Μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού εκθρόνισε τον Τζακ Μα- Έγινε ο πλουσιότερος στην Κίνα

Μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού εκθρόνισε τον Τζακ Μα- Έγινε ο πλουσιότερος στην Κίνα Facebook Twitter
Ο Ζονγκ Σανσάν (Πηγή φωτό Nongfu Spring)
0

Ένας μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, εκθρονίζοντας τον Τζακ Μα.

Ο Ζονγκ Σανσάν, που ίδρυσε την Nongfu Spring το 1996, είναι πλέον στην κορυφή της σχετικής λίστας. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index η περιουσία του ανέρχεται σε 58,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με συνέπεια να ξεπεράσει τον συνιδρυτή της Alibaba, (56,7 δισ. δολάρια).

Έτσι πλέον ο Ζονγκ Σανσάν- το παρατσούκλι του οποίου είναι «μοναχικός λύκος»- είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, πίσω από τον Ινδό Μουκές Αμπάνι, τον δισεκατομμυριούχο πίσω από την Reliance Industries. Επίσης, είναι 17ος στην παγκόσμια λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Οι περισσότεροι νέοι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Όμως, οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον για τη Huawei, το TikTok και το WeChat είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν οι μετοχές τεχνολογίας.

Αυτό δεν επηρεάζει τον Ζονγκ Σανσάν, αφού πέρα από την εταιρεία εμφιαλωμένου νερού, η περιουσία του αυξήθηκε και χάρη στην είσοδο στο χρηματιστήριο της φαρμακευτικής Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise- μερίδιο της οποίας κατέχει. Η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει ότι ένωσε τις δυνάμεις της με δύο πανεπιστήμια, για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

Αυξήθηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

Διεθνή / Εκτοξεύτηκαν οι πωλήσεις του μυθιστορήματος «Οι Σατανικοί Στίχοι» μετά την επίθεση στον Σαλμάν Ρούσντι

«Οι Σατανικοί Στίχοι» αφηγούνται τις περιπέτειες δύο Ινδών των οποίων το αεροπλάνο γίνεται στόχος τρομοκρατικής επίθεσης και οι ίδιοι φτάνουν σε μια παραλία της Αγγλίας
THE LIFO TEAM

ΘΕΜΑΤΑ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

THE GOOD LIFO ΔΗΜΟΦΙΛΗ