Ο εκλεγμένος πρόεδρος Τζο Μπάιντεν και η αντιπρόεδρός του Καμάλα Χάρις θα ορκιστούν στις 20 Ιανουαρίου στα σκαλοπάτια του Καπιτωλίου αλλά οι εορταστικές εκδηλώσεις θα είναι σε μεγάλο βαθμό μέσω βίντεο λόγω του κορωνοϊού, δήλωσε η αρμόδια επιτροπή.

 

Τόσο η τελετή όσο και η παραδοσιακή παρέλαση που ακολουθεί της ορκωμοσίας θα έχουν περιορισμένη συμμετοχή, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η επιτροπή που προγραμματίζει την εκδήλωση.

 

Καλεί δε το κοινό να μην ταξιδέψει στην Ουάσιγκτον για την ορκωμοσία, η οποία στο παρελθόν προσέλκυε εκατοντάδες χιλιάδες κόσμου.

 

Ο Μπάιντεν ούτως ή αλλιώς τήρησε αυστηρά τα υγειονομικά πρωτόκολλα και προεκλογικά, με εκστρατείες, όπου παραβρίσκονταν περιορισμένος αριθμός ατόμων κάθε φορά.

 

«Στόχος μας είναι να κάνουμε μία ορκωμοσία που θα διασφαλίζει την ασφάλεια των ανθρώπων, θα τιμά τις μεγάλες παραδόσεις της προεδρίας και θα αναδεικνύει το ανανεωμένο αμερικανικό όραμα της κυβέρνησης Μπάιντεν-Χάρις για ένα χωρίς αποκλεισμούς, δίκαιο και ενοποιημένο δίκτυο πολιτών» ανέφερε ο Tony Allen, Διευθύνων Σύμβουλος της επιτροπής της ορκωμοσίας.

 

Με αυτόν τον τρόπο, η ορκωμοσία είναι πιθανό να είναι παρόμοια με το συνέδριο των δημοκρατικών το περασμένο καλοκαίρι, όπου περιελάμβανε ψηφιακά προγράμματα με συμμετέχοντες από ολόκληρο το έθνος.

 

Η πανδημία, που σύμφωνα με τους  ειδικούς αναμένεται να επιδεινωθεί τους χειμερινούς μήνες στις Ηνωμένες Πολιτείες παρά την έναρξη των εμβολιασμών, στοίχισε τη ζωή σε περισσότερους από 300.000 Αμερικανούς.

 

Ασαφές ωστόσο παραμένει εάν ο Τραμπ, ο οποίος επιμένει να αρνείται την ήττα του, θα παραβρεθεί στην τελετή ορκωμοσίας του Μπάιντεν ή θα συναντηθεί μαζί του στο Λευκό Οίκο, κατά το εθιμοτυπικό.

 

Με πληροφoρίες του Reuters

 

Ακολουθήστε το LiFO.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

 

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο LiFO.gr