Μελίντα Γκέιτς και Μακένζι Σκοτ ενώνουν τις δυνάμεις τους- Δωρεά 40 εκατ. $ για την υποστήριξη των γυναικών

Μελίντα Γκέιτς και Μακένζι Σκοτ ενώνουν τις δυνάμεις τους- Δωρεά 40 εκατ. $ για την υποστήριξη των γυναικών Facebook Twitter
Πηγή φωτό EPA
0

Η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς και η Μακένζι Σκοτ ένωσαν τις δυνάμεις τους, σε δωρεά 40 εκατ. δολαρίων για την ενίσχυση της δύναμης και της επιρροής των Αμερικανίδων γυναικών την επόμενη δεκαετία. 

Η δωρεά θα πάει στα τέσσερα πρότζεκτ που κέρδισαν το Equality Can’t Wait Challenge, έναν διαγωνισμό που οργάνωσε η επενδυτική εταιρεία της Μελίντα Φρεντς Γκέιτς, Pivotal Ventures, με την οικονομική υποστήριξη της Μακένζι Σκοτ και του συζύγου της, Νταν Τζούετ, όπως και του ιδρύματος των Τσαρλς και Λιν Σέστερμαν. 

Πρόκειται για τον «πρώτο διαγωνισμό που επικεντρώνεται στο φύλο και την ισότητα στις ΗΠΑ με βραβείο τέτοιου μεγέθους», σύμφωνα με τους διοργανωτές του, που κάνουν λόγο για «μια ευκαιρία επένδυσης σε γυναίκες ηγέτες, για την ισχυροποίησή τους». 

Τα τέσσερα πρότζεκτ που επελέγησαν από 550 αιτήσεις που κατατέθηκαν προτείνουν διάφορους τρόπους για την ισχυροποίηση και τη βελτίωση των ζωών γυναικών και gender non-conforming ατόμων στις ΗΠΑ. Αφορούν μεταξύ άλλων δημιουργία υποδομών για τη φροντίδα παιδιών, εκπαίδευση γυναικών που θέλουν να ασχοληθούν με την ανάπτυξη λογισμικού, όπως και τρόπους βοήθειας κοριτσιών στις σπουδές τους και τα πρώτα βήματα στην επαγγελματική σταδιοδρομία τους. 

Κάθε μία από τις τέσσερις οργανώσεις που κέρδισαν θα πάρει 10 εκατομμύρια δολάρια για την υλοποίηση των πρότζεκτ που πρότειναν. Πρόκειται για «δυνατές ομάδες που δουλεύουν στην πρώτη γραμμή και εντός κοινοτήτων για να βοηθήσουν τις γυναίκες να αποκτήσουν δύναμη στη ζωή και την καριέρα τους», επεσήμανε η Μακένζι Σκοτ σε ανακοίνωση. 

«Μπορούμε να σπάσουμε το μοτίβο της ιστορίας και να προωθήσουμε την ισότητα των φύλων, αλλά πρέπει να ενισχύσουμε οργανισμούς, όπως αυτούς που βραβεύονται σήμερα, που είναι έτοιμοι να ενισχύσουν τις γυναίκες και τα κορίτσια», δήλωσε από την πλευρά της η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς. 

Τόσο η Μακένζι Σκοτ όσο και η Μελίντα Φρεντς Γκέιτς- πρώην σύζυγοι των Τζεφ Μπέζος και Μπιλ Γκέιτς αντίστοιχα- έχουν αναδειχθεί σε ισχυρές φιλάνθρωποι με τις ενέργειες που έχει κάνει η καθεμία τους. Και οι δύο γυναίκες- που είναι ανάμεσα στους πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο- έχουν υπογράψει το The Giving Pledge, υποσχόμενες να δωρίσουν το μεγαλύτερο μέρος των περιουσιών τους. 

Η Φρεντς Γκέιτς, που παραμένει συμπρόεδρος του The Gates Foundation, με την Pivotal Ventures υποστηρίζει γυναίκες που εργάζονται σε κρίσιμους τομείς, όπως η τεχνολογία, αλλά και γυναίκες που διεκδικούν δημόσια αξιώματα, μεταξύ άλλων. 

Η Σκοτ τον προηγούμενο μήνα ανακοίνωσε ότι έχει δωρίσει περίπου 2,7 δισεκατομμύρια δολάρια σε 286 οργανώσεις, που ασχολούνται μεταξύ άλλων με τις φυλετικές ανισότητες, τα ζητήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας, τη λειτουργική δημοκρατία και την κλιματική αλλαγή. 

Με πληροφορίες από CNN 

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

KATY PERRY RUBY ROSE ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΗ ΚΑΚΟΠΟΙΗΣΗ

Διεθνή / Katy Perry: Η αστυνομία ερευνά τις καταγγελίες της Ruby Rose για σεξουαλική κακοποίηση σε νυχτερινό μαγαζί

Εκπρόσωπος της Perry αρνείται τις κατηγορίες, τις οποίες δημοσίευσε η Rose στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, χαρακτηρίζοντάς τες «επικίνδυνα και απερίσκεπτα ψέματα»
THE LIFO TEAM
ΤΖΕΙ ΝΤΙ ΒΑΝΣ ΠΑΠΑΣ ΛΕΩΝ ΗΠΑ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / Τζέι Ντι Βανς: «Ο Πάπας πρέπει να είναι πιο προσεκτικός όταν μιλά για ζητήματα θεολογίας»

Ο Βανς, ο οποίος είναι καθολικός, άσκησε κριτική στον ποντίφικα για τις τοποθετήσεις του σχετικά με τον πόλεμο, υποστηρίζοντας ότι δεν ανταποκρίνονται στη «σωστή» θεολογική προσέγγιση
THE LIFO TEAM
ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ ΤΑΞΙΔΙΑ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

Διεθνή / Το νέο σύστημα εισόδου-εξόδου στην ΕΕ προκαλεί καθυστερήσεις έως και τριών ωρών

«Η κατάσταση τις επόμενες εβδομάδες και ιδιαίτερα τους μήνες αιχμής του καλοκαιριού θα είναι απλώς μη διαχειρίσιμη», δήλωσε χαρακτηριστικά ο διευθυντής του ευρωπαϊκού τμήματος του Διεθνούς Συμβουλίου Αεροδρομίων
THE LIFO TEAM
ΙΡΑΝ ΗΠΑ ΕΡΥΘΡΑ ΘΑΛΑΣΣΑ ΠΕΡΣΙΚΟΣ ΚΟΛΠΟΣ

Διεθνή / Το Ιράν απειλεί να αποκλείσει την Ερυθρά Θάλασσα και τον Περσικό Κόλπο αν συνεχιστεί ο αμερικανικός αποκλεισμός

Παρότι η Τεχεράνη δεν διαθέτει ακτογραμμή στην Ερυθρά Θάλασσα, θεωρείται ότι μπορεί να ασκήσει επιρροή στην περιοχή μέσω των συμμάχων της στην Υεμένη, των ανταρτών Χούθι
THE LIFO TEAM
ΚΑΡΟΛΟΣ ΗΠΑ ΟΜΙΛΙΑ

Διεθνή / Βασιλιάς Κάρολος: Η ιστορική κίνηση που ετοιμάζει ενόψει της επίσκεψής του στις ΗΠΑ

Ο βασιλιάς θα ταξιδέψει στις ΗΠΑ εν μέσω του έντονου κλίματος ανάμεσα σε Τραμπ και Στάρμερ, και αυξανόμενων επικρίσεων προς τον μονάρχη για την εμπλοκή της οικογένειάς του στην υπόθεση Έπσταϊν
THE LIFO TEAM
BBC ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΣ ΕΛΛΑΔΑ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ

Διεθνή / BBC: Η Ελλάδα χρησιμοποιεί μασκοφόρους μετανάστες για να απωθήσει άλλους στον Έβρο

Η έρευνα του βρετανικού δικτύου επικαλείται μαρτυρίες μεταναστών, πρώην μισθοφόρων, αστυνομικές πηγές και έγγραφα - Καταγγελίες για λεκτική και σωματική κακοποίηση, μέχρι και απειλές για βιασμό - Η απάντηση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη
THE LIFO TEAM
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ

Διεθνή / Αυστραλία: Η πλουσιότερη γυναίκα της χώρας πρέπει να μοιραστεί μέρος της περιουσίας της

Σύμφωνα με απόφαση δικαστηρίου, η Τζίνα Ράινχαρτ καλείται να αποχωριστεί σεβαστό μέρος της περιουσίας της, λόγω πολύχρονης διαμάχης σχετικά με την επιχειρηματική της αυτοκρατορία στον τομέα της εξόρυξης
THE LIFO TEAM
ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ DEEPFAKE ΔΙΚΗ

Διεθνή / Αυστραλία: 19χρονος ομολόγησε την ενοχή του για τη δημιουργία deepfake πορνό σε μια ιστορική υπόθεση

Είναι το πρώτο άτομο που διώκεται βάσει νέου νόμου, ο οποίος ποινικοποιεί την αλλοίωση σεξουαλικών εικόνων και προβλέπει ποινή έως και επτά χρόνια φυλάκισης
THE LIFO TEAM