Μεγάλες οικονομικές ανισότητες στη Βρετανία

Μεγάλες οικονομικές ανισότητες στη Βρετανία Facebook Twitter
4

Τα επίσημα στοιχεία της οικονομίας της Βρετανίας δείχνουν μια χώρα σε ανάπτυξη που δεν έχει επηρεαστεί καθόλου από την ύφεση που πλήττει τις άλλες ευρωπαϊκές χώρες. Μάλιστα πολύ πρόσφατα το ποσοστό ανεργίας έπεσε για πρώτη φορά τα τελευταία πέντε χρόνια κάτω από το 7%.

Οι συγκεκριμένοι αριθμοί όμως δεν λένε πάντα την αλήθεια. Σχεδόν ένα εκατομμύριο Βρετανοί κατέφυγαν πέρυσι σε τράπεζες τροφίμων, μια «σοκαριστική» αύξηση κατά 163% σε σχέση με το 2012, όπως ανακοίνωσε η μη κυβερνητική οργάνωση Trussel Trust.

Η Βρετανική ΜΚΟ κατήγγειλε την μεταρρύθμιση του συστήματος κοινωνικής πρόνοιας και τη γενικότερη οικονομική πολιτική, η οποία παρά την οικονομική ανάκαμψη υποχρέωσε 913.000 Βρετανούς να χρειαστούν για τουλάχιστον τρεις ημέρες επισιτιστική βοήθεια. Το 2012 παρόμοια βοήθεια χρειάστηκαν μόνο 347.000.

Όπως δήλωσε ο πρόεδρος της ΜΚΟ Κρις Μουλντ, ο αριθμός αυτός είναι μόνο η κορυφή του παγόβουνου. "Δεν περιλαμβάνει αυτούς που κατέφυγαν σε άλλα συστήματα βοήθειας, αυτούς που ζουν σε πόλεις όπου δεν υπάρχουν τράπεζες τροφίμων, αυτούς που ντρέπονται να πάνε σε αυτές και εκείνους, και είναι πολλοί, οι οποίοι τρώνε ολοένα και χειρότερα", υπογράμμισε ο Μουλντ.

4

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ

ΓΑΛΛΙΑ ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΕΚΛΟΓΕΣ

Διεθνή / Ο δισεκατομμυριούχος που χρηματοδοτεί τη γαλλική Ακροδεξιά

Καθώς η Γαλλία εκλέγει χιλιάδες δημάρχους, ένας δισεκατομμυριούχος που δεν ζει καν στη χώρα επιχειρεί να επηρεάσει το πολιτικό της μέλλον, χρηματοδοτώντας δίκτυα, υποψηφίους και οργανώσεις που κινούνται στον χώρο της ακροδεξιάς
THE LIFO TEAM
Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Διεθνή / Η Συρία αίρει την απαγόρευση αλκοόλ στη Δαμασκό μετά την κατακραυγή των κατοίκων

Μια σειρά πρόσφατων μέτρων, όπως η απαγόρευση χρήσης μακιγιάζ για τις γυναίκες στον δημόσιο τομέα και η περσινή επιβολή της πλήρους κάλυψης του σώματος στις δημόσιες παραλίες, εντείνουν τους φόβους για στροφή προς τον συντηρητισμό
THE LIFO TEAM
ΙΣΡΑΗΛ ΙΡΑΝ ΠΟΛΕΜΟΣ ΜΕΣΗ ΑΝΑΤΟΛΗ ΗΠΑ

Διεθνή / To Ιράν προειδοποιεί για «ανεπανόρθωτη καταστροφή» αν στοχοποιηθούν οι ενεργειακές του εγκαταστάσεις

Η Τεχεράνη προειδοποίησε ότι θα πλήξει «ανεπανόρθωτα» τις ενεργειακές υποδομές σε ολόκληρη την περιοχή, διατηρώντας τις τιμές της ενέργειας σε υψηλά επίπεδα για μεγάλο χρονικό διάστημα
THE LIFO TEAM

σχόλια

3 σχόλια
Δεν είμαι πολλυ σίγουρη ότι μόνο οι άποροι καταφεύγουν στις τράπεζες τροφίμων στην Βρετανία. Ζω εδώ και 6 χρόνια στο Ηνωμένο Βασίλειο και η πλειονότητα των Βρετανών (από άνεργους μέχρι μανατζερς) θα έκαναν τα πάντα για κάτι δωρεάν, σε αυτή την περίπτωση το φαγητό.
Επειδη εχω ζησει κι εγω στην Αγγλια συμφωνω οτι οι Αγγλοι ειναι μεγαλυτεροι "σπαγγοι"απο τους Σκωτσεζους.Ενας μανατζερ ομως δεν θα πηγαινε ποτε να στηθει για δωρεαν συσσιτιο.Διοτι μια απλη φωτογραφηση του εκει θα εσημαινε το τελος της καρριερας του.
Πού είναι η αντίφαση στην είδηση; Αφού στον καπιταλισμό ανάπτυξη και ευημερία αφορά μόνο σε εταιρίες και επιχειρηματίες.Όλοι οι άλλοι να πάνε να... σιτιστούν