Μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού εκθρόνισε τον Τζακ Μα- Έγινε ο πλουσιότερος στην Κίνα

Μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού εκθρόνισε τον Τζακ Μα- Έγινε ο πλουσιότερος στην Κίνα Facebook Twitter
Ο Ζονγκ Σανσάν (Πηγή φωτό Nongfu Spring)
0

Ένας μεγιστάνας του εμφιαλωμένου νερού είναι πλέον ο πλουσιότερος άνθρωπος στην Κίνα, εκθρονίζοντας τον Τζακ Μα.

Ο Ζονγκ Σανσάν, που ίδρυσε την Nongfu Spring το 1996, είναι πλέον στην κορυφή της σχετικής λίστας. Σύμφωνα με το Bloomberg Billionaires Index η περιουσία του ανέρχεται σε 58,7 δισεκατομμύρια δολάρια, με συνέπεια να ξεπεράσει τον συνιδρυτή της Alibaba, (56,7 δισ. δολάρια).

Έτσι πλέον ο Ζονγκ Σανσάν- το παρατσούκλι του οποίου είναι «μοναχικός λύκος»- είναι ο δεύτερος πλουσιότερος άνθρωπος της Ασίας, πίσω από τον Ινδό Μουκές Αμπάνι, τον δισεκατομμυριούχο πίσω από την Reliance Industries. Επίσης, είναι 17ος στην παγκόσμια λίστα με τους 500 πλουσιότερους ανθρώπους στον κόσμο.

Οι περισσότεροι νέοι δισεκατομμυριούχοι της Κίνας προέρχονται από τον τομέα της τεχνολογίας. Όμως, οι εντάσεις μεταξύ Πεκίνου και Ουάσινγκτον για τη Huawei, το TikTok και το WeChat είχαν ως αποτέλεσμα να πέσουν οι μετοχές τεχνολογίας.

Αυτό δεν επηρεάζει τον Ζονγκ Σανσάν, αφού πέρα από την εταιρεία εμφιαλωμένου νερού, η περιουσία του αυξήθηκε και χάρη στην είσοδο στο χρηματιστήριο της φαρμακευτικής Beijing Wantai Biological Pharmacy Enterprise- μερίδιο της οποίας κατέχει. Η εταιρεία έχει γνωστοποιήσει ότι ένωσε τις δυνάμεις της με δύο πανεπιστήμια, για την ανάπτυξη εμβολίου για τον κορωνοϊό.

Με πληροφορίες από BBC

Διεθνή
0

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΗΠΑ ΝΤΟΝΑΛΝΤ ΤΡΑΜΠ

Διεθνή / 250 χρόνια ΗΠΑ: Ο Τραμπ το κεντρικό πρόσωπο των εορτασμών της επετείου, μετά την αποχώρηση καλλιτεχνών

Ο Αμερικανός πρόεδρος σχολίασε τις αποχωρήσεις λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «προσελκύει περισσότερο κόσμο από τον Έλβις Πρίσλεϊ» και μάλιστα «χωρίς κιθάρα»
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΛΙΒΑΝΟΣ ΚΑΣΤΡΟ BEAUFORT

Διεθνή / Λίβανος: Ο ισραηλινός στρατός κατέλαβε το στρατηγικής σημασίας Κάστρο Beaufort

Λόγω της δεσπόζουσας θέσης του, το μεσαιωνικό φρούριο χρησιμοποιήθηκε ως στρατιωτικό οχυρό και υπήρξε στόχος πολλών μαχών και βομβαρδισμών, ιδιαίτερα κατά τον πόλεμο του Λιβάνου με το Ισραήλ το 1982
THE LIFO TEAM