Και οι δύο γυναίκες- που είναι ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο- έχουν υπογράψει το The Giving Pledge, υποσχόμενες να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιών τους. 

Η Φρεντς Γκέιτς, που παραμένει συμπρόεδρος του The Gates Foundation, με την Pivotal Ventures υποστηρίζει γυναίκες που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, όπως η τεχνολογία, αλλά και γυναίκες που διεκδικούν δημόσια αξιώματα, μεταξύ άλλων. 

Η Σκοτ τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι έχει δωρίσει περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανώσεις, που ασχολούνται μεταξύ άλλων με τις φυλετικές ανισότητες, τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τη λειτουργική δημοκρατία και την κλιματική αλλαγή. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΙΡΑΝ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΕΠΑΝΑΣΤΑΣΗΣ EUROPOL

Διεθνή / Europol: Απενεργοποιήθηκαν χιλιάδες λογαριασμοί των Φρουρών της Επανάστασης σε 19 χώρες

Η Europol ανέφερε ότι οι Φρουροί της Επανάστασης είχαν δημιουργήσει ένα εκτεταμένο και οργανωμένο ψηφιακό δίκτυο που εκτεινόταν σε μεγάλες πλατφόρμες κοινωνικής δικτύωσης
THE LIFO TEAM
Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Διεθνή / Ο Πάπας ετοιμάζει την πρώτη μεγάλη εγκύκλιο για την AI και τη βλέπει ως τη νέα Βιομηχανική Επανάσταση

Στην πρώτη μεγάλη εγκύκλιο της παποσύνης του, ο Λέων ΙΔ΄ βάζει την τεχνητή νοημοσύνη δίπλα στη Βιομηχανική Επανάσταση, ανοίγοντας τη συζήτηση για την εργασία, τον πόλεμο και την ανθρώπινη αξιοπρέπεια.
THE LIFO TEAM